Suomi

Brittilehti listasi 18 asiaa, jotka tekevät Suomesta maailman parhaan maan – oletko samaa mieltä?

Brittilehti The Telegraph keksi 18 syytä, jotka tekevät Suomesta maailman parhaan maan. Tässä muistilista kaamosmasennuksen kanssa kamppaileville suomalaisille!

1. Maailman turvallisin maa

Suomessa joudutaan sinnittelemään pitkän ja pimeän talven kanssa, mutta pelätä ei kotimaassa tarvitse. Travel Risk Map on listannut Suomen koko maailman turvallisimmaksi maaksi vuodelle 2018. Vertailussa huomioitiin terveyteen liittyviä riskeja, yleistä turvallisuutta sekä liikenneturvallisuutta.

2. Suomi on ympäristöystävällinen

Suomi sai olla ylpeä myös Yale Centerin julkaiseman Environmental Performance Index -raportin takia. Suomi rankattiin ympäristöystävällisimpien maiden listan huipulle vuonna 2016 päihittäen muun muassa Islannin ja Ruotsin.

3. Euroopan metsäisin maa

Suomessa on enemmän metsiä kuin yhdessäkään toisessa Euroopan maassa. Puut kattavatkin yli 70 prosenttia Suomen pinta-alasta.

4. Ympäristöystävällinen pääkaupunki

Helsinkiä voidaan pitää ympäristöystävällisenä pääkaupunkina. Helsingissä on panostettu julkiseen liikenteeseen ja pyöräilykaistoihin, joiden on tarkoitus vähentää yksityisautoilua ja tehdä siitä jopa tarpeetonta.

5. Suomi on tuhansien järvien maa

Kaikki tuntevat Suomen lempinimen tuhansien järvien maana. Myös brittimedia ihastelee faktaa siitä, että Suomessa on noin 180 000 järveä.

Suomi
Suomen tunnelmalliset metsät ja puhdas luonto ovat herättäneet kiinnostusta ulkomaita myöten.

6. Läntisen Euroopan toiseksi suurin järvi

Suomesta löytyy myös Länsi-Euroopan toiseksi suurin järvi. Saimaa jää kakkoseksi ainoastaan Ruotsissa sijaitsevalle Vänernille. The Telegraph kehottaa Saimaalle suuntaavia matkailijoita pitämään silmänsä auki uhanalaisia saimaannorppia varten.

7. Suomi on suvaitsevainen maa

The Legatum Prosperity Index listaa maita muun muassa sananvapauden, suvaitsevaisuuden ja uskontoihin liittyvän hyväksynnän mukaan. Suomen katsotaan olevan maailman yhdeksänneksi suvaitsevaisin maa, kun taas Iso-Britannia on hieman jäljessä sijalla 15.

8. Suomi on tasa-arvoinen

Sukupuolten välistä tasa-arvoa mittaava Global Gender Gap Report on listannut Suomen maailman kolmanneksi tasa-arvoisimmaksi maaksi. Edelle kirivät vain Islanti ja Norja.

9. Joulupukki asuu Suomessa

Joulupukki asuu tietysti Suomen Lapissa, kuten kotimaassa hyvin tiedetään. Myös lukuisat brittituristit saapuvat joulun alla tapaamaan valkopartaa Lappiin.

10. Suomessa ymmärretään hyvän kahvin päälle

Suomessa arvostetaan hyvää kahvia, ja sitä myös juodaan enemmän kuin missään muualla maailmassa. Suomalaiset kuluttavat kahvia keskimäärin 12 kiloa vuodessa henkilöä kohden.

11. Suomessa saunotaan – tietysti alasti

Saunat eivät Suomesta lopu kesken, ja niissä vaatteet ja pyyhkeet saa heittää kokonaan pois. Suomalaisuutta ei voi brittilehden mukaan kunnolla ymmärtää ennen kuin on kokeillut jotain Suomen miljoonista saunoista. Suosituksen saa esimerkiksi Helsingissä sijaitseva Yrjönkadun uimahalli, jossa voi myös uida alasti.

>> Lue myös: Brittilehti testasi suomalaista nakusaunaa: “En halunnut edes ajatella saunan jälkeen syötäviä makkaroita”

Sauna on vahva osa suomalaisuutta
Suomessa on miljoonia saunoja. Onko Suomessa edes mahdollista lomailla käymättä saunassa?

12. Suomessa on tehokas wifi

Suomalaiset ovat tottuneet tehokkaaseen langattomaan verkkoyhteyteen, ja Suomen wifi-yhteydet onkin rankattu maailman kymmenen nopeimman joukkoon.

13. Suomessa voi nähdä revontulia

Suomi on erinomainen paikka revontulien bongausta varten. Jos onni potkaisee, saattavat matkailijat ja paikalliset todistaa todellista luonnon valoshow’ta etenkin talvikuukausina pohjoisessa.

14. Helsingissä on komea kirkko

Brittisivusto ihailee Senaatintorin laidalla sijaitsevaa Helsingin Tuomiokirkkoa, joka on yksi pääkaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Valkoisena hohtava rakennus on keskustassa suunnistaville turisteille helppo maamerkki.

15. Pääkaupungin rannat yllättävän hyviä

Suomeen harvemmin lähdetään rantalomalle, mutta The Telegraph kehuu Helsingin rantojen olevan yllättävän hyviä. Pohjoista rantaelämystä etsivien kannattaa sivuston mukaan suunnata Aurinkolahteen.

Brittilehti kertoo, miksi Suomi on maailman paras maa
Suomesta löytyy lukuisia hyviä uimapaikkoja.

>> Lue myös: Helsingin parhaat rannat – katso lista

16. Mahdollisuus vaihtaa aikavyöhykettä

The Telegraph kehottaa leikkisästi matkailijoita kokeilemaan aikamatkustusta. Suomesta Ruotsin rajan yli hyppäämällä ja aikavyöhykkeitä vaihtamalla voi saada takaisin tunnin elämästään – mikä on erityisen hupaisaa uutena vuotena.

17. Suomessa voi bongata karhuja

Karhut ovat Suomen metsien tuttuja petoja, joita ihaillaan ja pelätään. Karhusafarilla komeita eläimiä pääsee seuraamaan turvallisen välimatkan päästä.

18. Suomi on maailman onnellisimpia maita

Kotimaasta käsin saattaa tuntua, että suomalaiset rakastavat valittamista. World Happiness Report vuodelta 2017 listaa Suomen kuitenkin maailman viidenneksi tyytyväisimmäksi kansaksi.

Lähde: The Telegraph
Kuva: Visit Finland / Jani Kärppä, Marjaana Tasala ja Julia Kivelä

Päivitetty: 1.12.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 votes, average: 2,83 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

18 kommenttia

Yksikään asia ei suoranaisesti kosketa minua. Voin tulla Suomeen lomalle ja nauttia yllämainituista asioista, Suomi on esimerkiksi erittäin kallis maa elä sinkkuna ja mielenterveysongelmia esim masennusta on paljon!

Suomiko hyvä maa? Täynnä kateellisia ja katkeria vinkujia. Varsinkin muiden rahoilla elävät. Vaativat lisää ja lisää palkaksi joutenolosta

Nyt kyllä Kelaa kohdeltiin kaltoin maailman avokätisin huomattu laajalti ympäri maailman.?

Sipilä, Orpo ja Soini ovat tuhonneet Suomea niin ankaralla kiireellä, että Suomessa ei ole enää muuta hyvää kuin luonto.

Ulkoiset tekijät juuri näin :-) Sisäiset ongelmat maassa samat kuin monessa muussa maassa :-(

Täytyis asua muualla että ymmärtäisi “hyvän” tässä maassa. On niin paljon kuitenkin pielessä mitä taas turvallisuuteen tulee, no suomalaiset itse pilanneet.

Mihinäs maas tuo tutkimus on tehty, ei ainakaa suomes. Jokku luonnon jutut on totta mutta muu kyseenalaasta. Suomi voi olla onnellinen mutta suomen kansalaaset ei kylläkää oo onnellisia. Suomes ei ihimisellä oo enää mitää arvoa. Oikeuslaitos on aiva perseestä. Siksi nyt olenkin ajtellu vaihtaa maata

Brittilahden kun muun ulkomaailman olisi aika saada todellisuuden tuntumaa Suomi tietoihinsa.
Joka toinen päivä suomessa joku vanhus tekee itsemurhan. Että Suomalaiset ei ole onnellisia.
Hallitusta myöten haetaan konsteja millä voitaisiin saada suomalaisista kitkettyä pois suvaitsemattomuus, joka ilmenee kaikkialla niin, että kaikenikäiset kansalaiset lapsista vanhuksiin kiusaavat kanssaihmisiään.
Ja iäkkäisiin kansalaisiin kohdistuva eriarvoisuus on varmistettu, muista kansalaisista poikkeavalla lailla, “vanhustenhoitolaki”.

Kyllä sananvapaudesta on turha puhua Suomessa. Sen sijaan suvaitsevaisuus on viety absurdille tasolle, jonka seurauksena kantasuomalaiset joutuvat painostuksen kohteeksi.

Turvallista on normaalieläjälle. Joka paikassa saa olla varuillaan öisin, jos haastaa riitaa timon tai jorman kanssa.

Onkai suomi joskus tätä ollu,muttei kaupungeissa kuitenkaan yö aikaan kannata timojen pelossa yksin liikkua.

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *