Kohdeopas: Lappeenranta

Lappeenrannan satama

Lappeenranta on hyväntuulinen kaupunki, jonka karjalaisesta tunnelmasta matkailija jaksaisi nauttia pidempäänkin.

Itä ja länsi kohtaavat Lappeenrannassa

Lappeenrannan rikas historia kahden erilaisen kulttuurin, idän ja lännen, välissä näkyy esimerkiksi Linnoituksessa, joka on kaupungin vanhin osa. Kesäistä päivää voi kaupungissa viettää myös Saimaan risteilyllä, Hiekkalinnassa ja erilaissa tapahtumissa.

Ulkoilmaelämää kaupungissa

Lehmusten kaupungissa kannattaa varata aikaa järviluontoon tutustumiselle. Metsissä patikointi käy hyötyliikunnasta ja vauhtia lomaan tuovat mönkijäajelut ja ratsastuskierrokset. Parhaiten järvimaisemiin tutustuu risteilijän kannelta. Satamatorilta lähtevät laivat suuntaavat Saimaalle, Saimaan kanavalle ja aina Viipuriin asti. Risteilijän kyydillä Viipuriin pääsee ilman viisumia.

Kaakkois-Suomen kauniita maisemia voi ihastella myös golfkentällä ja Tuosassa sijaitsevaa golfkenttää on tituleerattu jopa Suomen kauneimmaksi. Hiekkakuoppien ohella pehmeästä sannasta voi nauttia myös Myllysaaren alueella, missä voi pelata rantapalloa ja nauttia uintipäivästä.

Nähtävyyksiä Lappeenrannassa

Vaikka luonnon syliin onkin helppo unohtua, kannattaa loman aikana käydä katsastamassa myös Lappeenrannan nähtävyyksiä. Tutustumisen arvoisia ovat esimerkiksi Hiekkalinna ja Lappeenrannan linnoitus.

Lappeenrannan linnoitus rakennettiin alun perin ruotsalaiseksi linnoitusjärjestelmäksi 1600-luvulla. Nykyisin Linnoituksen kujilla, gallerioissa ja käsityöläisten työtiloissa voi tutustua kaupungin monipuoliseen kulttuurihistoriaan. Linnoituksen rakennuksissa toimii Etelä-Karjalan museo, Etelä-Karjalan taidemuseo ja Rakuunamuseo. Linnoituksessa ja sen läheisyydessä järjestetään elokuussa Linnoituksen yö -niminen kaupunkifestivaali.

Linnoitusniemen kärjessä sijaitseva Suomen suurin Hiekkalinna on lasten ideoima kokonaisuus, josta löytyy dinosaurusten valtakunta savuavine tulivuorineen. Yli kolmesta miljoonasta hiekkakilosta on syntynyt oiva koko perheen kohde, jossa päivää voi viettää näyttelyissä, jättimäisessä hiekkalaatikossa, autoradalla, pomppulinnassa ja lastenteatteriesityksissä. Alueelta löytyy myös leikkimökkikylä Williranta, kauppakuja, kahvila sekä jäätelökioski. Hiekkalinna avataan 13. kesäkuuta ja se on avoinna joka päivä aina 29. elokuuta asti. Alueelle on vapaa pääsy.

Lisätietoa

www.lappeenranta.fi

Kuva: Visit Finland

Päivitetty: 9.2.2015

Suomi: Lue lisää kohdeoppaita

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *