Heinäkuun parhaat tapahtumat

Lomailetko kotimaassa? Nämä ovat heinäkuun parhaat tapahtumat

Heinäkuu on Suomessa täynnä tapahtumia – festivaalit, kaupunkitapahtumat ja kyläjuhlat kutsuvat nauttimaan kotimaan kesästä. Rantapallo listasi heinäkuun parhaat menovinkit.

Perinteistä festaritunnelmaa

Vilkkaasti käynnistynyt festarikesä jatkuu heinäkuussa esimerkiksi Suomen vanhimman rockfestivaalin Ruisrockin sekä Joensuun Ilosaarirockin voimin. Omat festarinsa löytävät myös Suomipopin ja hip hopin ystävät.

3.-4.7. Summer Up, Lahti
4.-6.7. Aitoon Kirkastusjuhlat, Pälkäne
3.-5.7. Ruisrock, Turku
9.-11.7. SuomiPop-Festivaali, Jyväskylä
17.-19.7. Ilosaarirock, Joensuu
17.-18.7. Wanaja Festival, Hämeenlinna
23.-25.7. PipeFest, Jämsä
24.-25.7. Qstock, Oulu
25.7. Karmarock, Harjavalta

Kaupunkitapahtumia ja musiikkia

Suomessa otetaan kaikki irti pohjolan lyhyestä kesästä – erilaisia kaupunkitapahtumia konsertteineen riittää koko heinäkuuksi. Kaustisella raikaa kansanmusiikki ja Pori Jazz tuo taas maailmantähtiä Kirjurinluodon lavoille.

3.7.-2.8. Savonlinnan Oopperajuhlat
6.-12.7. Kaustinen Folk Music Festival
8.-12.7. Tangomarkkinat, Seinäjoki
8.-11.7. Rotuaari Piknik, Oulu
11.-19.7. Pori Jazz
15.-18.7. Tammerfest, Tampere
15.-19.7. Iskelmäviikko, Kiuruvesi
28.-1.8. Down by the laituri, Turku
23.-26.7. Kotkan Meripäivät
23.-26.7. Vauhtiajot Race & Rock, Seinäjoki

Vain Suomessa – erikoiset kesätapahtumat

Suomi on tunnetusti erikoisten kesätapahtumien luvattu maa. Heinäkuussa vietetään muun muassa ulkomaisissa medioissakin noteerattuja Eukonkannon MM-kisoja sekä Suopotkupallon MM-kisoja. Kaikkien pessimismiin taipuvaisten puolestaan kannattaa suunnata Puolankaan heinäkuun alkupuolella.

3.-4.7. Eukonkannon MM-kisat, Sonkajärvi
4.7. Lypsyjakkaran heiton SM-kisat, Varkaus
17.-18.7. Suopotkupallon MM-kisat, Ukkohalla
23.–25.7. Reiska-MM, Vesanto
20.-26.7. Kesäpilikin MM-kisat, Pudasjärvi

Kuva: Visit Finland

Päivitetty: 14.7.2015

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (16 votes, average: 2.81 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

22 kommenttia

Joutsassa myös hyviä kesätapahtumia, kuten 4.-7.7.2013 Joutsan Joutopäivät, joiden aikana mm useampia ilmaiskonsertteja, joissa voit käydä kuuntelemassa nuorison suosikkia TUULIA ja vaikkapa Martti Servoa ja Napanderia. Samalla voit katsastaa Jokkiksen SM-kisat Joutsan moottoriradalla.
Joutsan Leivonmäellä myös erikoista tapahtumaa, nimittäin suosählyä heinäkuussa.

Tehkääpäs kattavampi lista, koska tuossa ovat kaikkien tietämät suurimmat kesätapahtumat. Koska LomaSuomi-lehteä ei enää julkaista niin nämä pienemmät tapahtumat jäävät nyt täysin unholaan.

Kirjoitelkaa lukijat muistakin tapahtumista! Pienimmätkin tervetulleita, kaikkialta Suomesta. Itse juuri sain edellisestä viestistä hienon vinkin käydä Joutsan Joutopäivillä, sattuu olemaan juuri samaan aikaan kun lomamatkalla ohi kuljemme, vain vähäsen muutamme aiemmin suunnittelemaa reittiä!

Just näin! Jäin myös kaipaamaan pieniä tapahtumia, joita Suomi vilisee kesäisin. Missä kaikki ne ovat?
Etelä-Pohjanmaalla ainakin Alavus Ryskööt, Kuortaneen Kuhinat ja Ilmajoen musiikkijuhlat. Ja Tuurissa tapahtuu melkein joka viikonloppu!

Sastamalalaisena voisin mainita VANHAN KIRJALLISUUDEN PÄIVÄT 28.-29.6.2013. Ikävä kyllä ehtivät jo menemään tältä kesältä, mutta tuolla käy paljon ulkopaikkakuntalaisia. Toisena pienet festarit Sastafestit 19.-20.7. 2013.

Lähipaikkakuntien tapahtumia kun katselin, niin ainakin Hämeenkyrössä mielenkiintoiselta vaikutti seuraavat:
– Saunoja suviyössä 27.7. 2013
– Mansikkatanssit 9.7. 2013

Kertokaa muutkin tapahtumia omilta paikkakunniltanne ja lähistöltä, älkääkä pelkästään kyselkö mitä muualla tapahtuu win-win.. hyvää kesää! :)

eipä kovin kummoinen ollut listanne. Tapahtuma-listasta on puute nyt, kun LOMA-Suomi ei enää ilmestynyt, siinä oli tosi kattava ja monipuolinen tapahtuma-kalenteri koko maan erilaisista tapahtumista. Oli mistä valita.
En todellakaan tykkää hakea täältä netistä kaikkia yksitellen eri paikkakunnilta, missä ehkä poikkeamme kesämatkamme, 9 pv:ää ja n. 2600 km, aikana.

Tarjolla olisi myös hauska tapauhtuma Sorvan kylässä 3.8.2013. Sorvan kyläyhdistys järjestää Sananmuunnostapahtuman

Missä lastentapahtumat ? Pitääkö heidät joka vuosi viedä vain Linnanmäelle tai muihin huvipuistoihin ? Eikö Suomessa järjestetä mitään pelkille lapsille tarkoitettuja tapahtumia ?

Liian kuuma, ei ees itikoita. Jokunen paarma kuitenkin auton ympärillä. Kainuun Malli tällä kertaa Talvivaaran kimpussa. Hiastavat pakolla kylältä muuttoa ja tauolla myytiin liian halvalla liian hyviä lettuja, että tulit pitkät jonot. Myöhässä sitten kuulin, että ei se Kekkonen ois Neuvostoliittoakin jaksanut johtaa.
Sotkamolaiset ovat urheiluhulluja, eläkeikää nostetaan ja nuorempia ei saaha sitten töihin.
Aina pittää sitä Kotelomekkoakin kuulla, vaikka toiset Tullee liian aikaisin.
Oli kyllä taas semmonen meininki, että pittää taas aijaa 130 kilometriä tarkistamaan vuoden päästä, että joko ne ois ensi vuonna oppineet. Hauskanpion. Ei tarttis ite taas olla nauramassa.

Pikkuisia kylä- ja toritapahtumia saa etsiä näemmä kissojen ja koirien kanssa kun ei oo mitään foorumia mihin ois listattu ihan kaikki eli koko Suomen pienetkin tapahtumat. Kauhee hakeminen mutu-tuntumalla….ei se googlekaan nimittäinyksinään ihmeisiin pysty.

Sulkavan soudut ovat 11-13/7 . Soutustadion elää läpi yön, mm. tanssia ja ravintola ja tietenkin hyvää joukkoliikuntaurheilua aamusta iltaan ta illasta aamuun, miten vain….

Suomessa on sentään KOLME LOMAKUUKAUTTA !
( Monilla aloilla on nykyään porrastetut kesälomaviikot , monissa tehtaissa koneet pyörii ympäri vuoden … pyhät , kesät , joulut.,.. )
Koittakaa saada tapahtumat levitettyä laajemmalle aikakaalalle , ettei tule niin paljon yhdelle viikonlopulle !

Tuusulan Taiteiden Yötä juhlitaan Tuusulanjärven rannalla 22. kertaa perjantaina 14.8.2015 Sibeliuksen, Halosen ja Gallen-Kallelan hengessä. Tule kokemaan Tuusulan Taiteiden Yö ry:n kanssa yhteisöllisyyden ja taiteilijayhteisöjen lämmin ilmapiiri. Tapahtuma tarjoaa monipuolista ohjelmaa ja elämyksiä kuuden kilometrin matkalla Kirkkotienja Rantatien varrella.

20-21.8 elomeiningit jossa tarjolla koko perheelle viihdykettä. Aasi ajelua lapsille,Huutokauppaa,käsintekijöiden myyntipisteitä,muurikka lettuja ja makkaraa ym. ym kivaa joukolla viihtymään.Kahvila Kammarin pullakahvit maistuu isolla terassilla ja tämä rauhallinen maalaismaisema sekä kesä.

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *