Makeat herkut,  Yleinen

Domino-muffinssit

Pidemmittä puheitta mentäköön kerrankin suoraan asiaan, joka on tällä kertaa Domino-muffinssiresepti. Näitä makeita muffareita tein taannoisille vauvakutsuille, ja niin hyviltä ne maistuivat, että aion kokeilla samaa reseptiä myös muun makuisilla Dominoilla. Tällä kertaa käytin ihan niitä perinteisiä, mutta ainakin mintun makuisista Dominoista tehtyjä muffinsseja on vielä päästävä testaamaan.

15-20 kpl Domino-muffinsseja:

– 50g voita tai margariinia
– desi maitoa
– 2 kananmunaa
– 2 dl sokeria
– 3 dl vehnäjauhoja
– 0,5 dl kaakaojauhetta
– 1 tl vaniljasokeria
– 1,5 tl leivinjauhetta
– paketti Domino-keksejä (sellainen isompi jotta leipomisen ohessa voi maistella muutaman keksin)


Paras hetki leipoessa: Loput taikinat menevät lusikalla Martinan suuhun. Nammm, tämä oli muuten ihan erityisen hyvää taikinaa.

Sulata voi tai margariini. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi ja lisää vaahtoon sulatettu voi sekä maito. Lisää taikinaan vehnäjauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri sekä leivinjauhe. Murskaa 8 Domino-keksiä veitsellä pieneksi mössöksi, ei haittaa jos rakenne jää rouheaksi, sillä muffinssista löytyvät pienet Domino-sattumat ovat vain tervetulleita. Laita pari Dominoa myös suoraan suuhusi, sillä mielesi tekee kuitenkin. Sekoita murskatut Dominot taikinaan.

Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen ja asettele paperiset muffinssivuoat uunipellille, tai käytä muffinssipeltiä, mikäli omistat sellaisen. Annostele muffinssitaikinaa vuokiin kahdella lusikalla ja paina jokaisen muffinssin päälle vielä yksi kokonainen Domino-keksi. Syö loput taikinat hyvällä omatunnolla. Paista muffinsseja uunissa 12-15 minuuttia, tai kunnes ne näyttävät sopivan jähmettyneiltä.

Kommentit pois päältä artikkelissa Domino-muffinssit