Aasia Thaimaa

Bangkokin katoilla

15.3.2016
Yö Bangkokissa

Bangkok – valtavan iso, ihmisiä kuhiseva, kiehtovan eksoottinen, välillä niin likaisen kuvottava, äärimmäistä köyhyyttä ja toisaalta taas sanoin kuvaamatonta luksusta, sitä kaikkea on Bangkok. Ja mikäpä olisi parempi paikka katsella Enkelten kaupungin kuhinaa kuin jonkin kaupungin lukuisan pilvenpiirtäjän korkeuksissa sijaitseva terassi.

Kaikille Bangkokin kävijöille on varmasti tuttu paikka Baiyoke Sky Hotellin näköalaterassi Thaimaan korkeimman rakennuksen 84. kerroksessa. Paikalle löytää helpoiten Ratchapraropin asemalta, josta on noin viiden minuutin kävelymatka perille. Kerroksesta 18 löytyy lipunmyyntipiste, jossa voit valita useista vaihtoehdoista, riippuen siitä haluatko syödä vai vaan nauttia maisemista. Lipun saatuasi suuntaat toiselle hissille, joka kuljettaa sinut kerrokseen 77, jossa pääset tutustumaan tarkemmin torniin ja voit ihastella kaupunkia kaukoputkilla. Vihdoinkin on aika siirtyä ylempiin kerroksiin jälleen eri hissillä ja yhden porrasvälin nousun jälkeen oletkin pyörivällä ulkoterassilla.

Lippu, joka sisältää yhden juoman kerroksen 83 baarissa maksaa ennen iltakuutta 300 THB ja iltakuuden jälkeen 400 THB. Baari on jo hiukan kulahtanut ja henkilökunta kyllästyneen oloista, joten jos mieluummin nautit juomasi ulkona puhaltavan tuulen hulmutellessa hiuksiasi, niin selaa sivua alaspäin.

Tornihotelli Bangkokissa

Baiyoke Sky Hotellin julkisivu

 

Näkymä Baiyoke Sky hotellin näköalakerroksesta

 

Baiyoke Sky Hotellin baari

 

Cosmopolitania kynttilänvalossa

 

Koska kaupungissa on kattoterasseja vaikka kuinka paljon ja aikani täällä rajattu, niin päätin keskittyä vierailemaan vain Sukhumvit Roadin varrella tai välittömässä läheisyydessä olevissa paikoissa. Aloitin kierrokseni saapumalla junalla Nanan asemalle, josta uloskäynti kolmosesta lähdin kävelemään Soi 11 eteenpäin. Pitkästä matkaa näkyykin Fraser Suitesin valomainos ja kunhan talon nurkalle pääset niin paikalta löytyy opasteet talon taakse, jossa sisäänkäynti Above Eleven rooftop baariin. Talon kerroksesta 33 löytyy tämä paikka, joka tunnetaan perulais-japanilaisesta ruokalistastaan ja tiukasta pukeutumiskoodistaan, jonka huomasin siitä, että henkilökunta naureskeli lenkkareilleni ja repulleni. No muutaman kuvan sain kuitenkin ottaa. Pöytävaraus on suositeltava. Avoinna joka päivä ilta kuudesta yökahteen.

Above eleven alkuillasta

 

Above eleven Bangkok

 

Above elevenin näköalavessa

Above elevenin välittömässä läheisyydessä sijaitsee Le Fenix hotelli, jonka kasikerroksesta löytyy omaan makuuni kotoisampi vaihtoehto edelliseen verrattuna, Nest. Rantatuoleja hiekalla, hyvää musiikkia, loistavan makuisia drinkkejä ja edullista ruokaa.

Täällä mohito ja pad thai maksoivat noin 500THB ja ainakaan alkuillasta ei paikalla ollut ruuhkaa. Useina iltoina viikossa täällä järjestetään erityyppisiä juomabuffeita, keskiviikkoisin juo niin paljon kuin pystyt 600 THB 🙂 Ja osoite siis Sukhumvit road, soi 11, Le Fenix hotelli, noin 10 min kävely Nana-asemalta. Avoinna kuudesta yökahteen.

