Back to London and Paris

Heipsu!

Jassoo se on joulukuu ja meikäläisenkin loma häämöttää. Aion pitää viikon ennen joulua lomaa, joka potkaistaan käyntiin jo edellisen viikon torstaina, kun lennetään heti aamusta Lontooseen. Musta tuntuu, että sana innostunut on understatement kuvaamaan mun fiiliksiä koskien tätä lomaa. Ecstatic more like!

En oo käynyt Lontoossa kuin kerran ja silloin käppäilin ympäri kaupunkia neljän kokonaisen päivän ajan. Tuli nähtyä mm. Buckingham Palace, London Bridge, Regent’s Park sekä vierailtua Sherlock Holmes -museossa. Tuolloin yövyin Sohossa, joten Oxford Street oli aivan vieressä ja myös Piccadilly Circuksella tuli pyörittyä.

Kuten jotkut mun blogia mahdollisesti lukeneet saattavat tietää, olen suuri Iso-Britannia -fani. En edes aina ole varma mikä UK:ssa niin koukuttaa. Ainakin maaseudun romantiikka, upeat puistot, siisteys sekä ihmisten ystävällisyys ja kohteliaisuus. Tykkäsin myös hirmuisesti Lontoon monipuolisuudesta: hippityylinen Soho ja Southbank yhdistettynä yläluokkaiseen parlamenttitaloon joen rannalla. What’s there not to love? Lontoo taitaa olla kuitenkin hiukan kuin Pariisi: joko ihastut tai vihastut.

Tällä kertaa yöpyminen tapahtuu Kensingtonin alueella Air bnb:ssa. Mitä haluaisin nähdä:

  • Hyde Park -visiitit – Tämän pitäisi olla aika iisi taski, nimittäin yöpyminen ihan vieressä
  • Belgravia – Yksi Lontoon alkuperäisistä aristokraattisista kortteleista, tämä myös aika lähellä majoitust
  • Sky Garden – Upeat näkymät kaupungin ylle olisi tarjolla täältä
  • British Museum – Tämä on yksi mahdollisuus, katsotaan hiukan sään ja fiiliksen mukaan
  • Southbank ja Tower of London – Tykkäsin näistä niin, että haluaisin käydä uudemmankin kerran fiilistelemässä, mutta ei pakollista
  • Muuta – Haluan vohveleille! En tiedä vielä mihin, mutta eiköhän joku mesta löydy. Jouluostoksia voisi myös käydä tekemässä Oxford Streetin ruuhkassa.

Menemme myös ensimmäisenä iltana katsomaan uuden Star Warsin iMaxina, mikä on siis pääsyy Lontoon reissulle (ainakin kamulle). Saa kyllä nähdä mitä kaikkea sitä kerkeää tekemään, kun en kuitenkaan halua juosta paikasta toiseen. Näin siinä käy, kun yhdessä kaupungissa on liikaa tekemistä ja nähtävää. Oltais haluttu mennä Harry Potter Worldiin, mutta oltiin sen verran myöhässä ettei enää saatu lippuja hitsi vie! Kaksi Potterheadia vielä liikenteessä niin ois ollu ihan loistava kohde. Mutta seuraavalla kerralla sitten.

Lontoon lisäksi menen kolmeksi päiväksi Pariisiin, eli paluu toiseen tuttuun kaupunkiin myös tiedossa. Asuin siis Pariisissa, tai oikeastaan Clamartissa, syksyn 2015 tehdessäni työharjoittelun Pariisissa. Mulla meni hetki lämmetä Pariisille kaupunkina, vaikka siinä oma hohtonsa onkin, mutta jotenkin suurkaupungin likaisuus ja ihmismassat kammoksutti mua. Mutta viimeistään Marais, Montmartre ja Luxembourgin puisto sai mut ihastumaan Pariisiin. Yövyn 2. kaupunginosassa eli sijainti on ainakin paikallaan. Tarkkoja suunnitelmia ei vielä ole, mutta mietin, että Notre Damen sisällä voisi käydä tällä kertaa jos jono ei ole hurja. Ja falafeleilla Marais’ssa ja Champs-Elyséen joulumarkkinoilla. Ja Versaillesin puisto on myös yks mun lempipaikoista missä oon käynyt ja näin joulun aikaan Porte de Versaillesin korttelissa on myös kivaa joulutunnelmaa.. Ah. Voi kun vois aina vaan matkustella. :D

Kumma kyllä mulla ei ole ollut mitään kauheeta Pariisi-kaipuuta. Enemmänkin on ikävä välillä sitä fiilistä, mikä siellä on. After work -kuhina, Seinen ympärillä lenkkeilijät ja ihmisten ohikulku samalla kun nauttii espressoa Rue Montorgueililla.. Innolla odotan siis paluuta molempiin kaupunkeihin, varmasti tulossa postauksia myös tästä reissusta!

Mitkä ovat sinun parhaimmat muistosi Lontoosta tai Pariisista? Puuttuuko tästä postauksesta jotain must see -paikkoja kyseisissä kaupungeissa?

x Susa

My best pieces of Amsterdam

Ainutlaatuinen arkkitehtuuri, loppumattomat kanaalit, mahtava ruokatarjonta ja ystävälliset ihmiset. Nämä fiilikset mulla jäi päällimäisenä mieleen Amsterdamista.

Vietettiin äidin kanssa Amsterdamissa kolme päivää marraskuussa ja jo viikonlopun aikana tuli sellainen olo, että tännehän voisi vaikka muuttaa! Saatoin ehkä taas jo googlailla maisteritutkintoja Hollannissa. Iiihan huvikseni, koska ikinähän ei voi tietää.. Toki jokaisessa kaupungissa ja maassa on aina huonot puolensa, mutta pohdittiin äidinkin kanssa, että miten ihmeessä Amsterdamiin on syntynyt niin mahtavan oloinen syke. Ihmisiä eri maailman kolkista elävät sikinsokin rauhassa (ainakin näin turistin silmiin) ja vaikka hälinää ja pajauttelijoita riittää, meno tuntui silti rauhalliselta ja järkevältä. Ei tullut kertaakaan turvaton olo. Aika hieno ominaisuus noinkin isossa kaupungissa kuin Amsterdam.

Parhainta porkkanakakkua ever. Probablement. Testit jatkukoon.

Mulle tuli Amsterdamista jotenkin tosi vahvoja Pariisi-viboja. Lukuisia artisaani-, ja vintagekauppoja isojen merkkien lomassa. Mitä söpöimpiä eri ruoka-alueisiin erikoistuneita kahviloita ja ravintoloita ja terasseja, missä siemailla viiniä lämpölamppujen ja katosten suojissa. Amsterdamiin oli myös ripustettu jo jouluvaloja, mikä herätteli jo pientä joulufiilistäkin heti marraskuun alussa.

Royal Palace

Pluk Amsterdam

Joululahjaostokset olen jättänyt pääasiassa tuolle tulevalle Lontoon ja Pariisin reissulle, kun lomalla on jotenkin aina kivempi shoppailla kun arkena. Arkena mulle shoppailu on kauheeta pakkopullaa nykyään, jotenkin ei jaksais käydä ettimässä keskustasta jotain hitsin farkkuja tai rintsikoita, varsinkin jos et jo etukäteen tiedä minkälaiset haluat. Onkohan tää taas yks merkki, että musta on tulossa vanha? NEVER!

Löysin kyllä justiinsa uuden kellon, kun on ollut pitkään mietinnässä joku vaalea vaihtoehto tuolle mun DW:n kellolle ja nyt se löytyi! Kyseinen kello on Calvin Kleinin ja Black Fridayn alennuksen kera ei jäänyt kauheasti maksettavaakaan. Pitää tunnustaa, että en oo mikään kauhee merkkiasiantuntija tai muutenkaan brändit ei hirveästi kiinnosta. Yleensä ostan vaan tuntuman perusteella, mutta tokihan se laatu on yleensä parempaa joidenkin merkkien suhteen. Nike ja Adidas on kylläkin mun heikkouksia ja urheiluvaatteet muutenkin. Kaveri on tällä hetkellä Ameriikoissa ja laitteli viestiä, että: ”Black Friday menossa ja oon Under Armourissa, tarviitko mitään?! PS. These people are crazy” Hiukan villi meno ilmeisesti aleissa.. Mutta uudet treenikengät on ilmeisesti tulossa sieltä tuliaisena sopivasti, kun vanhat meni just vihdoin rikki, jeij! Eli kyllä, materialismirakkaus vallitsee välillä myös täälläkin.

Anyway, tässä oli nyt viimeiset jaettavat kuvat tunnelmallisesta Amsterdamista. Toivotaan, että saan pian myös ensi vuodelle jotain reissuja järkkäiltyä. Ainakin Brysseliin haluaisin mennä keväällä kun pari kaveria asuu siellä ja nyt syksyllä en kerennyt. Haaveissa siintää myös joku kaukomatka ensi vuodelle, esim. Uusi-Seelanti, Singapore tai joku kohde Etelä-Amerikasta vois olla. Pitää varmaan ruveta kunnolla säästämään niin pääsee taas reissuun :D travel bug is a serious disease..

Mukavaa viikon alkua!

-S

Share this post

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address