Jenkkisivusto ihastui Muumimaailmaan

Jenkkisivuston mukaan yksi suomalainen kohde on kuin elokuvasta – arvaatko, mistä paikasta on kyse?

Suosittu suomalainen kesäkohde on jenkkisivuston mukaan kuin elokuvan lavasteista.

Muumimaailma houkuttelee ulkomaalaisia matkailijoita

Amerikkalainen verkkosivusto BuzzFeed on listannut paikkoja, jotka ovat niin ihmeellisiä, että niiden voisi kuvitella olevan kuin suoraan elokuvan lavasteista.

Yhteensä 51 kohteen joukkoon on valittu myös suosittu suomalainen vierailukohde Muumimaailma. Tove Janssonin luomille rakastetuille satuhahmoille omistettu teemapuisto on toiminut Naantalissa jo vuodesta 1993 saakka.

Monille lapsiperheille tuttu teemapuisto on myös ulkomaalaisten turistien suosiossa – joista osa saapuu paikalle täysin aikuisten kesken. Muumimaailmassa järjestetään joka kesä jopa häitä, jotka ovat erityisesti japanilaisparien suosiossa. Vuosittain teemapuiston alueella vierailee noin 250 000 kävijää.

Huvilaitteita ei puistosta löydy, vaan sen viihteellisyys perustuu kirjoista ja tv-sarjasta tuttuihin hahmoihin sekä erilaisiin aktiviteetteihin. Puiston sydän on sininen muumitalo, jonka tunnistavat varmasti lähes kaikki suomalaiset.

Kailon saarella sijaitseva Muumimaailma on avoinna vain kesäkuukausina, ja sulkee vuosittain ovensa elokuun loppupuolella. Koululaisten hiihtoloman aikaan puisto on ollut perinteisesti avoinna viikon myös talvella.

Buzzfeedin elokuvamaisten paikkojen listalta löytyivät myös esimerkiksi Marokon sininen kaupunki Chefchaouen, Abu Dhabin tuhannen ja yhden yön satuja muistuttava Sheikki Al Zayedin moskeija sekä Italian huippusuosittu Cinque Terre, jonka kävijämääriä on jouduttu jopa rajoittamaan.

>> Lue myös: “Jo portilla kyselevät möröstä” – onko Muumimaailma jo liian jännittävä?

Muumimaailmasta BuzzFeedin listalla kirjoitti ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lähde: BuzzFeed, Muumimaailma
Kuva: Visit Finland / Katja Lösönen

Päivitetty: 30.8.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia