Key Lime Pie

Key Lime Pie on Floridan Key-saarilta kotoisin oleva herkku, joka on tehty saarella kasvavista Key lime -hedelmistä. Suomen kamaralla piiraassa joutuu käyttämään ihan tavallisia limejä, sillä täältä tuskin saa Key-saarelaisia (onko toi sana..? Saarelaisia, saarisia, saarelta kotoisin olevia..) limettejä, mutta aikamoista herkkua tavallisistakin saa aikaiseksi. Joten ei huolta, jos et löydä Key -nimisiä limejä, ihan tavalliset käyvät myös oikein hyvin.

Limepiiras on ällistyttävän helppo valmistaa ja ihmettelenkin kovasti, miksen ole tehnyt tätä aiemmin. Juuri sopivassa suhteessa raikkautta ja makeutta sisältävä piiras pomppasi heti kärkikahinoihin kun taistellaan keltaisen keittiön makeiden herkkujen mestaruudesta. Key Lime Pie sopii mitä parhaiten kevääseen, joten otapa resepti talteen ja yllätä vaikkapa pääsiäisvieraasi tai äitisi toukokuun toisena sunnuntaina. Tämän herkun uskoisin maistuvan nirsommallekin kaverille.

Pohja:
– 200 g digestivekeksejä
– 100 g voita tai margariinia
– 1-2 ruokalusikallista sokeria (tämän voi mielestäni jättää poiskin)

Täyte:
– n. 3 kpl limejä
– 6 keltuaista
– 400 g kondensoitua maitoa (makeutettua)
– 1 rkl vaniljasokeria

Koristeeksi:
– 1-2 dl kuohukermaa
– hippanen vaniljasokeria
– limeviipaleita

Aloita tekemällä pohja. Murskaa keksit, sekoita ne pehmeään voihin ja tyrkkää vielä sokerikin joukkoon, mikäli haluat lisämakeutta pohjaan. Painele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista kymmenisen minuuttia 150-asteisessa uunissa.

Sitten on täytteen vuoro. Raasta pestyistä limeistä kuori (vain vihreä osa, valkoinen on kitkerää) ja purista hedelmistä desin verran mehua. Vatkaa keltuaiset ja kondensoitu maito vaahdoksi. Lisää limen kuoret, mehu ja vaniljasokeri ja sekoita vielä vähän. Kippaa täyte vuokaan ja paista torttua 175-asteisessa uunissa noin vartti tai kunnes se on hyytynyt.

Anna piiraan jäähtyä rauhassa (vaikka on se hyvää lämpimänäkin, joku malttamaton maistoi..) ja koristele se sitten vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja limen viipaleilla. Minä tyrkkäsin kahden desin kermapurkista ylijääneet kermavaahdot pöytään tarjolle, niin että jokainen sai ottaa annoksensa päälle vähän ekstravaahtoa. Oli hyvvee.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Mimosa keskiviikko, huhtikuu 17, 2013 at 22:34

    Ei oo totta, ompas meillä ollu sama maku, key lime pie -postaukset tosi lähekkäin 😀 Ihanaista herkkua, luulenpa että tulee kesällä tehtyä muutamatkin kerrat 🙂

    • Reply Martina torstai, huhtikuu 18, 2013 at 09:09

      Meinasin juuri kommentoida blogiisi samaa! Tämä on kyllä niin ihana herkku ja maistuu mukavasti kesälle. 🙂

    Leave a Reply