Rantatunnelmaa Nestissä

 

Nest

 

Rentoa illanviettoa Nestissä

 

Romanttiselta illalliselta ei puuttunut kuin seura

 

Matka jatkui Sukhumvit roadia eteenpäin Thong Lor asemalle, josta taas samainen uloskäynti nro 3 johdattaa lähelle Marriot hotellia, josta löytyi kerroksesta 45 kattoterassi Octave.

Tyypilliseen Marriot tyyliin täällä saa palvelua ja vihdoinkin löytyi myös sujuvaa englantia puhuvaa henkilökuntaa. Drinkkilista oli kattava ja täällä sai erittäin hyvän mohiton alle 300 THB:lla. Lisäksi pöytään tuotiin kipollinen pähkinöitä. Avoinna joka päivä klo 17 – 02.

Hotellin uima-allasaluekin näytti viihtyisältä, täytyykin pitää silmät auki, jos seuraavalla Bangkokin lomalla yöpyisikin täällä ja sattuisi löytymään esim booking.comin kautta hyvä hinta huoneelle.

Marriot Sukhumvitin Octave kattoterassi

 

Mojito Octavessa

 

Bangkok yöllä Octaven terassilta katsottuna

 

Bangkokin yötä

Octavesta saa myös ruokaa

 

 

Marriot-hotellin uima-altaalta on myös kivat näköalat

Oman hotellini vastapäätä on avattu viime vuoden puolella Cielo Sky Bar. Paikalle löydät kun nouset junasta Phra Khanong asemalla uloskäynti 3 ja suuntaat kohti soi 69/1. Kohta näetkin vasemmalla puolella Kauppatorin rannassa pissineen pojan sukulaisen ja olet saapunut jo liki. Rakennuksen 46. kerroksesta löytyy erittäin viihtyisä terassi ja ruokalistakaan ei näyttänyt hassummalta. Drinkkien hinnat pyörivät noin 300 THB. Avoinna joka päivä klo viidestä puolilleöin. Täällä myös pukukoodi, eli shortsit, uima-asut ja fliplopit kuuluvat allasalueelle, ei ravintolaan.

 

Cielo Bangkok

Bangkokin yötä Cielon terassilta nähtynä

 

 

 

Cielon viinibaari

 

 

 

Mikä on sinun suosikkisi Bangkokin kattoterasseista tai upeat maisemat omaavista ravintoloista?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mirka/ Reason for a Season 15.3.2016 at 22:51

  Red Sky oli ehkä mun viime reissun suosikki.. Hyvä palvelu ja lepposa tunnelma sekä näkymä keskustan rakennusten ylle. Octavessakin on aika siisti fiilis auringonlaskun aikaan ja silloin siellä saa myös kaksi juomaa yhden hinnalla. Vielä on näitä varmaan kymmeniä kiertämättä, että eipä oma listani vielä ole kovin kattava :P.

  • Reply Tanja 7.8.2016 at 19:29

   Juu, Bangkokista ei kattoterassit lopu, ennenmmin loppuu aika niiden kiertämiseen. Seuraavalla reissulla täytyy sitten katella jotain paikkoja, missä en ole vielä käynyt. Saa nyt sitten nähdä milloin tuonne Thaimaahan taas ehtii 🙂

 • Reply Marko Helminen 10.9.2017 at 18:37

  Sirocco. Fine dining mesta. Chef tasting menu mahtuutop 3:seen helposti allekirjoittaneela.

  http://www.lebua.com/sirocco

  • Reply Tanja 10.9.2017 at 19:07

   Täytyykin seuraavalla Bangkokin visiitillä käydä kokeilemassa tuota tasting menua. Kiitos vinkistä!

  Leave a Reply