Elämää Espanjassa osa 2: Feriat

Espanjassa vietetään paljon kyläjuhlia ja nyt käynnissä olevat Fuengirolan Feriat pidetään suojeluspyhimys Virgen del Rosarion kunniaksi. Kadut täyttyvät hevosvaljakot ja flamenco pukuihin pukeutuneet naiset. Iloista tunnelmaa on kaikkialla ja tivoli on pystytetty lapsia varten feria-alueelle. Juhlatunnelmaa voi aistia ympäri kaupunkia ja erilaisia esityksiä järjestetään juhlan kunniaksi.

Juhla tunnelmissa


Penoissa eli juhlatiloissa on tarjolla paikallista ruokaa ja juomaa ja juhlinta jatkuu myöhään aamutunneille. Virastot ja jotkin liikkeet ja ravintolat sulkevat ovensa juhlan ajaksi. Ferioista kuvastuu espanjalainen kulttuuri sekä asioiden tärkeysjärjestys. Perhe, ystävät ja hauskanpito on tärkeintä ja vasta sitten työ. Minusta täällä on ihana arvomaailma ja omista läheisistä pidetään huoli. Juhlatkaan eivät mene pilalle liiasta alkoholin käytöstä, eikä kaduilla näy örveltäviä humalaisia, paitsi ehkä muutama turisti. Suosittelen lämpimästi osallistumaan juhla humuun ja pukeutumaa perinteen mukaisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *