Kohvik Sesoon Tallinnassa ei ollut ihan maineensa arvoinen

tiistai, toukokuu 5, 2015

Kohvik Sesoon on yksi Tallinnan melko uusista ravintoloista ja samojen ravintoloitsijoiden käsialaa kuin suuren suosion saanut F-Hoone. F-Hoonen tapaan Kohvik Sesoon on vilissyt erinäisissä blogeissa lähiaikoina, ja suurin osa ihmisistä tuntuu ravintolasta tykänneen. Sijainti on trendikkäässä Kalamajan kaupunginosassa, mutta ei Telliskivi-korttelissa (kuten F-Hoone ja monet muut ravintolat) vaan Niine-kadulla. Paikalle pääsee vanhasta kaupungista helposti kävellen, esimerkiksi Bastionin tunneleilta noin parissakymmenessä minuutissa. Niine sijaitsee heti raitiovaunuraiteiden toisella puolella. Laiskimmat ottavat taksin muutamalla eurolla, kyyti Viru-keskukselta maksaa noin 3-4 euroa. :) Pitääkin Tallinnan takseista ihan oma postauksensa lähiaikoina…

Kohvik Sesoonin hyviä puolia ovat edullinen hintataso (kaikki ruoat 3-10e!) ja kiva tunnelma. Lounaamme ei kuitenkaan sen suuremmin vakuuttanut, enkä usko ruokailevani Kohvik Sesoonissa enää uudestaan. Lounaskokemus tässä paljon puhutussa ja kehutussa paikassa oli nimittäin maksimissaan keskinkertainen.

Tallinna

thumb_IMG_0868_1024

Kohvik Sesoon Tallinna

Menu sinänsä näytti ihan mielenkiintoiselta ja monipuoliselta, vaikkakin melko samanlaiselta kuin F-Hoonessa. Heti aluksi meille ilmoitettiin, että alkuruoista vain yksi olisi tällä hetkellä saatavilla. No, eipä lounaalla alkuruokaa tarvitsekaan. Kävimme listaa läpi ja päädyimme tilaamaan kasvis-vuohenjuusto-ragouta minttu-jogurttikastikkeella (6,50e) sekä vähän oudolta kuulostavan annoksen ”brioche ja kananmaksa crème brulée” (4,50e). Ruokajuomaksi mä tilasin cokiksen kuten kunnon aikuinen tietenkin tekee, ja äiti laittoi ranttaliksi ja tilasi oluen. Paitsi että sitten sitä tilattua oluttakaan ei ollut saatavilla. Tässä vaiheessa alkoi jo vähän mietityttämään, että mikä tässä ravintolassa ei ole lopussa.

thumb_IMG_0853_1024

Ruoat tulivat nopeasti ja esillepano oli kiva. Annokset olivat melko pienet. Hintaan ja siihen nähden, että olimme aamulla syöneet aamiaisen laivalla (kaikkihan tietää miten siinä käy), ne olivat kuitenkin ihan sopivat.

Kohvik Sesoon Tallinna

Kohvik Sesoon Tallinna

Kivasta ulkonäöstään huolimatta mitään suuria makuelämyksiä nämä eivät olleet. Kun johonkin lätkäisee kiekon vuohenjuustoa niin ei kai se kovin pahasti voi mennä pieleen, ja tuo ragout olikin ehdottomasti parempaa kuin tuo maksa-annos, joka oli kuin maksamakkaraa, paitsi että paljon mauttomampaa. Ei kai kukaan muutenkaan haluaisi syödä koko kupillista maksapasteijaa lounaaksi? No, oma moka kun lähdettiin kokeilemaan. Olin vaan odottanut vähän jotain muuta, maistuvampaa!

Jotenkin jäi valjuksi koko lounas.

Summa summarum, Kohvik Sesoon oli sellainen ihan kiva paikka, jossa ruoka oli ihan hyvää. Itse en tämän yhden kokemuksen perusteella kuitenkaan suuntaisi tänne enää uudestaan, sillä Tallinnassa löytyy niin paljon muutakin ravintolatarjontaa. Tai itseasiassa kyllä mä tänne sittenkin saattaisin vielä uudestaan tulla. Kohvik Sesoonin brunssi on nimittäin kuulemma erinomainen. Se täytynee vielä jonain päivänä testata.

Kohvik Sesoon löytyy osoitteesta Niine 11. Parempia ravintoloita Tallinnassa kannattaa kuitenkin kurkkia täältä.

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply miraorvokki tiistai, toukokuu 5, 2015 at 20:24

    Voi harmistus! Nauratti kyllä tuo toteaminen ” Kun johonkin lätkäisee kiekon vuohenjuustoa niin ei kai se kovin pahasti voi mennä pieleen” :D Totta….

    Kiva kun sulla on nyt näitä Viropostauksia. En oo oikeen koskaan kokenut Viroa niin upeana ja matkailu sinne on ollut vähäistä. :) Joskohan joskus lähtis ihan katsomaan paikkoja uusin silmin. ;)

    • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, toukokuu 6, 2015 at 11:56

      Lähde, lähde! Mäkin oon vasta viime aikoina tajunnu et se on oikeesti siisti paikka… Mutta avain onneen on päiväristeilyjen hylkääminen koska sillä muutaman tunnin pyrähdyksellä ei ehdi tehdä mitään. :D

  • Reply Karbander sunnuntai, toukokuu 10, 2015 at 18:08

    Milloinkahan suomalaisille Tallinnan turisteille valkenee se että Tallinnassa suurin osa ravintoloista ja muista matkailulla elävistä paikoista on kupla, eli vaikka raflalla olisi hyvä maine tms niin totuus on toinen. Suomalaiset usein vinkuvat asiakaspalvelun tasosta, mutta kun Tallinnan huippuravintoloissakin (esim huippuhintainen Gloria) henkilökunnan palkat on minipalkka (eli bruttona alle 4eur tunti) niin ei sellaisen kanssa voi odottaa mitään… Samoin ruuissa, aina kun on mahdollisuus tehdään helpoimman/halvimman kautta. Jotain Karja Kelderia voin suositella, koska sen menu ei ole turisteille tehty vaan on todella hyvää ruokaa ja annokset isoja(kuten virossa oikeasti on). Se vaan ei ole oikein ”trendikäs” paikka, mutta kuitenkin siisti puhdas Tallinnan vanhin kellariravintola ja palvelukin mainota(työntekijät saa 3 kertaa parempaa palkkaa kuin huippurafloissa)

    • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, toukokuu 10, 2015 at 19:39

      Kiitos kommentista! Ja niin, sitä vaan luulisi, ettei tietyt paikat ihan turhan takia hyvää mainettaan saa. Ja siksi näitä pettymyksiäkin tulee. Karja Kelderista en ollut kuullutkaan, pitänee tutustua.

    Leave a Reply