Joulumarkkinat Helsingissä

Helsingin joulumarkkinat – löydä kaupungin tunnelmallisimmat myyjäiset

Joulun alla Helsingissä järjestetään useita markkinoita, joissa voi tehdä lahjaostoksia ja maistella jouluherkkuja.

1. Tuomaan markkinat 3.–22.12.

Senaatintorilla pidettävät Tuomaan markkinat on Helsingin vanhin ja suurin ulkona järjestettävä joulutori, joka on myös kaupungin joulutoreista tunnetuin. Yli sata eri toimijaa osallistuu Tuomaan markkinoille myyden paikallisia ja laadukkaita tuotteita lahjakojuissaan.

Yksi Tuomaan markkinoiden vetonauloista on vanhanaikainen karuselli, jonka kyytiin kaikki lapset ja lapsenmieliset pääsevät ilmaiseksi. Joulutorin keskellä sijaitsee myös ruokapihoja, joissa tarjoillaan modernilla otteella tuunattuja jouluruokia ja muuta katuruokaa.

Tuomaan markkinat

2. Joulumaailma 3.–23.12. ja 27.12–7.1.

Kolmen sepän patsaan ympärille aivan Helsingin sydämeen levittäytyy joulukuun alussa tunnelmallinen Joulumaailma. Joulutorin myyntikojuista saa esimerkiksi villatuotteita, lämmintä juotavaa sekä herkkuja, kuten vaikkapa suklaata ja juustoja. Lapsia ilahduttavat torilla liikkuva joulupukki ja erilaiset satuhahmot.

Joulumaailma

3. Kaapelin joulu 9.–11.12. ja 16.–18.12.

Kaapelin joulu -tapahtuma järjestetään kahtena peräkkäisenä viikonloppuna Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa. Molempina viikonloppuina tapahtumaan osallistuu jopa 200 myyjää, joiden myyntipisteistä löytyy esimerkiksi taidetta ja kotimaisia käsitöitä. Tarjolla on muun muassa sisustustuotteita, asusteita ja kosmetiikkaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja siellä järjestetään paljon erilaista ohjelmaa kuten bingoa, runohetkiä sekä joulukonsertteja.

Kaapelin joulu

4. Vanhan joulutori 17.–23.12.

Vanhalla ylioppilastalolla järjestetään juuri ennen joulua perinteiset joulumarkkinat, joissa halutaan nostaa esiin suomalaista käsityöperinnettä. Myyjäisistä saa hankittua pukinkonttiin esimerkiksi designtuotteita. Myytävänä on myös joulun makeita herkkuja kuten leivonnaisia ja muita kotimaisia elintarvikkeita.

Vanhan joulutori

5. Teurastamon joulumarkkinat 17.–18.12.

Teurastamon joulumarkkinoilta kävijät löytävät persoonallisia lahjaideoita ja hyvää ruokaa. Kellohallin myyjäisissä on myynnissä esimerkiksi asusteita ja kotimaisia käsitöitä. Teurastamon piha-alueella on lisäksi joulukuusikauppias ja ruokarekka, josta saa perinteisiä suomalaisia ja kansainvälisiä ruokia.

Markkinoilla järjestetään myös ohjelmaa, muun muassa Tiernapojat-näytelmä ja joululauluja kuorolaisten esittämänä. Lapset voivat osallistua piparkakkujen koristeluun ja satuhetkiin.

Teurastamon joulumarkkinat

Teksti: Krista Ahonen
Kuva: Visit Finland/Jussi Hellsten

Päivitetty: 25.11.2016

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia