Kangasala-talo, Kangasalla

Kimmo Pyykkö taidemuseo

Keväällä kävin Kiasman ystävien retkellä Tampereella ja Kangasalla, ei siinä mitään että on jäänyt tämä päivitys  ”parempimyöhäänkuineimilloinkaan” -ajankohtaan. Olen kotoisin Tampereelta, Kangasala on Tampereen naapurikunta. Kangasala on niin pieni paikkakunta,että harvat ovat siittä edes kuulleet kuulleet, tai sitten käyneet.

Mitä Kangasalasta tulee mieleen? Kesäpäivä Kangasalla-laulu on Pirkanmaan maakuntalaulu, jossa kuvataan paikkakunnan kauneutta ja tunnelmia .

Kangaslan kaupungin keskustassa on myös Kangasala-talo johon kävin tutustumassa. Talossa

sijaitsee Kimmo Pyykön taidemuseo.

Taidemuseo keskittyy kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykön taiteeseen ja kutsunäyttelyihin. Museon ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa on esillä vuoroin teemanäyttelyitä Kimmo Pyykön laajasta tuotannosta yli viidenkymmenen vuoden ajalta sekä kutsunäyttelyitä. Museon kolmas kerros on läpileikkaus Pyykön urasta ja elämästä osana suomalaista kulttuurielämää.

Taidemuseon tilat sijoittuvat kolmeen kerrokseen ja museossa voi kokea näyttelyelämyksiä ympäri vuoden. Noin 450 neliön näyttelytilat ovat esteettömät.

Kannattaa käydä tutustumassa.

Patsas jonka väitettiin muistuttavan meikäläistä, nuorena? ei se mielestäni ole minun näköinen, varmasti on oikean mallinsa näköinen.

Urho Kaleva Kekkonen -nurkkaus. Taulun kerrotaan olevan Kekkosen omien käsien aikaansaannos jota on dokumentoitu videolla jota myös voi katsella.

Sininen hetki.

Hiiri – teos harmaata metallia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *