Käy täällä Lontoossa!

Oletko kuullut taiteilijasta nimeltä Rob Ryan? Jos et, mutta pidät kaikesta söpöstä, niin käy äkkiä kurkkimassa netissä. Ryanin taiteenmuoto on papercutting (eli vaikkapa paperinleikkaustaide näin omalla suomennoksella) ja tuotteita löytyy sisustustarvikkeista tauluihin ja kirjoihin. Tähän tyyliin (kuvat lainattu Rob Ryanin Etsy Shopin sivuilta):

Miekkosella on myös oma pieni liike Itä-Lontoossa Shoreditchin alueella, mutta valitettavasti Ryantown on avoinna ainoastaan lauantaisin ja sunnuntaisin. Olen jo pitkään halunnut käydä puodissa, mutta koska minulla ei ole käytännössä koskaan viikonloppuvapaita, olen tyytynyt ihailemaan Ryanin tuotoksia netissä. Pari viikkoa sitten löytyi kuitenkin päivä, jolloin oli sekä vapaata että lauantai, ja satuinpa olla vielä valmiiksi Lontoossakin.

Vaikka Ryantown on varsin pieni liike, löytyy sieltä kattava valikoima Ryanin suosituimpia tuotteita. Itse tiesin jo etukäteen mitä olin hakemassa. Viime vuonna olin etsimässä 30-vuotislahjaa hyvälle ystävälleni Covent Gardenin Tatty Devinesta, kun huomasin heidän myyvän ihastuttavia sisustustiilejä joiden tekijä oli taiteilija nimeltä Rob Ryan. Jahkailin varmaan puoli tuntia tiilen ja Tatty Devinen korun välillä, mutta menin lopuksi alkuperäissuunnitelman mukaan ja ostin korun. Sen kaveriksi tilasin netistä Ryanin kirjan This is for You, joka suorastaan huusi pääsyä ystäväni kirjahyllyyn. Kaverista tuli Ryan-fani ja minulla oli lahjaidea valmiina jo seuraavallekin vuodelle.

Ja valitse nyt näistä sitten! Oikeasti olin kyllä jo iskenyt silmäni siihen yhteen tiettyyn tiileen joka sopi rakkausasioissa epäonniselle ystävälleni – varsinkin kun tiesin, että hänellä riittää siihen huumorintajua. Ystävällisen myyjän kanssa oli mukava asioida, ja mukaan tarttui jotain muutakin pientä ihan itselleni. Mutta siis tämä tiili lähtee kanssani Hollantiin torstaina:

Muutamat Ryanin työt ovat omaan makuuni aavistuksen liian siirappisia, mutta juuri tämä tiili on hyvä esimerkki siitä miten mainiosti mies kuvaa myös esim. yksinäisyyttä. Itselleni havittelen tiiltä, jossa lukee yksinkertaisesti: Everything is going to be ok. Olen kova murehtimaan ja stressaamaan milloin mitäkin, ja joskus kaipaisin tuollaista tekstiä ihan konkreettisena eteeni muistuttamaan siitä, miten asioilla on tapana järjestyä!

Columbia Roadille kannattaa suunnata sunnuntaisin, jolloin siellä on vilkkaat kukkaismarkkinat. Samaisen kadun varrelta löytyy muitakin ihastuttavia taide-, sisustus- ja vintageliikkeitä sekä hyvää ruokaa. Summa summarum: Kannattaa käydä.

Ryantown, 126 Columbia Road, Lontoo E2 7RG. Lähimmät metroasemat Hoxton ja Shoreditch High Street. Avoinna la 12-17 ja su 9-16.

7 vastausta artikkeliin ”Käy täällä Lontoossa!

  1. Ihania pikkujuttuja! Haaveilen viikonlopusta Lontoossa ennen perheenlisäyksen saapumista, tuo pitää ehdottomasti laittaa käyntilistalle. Jos en sitä ennen jo hairahdu ostoksille nettiputiikissa… :)

  2. Hetken mietin, että millainen on sisustustiili, että eikö sellainen mötikkä ole vähän epäkäytännöllinen sisustuselementtinä, mutta tarkoititkin laattaa. Ymmärrän kyllä sekaannuksen, kun jatkuvasti puhuu englantia, mutta siis tile=laatta, brick=tiili. Joka tapauksessa tosi hauskoja tuotteita, varsinkin tuo laatta. :)

    • Ha! Oikein nauroin ääneen kun tajusin mitä tarkoitat – hyvä minä! Siis tietysti tiili on tiili, eihän nuo laatat tosiaan ole mitään tiilenjärkäleitä :) Hassua miten sitä joskus vaan kääntää sanan suoraan eikä edes huomaa mistä puhuu… Kiitos korjauksesta, pitää editoida tekstiä jossain vaiheessa että se kuulostaisi vähän järkevämmältä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *