Blogihaaste

Matkoilla en ole koskaan…

By on torstai, tammikuu 26, 2017

Vanha sanonta on sitä mieltä, että kaikkea kannattaa kokeilla ainakin kerran elämässä. Minä en ihan näin ennakkoluulottomasti asioihin suhtaudu, ja etenkin näin hiukan vanhempana entistä useammin huomaa olevansa (vähän) varauksellinen  monienkin asioiden suhteen. Nykyään puhutaan usein oman mukavuusalueen ulkopuolelle menemisestä, missä varmasti on mahdollista löytää myös uusia puolia itsestään – tai sitten todeta, että tutuksi havaittu polku on minulle se paras. Toki omia rajojaan voi koetella monilla eri tavoilla, sen ei välttämättä tarvitse olla mitään extreme urheilua. Omien tapojen ja tottumusten kyseenalaistaminen ja pieni ravistelu on välillä paikallaan.

Täynnä tie on tarinoita blogin Virpi kirjoitti jokin aika sitten  viiden kohdan listan asioista, joita ei ole matkoillaan koskaan tehnyt ja kehotti tarttumaan haasteeseen. Nyt siis paljastan teille missä minun mukavuusalueeni menee. Tuleeko listalle asioita, jotka saattaisin tehdä tilanteen sattuessa kohdalle vai asioita joita en edes harkitse tekeväni?

Viisi asiaa, joita en ole koskaan tehnyt matkoilla:
 • Sukeltanut tai snorklannut

Pidän vedestä ja uimisesta, mutta tiedättekö, minulla ei ole mitään halua nähdä mitä siellä veden pinnan alapuolella on. En halua tietää mitä omituisia otuksia pinnan alla vaanii. Lapsena katsoin televisiosta  Jacques-Yves Cousteaun Meren salaisuudet-sarjaa ja liekö sen seurausta kammoni kurkistaa pintaa syvemmälle. Joten ei, sukellus ei innosta, mutta snorklausta saattaisin joskus kokeilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitä mahtaa olla pinnan alla?

 • Vieraillut paikallisen asukkaan kodissa

En ole koskaan kyläillyt paikallisen asukkaan kodissa. Koskaan ei ole tullut tilannetta, jolloin tämä olisi ollut mahdollista. Toki olen vieraillut esim. tätini luona Ruotisssa, mutta nyt tarkoitan enemmän sellaista yllättäen tullutta kutsua satunnaiselta tuttavuudelta.  Keskusteluni paikallisten ihmisten kanssa ovat usein varsin pinnallisia ja satunnaisia juttutuokioita, joten kutsua saanen vielä odottaa… Tämän kohdan toteuttaisin, jos tilanne tulisi kohdalle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Soma talo Visbyssä

 • Majoittunut Airbnb:n kautta tai yöpynyt 5 tähden hotellissa

Yöpymistottumukseni ovat lähinnä 2-4 tähden hotelleja. Hotellien lisäksi telttayöt (lähinnä Ruotsissa ja Norjassa) sekä (paketti)autoyöt (Islannissa) ovat tulleet tutuiksi. Airbnb majoitusta voisin harkita, jos koko asunto olisi käytettävissä. Viiden tähden hotellille en näe tällä hetkellä kummempaa tarvetta, mutta toki yöpyisin, jos siitä ei kauheasti tarvitsisi maksaa ja olisi jokin extra syy ylimääräiselle luksukselle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ei 5 tähden hotelli Itävallassa

 • Ollut kahden kuukauden mittaisella matkalla

Pisin matkani on kestänyt yhtäjaksoisesti 5 viikkoa. Viime aikoina olen tottunut maksimissaan viikon matkoihin ja en ole oikeastaan pidempiä osannut kaivata. Taatusti saisin ajan kulumaan, mutta olen myös tyytyväinen näin.  Silti lähtisin myös tuollaiselle pidemmälle reissulle taas pitkästä aikaa.

 • En ole koskaan lentänyt  välilaskullisia lentoja

Olen matkustellut Euroopassa ja ajan säästämiseksi olen päätynyt suoriin lentoihin. Toisaalta usein myös kohteeni ovat valikoituneet sen perusteella, minne on helppo mennä. Tarvittaessa matka on jatkunut muulla kulkuvälineellä. Tämän kohdan tulen todennäköisesti ruksimaan yli jo tulevana kesänä. Edelleenkään en ole lentämässä Euroopan ulkopuolelle, mutta totesin selviäväni pienemmällä budjetilla kun lennän yhden välilaskun kautta matka-ajan pysyessä silti kohtuullisena, joten tällä kerralla näin.

20160924_110409

Määränpäässä ilman välilaskuja

Viidenteen kohtaan mietin myös, että en ole koskaan joutunut tekemisiin poliisin kanssa, mutta sitten mieleen tuli muisto ekalta Viron reissulta 90-luvun puolivälissä. Tuolloin eksyimme terminaalista ulos tullessa hiukan väärään paikkaan ja poliisi huuteli meille Stop pidemmän aikaa ennen kuin tajuttiin, että meitähän tuo tarkoittaa. Myös lääkärin palveluja joduin joskus käyttämään Ruotsin reissulla tulehtuneen sormen takia. Ruotsissa oli tuolloin lääkärilakko, joten bussikuljettajan (olin erään ryhmän kanssa reissussa) suhteiden avulla onnistuimme löytämään lääkärin, joka kirjoitti antibiootit. Kumpaakaan näistä tahoista en kovin usein haluaisi reissullani vaivata.

Listaa voisi jatkaa loputtomiin:  en ole koskaan ihaillut auringonlaskua aavikolla, lennellyt kuumailmapallolla maisemia ihailemassa, päätynyt putkaan, odotellut kadonneita matkatavaroita….

Mitä sinä et ole koskaan matkoillasi tehnyt?

Muistathan, että blogini päivityksistä saat tiedon seuraamalla blogini Facebook-sivua.

TAG
RELATED POSTS
6 Comments
 1. Vastaa

  Merilinnea / Sapattisyksy

  torstai, tammikuu 26, 2017

  Kiva haaste! Taidampa itsekin tarttua tähän. Mä en myöskään sukella. Ahdistaa ajatus veden alle menemisestä. Pelkään, et mun happiputket menee tukkoon tai jotain muuta hullua käy. 😄

  • Vastaa

   sarsa /Pohjoistuuli puhaltaa

   torstai, tammikuu 26, 2017

   Tää oli kiva kirjoitaa ja samalla taas tuli palattua muistoissa ja valokuvia selaamalla vanhoihin reissuihin. Tartu vaan haasteeseen, näitä on myös kiva lukea.

 2. Vastaa

  Virpi /Täynnä tie on tarinoita

  torstai, tammikuu 26, 2017

  Hei, tosi kiva että tartuit tähän! En ole muuten minäkään sukeltanut, snorklannut matkalla. Sinänsä vedenalainen elämä ei minua pelota, mutta en vain uskalla. Olen tälläinen jalat maassa-tyyppi. 😀
  Välilaskullisen lennon olen lentänyt vain kahdella reissulla. Aika vähän sekin.

  Tosi kiva lukea mitä muut eivät ole koskaan reissuissa tehneet! 🙂

  • Vastaa

   sarsa /Pohjoistuuli puhaltaa

   torstai, tammikuu 26, 2017

   Tämä oli kiva idea, joten pakko tähän oli tarttua ;)) Minä olen aina tykännt lukea blogeista kaikkia tällaisia haaste/kooste ja menneitä muistellen juttuja ja kiva tätä oli myös kirjoittaa.

   Minäkin olin muuten tänä vuonna ekaa kertaa matkamessuilla – ja sen tein launataina, joka oli aika vilkas päivä, mutta sainpahan haisteltua vähän tunnelmia. jos sitä ensi vuonna rohkaistuisi vaikka ammattilaispäiville.

 3. Vastaa

  Johanna @ Out of Office

  tiistai, helmikuu 28, 2017

  Näitä on tosi kiva lukea!

  Ollaan samassa veneessä siinä että en ole koskaan majoittunut Airbnb:ssä, enkä ollut kahta kuukautta matkalla. Ulkomailla asumista ei taideta laskea matkaksi?

  Italiassa asuessamme naapurin perhe kutsui meidät kotiinsa illalliselle, ja pyörittelin silmiäni kuin mulkoileva karjakko ikään kun joivat viininsä sellaisista tosi robusteista juomalaseista. Viiden tähden hotellissa on ihana käydä joskus, jos taloudellinen tilanne sen sallii, mutta neljä tai kolme tähteä on yleensä sympaattisempi ja viihtyisämpi. Yhden välilaskullisen matkan olen tehnyt – kun Suomesta ei suoraan päässyt lentämään Kapkaupunkiin, oli pakko mennä Lontoon kautta.

  Mutta siitä snorklauksesta. Voi että! Se on aivan mahtavaa. Maski päässä näkee melkein yhtä hyvin kuin sukeltaessa, ja siellä aukeaa uskomattoman kaunis, ihana maailma. Kurkista vaikka: https://johannasuomela.com/2015/03/10/heaven-is-a-place-beneath-surface/

LEAVE A COMMENT