2012-08-11 utö elokuu2012


NÄYTÄ VIESTI

Näytä lisää
Suomi

Maakuntakierroksella Suomessa – muistoja ja haaveita

on tiistai, joulukuu 6, 2016

Ensi vuonna Suomi on ollut itsenäinen valtio 100-vuotta. Viime viikolla Presidentti Sauli Niinistö  kertoi vierailevansa Suomen kaikissa 19 maakunnassa juhlavuoden kunniaksi. Mietin näin Itsenäisyyspäivän alla omaa Suomeani, sen lukuisia järviä, vaaroja, mäntymetsiä ja rosoisia merenrantoja. Olenko minä vieraillut kaikissa Suomen maakunnissa? Mikä on mielestäni ollut maakunnan parasta antia? Missä…

20161125_101350


NÄYTÄ VIESTI

Näytä lisää
#IGTT

#IGTT: Marraskuu oli risteilykuu

on torstai, joulukuu 1, 2016

Marraskuuhuni mahtui kaksi suomalaisille hyvin tyypillistä risteilykohdetta Tukholma ja Tallinna. Kohteet ovat tuttuja, mutta risteilyt olivat keskenään hyvin erilaisia.

Toiselle risteilylle lähdin Turusta ja toiselle Helsingistä.

Tukholmaan seilasin kahdella eri laivalla, mennessä Viking Linen Gracella ja palatessa aluksena oli vanha tuttu, mutta uusittu Amorella….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


NÄYTÄ VIESTI

Näytä lisää
Forssan seutu

Elonkierto Jokioisilla – tietoa, eläimiä ja maalaismaisemaa

on sunnuntai, marraskuu 27, 2016

Edellisessä postauksessa kertoilin Jokioisen kartanosta ja sen historiasta. Koska Jokioisille ja Jokioisten kartanon maisemiin näin pimeänä marraskuun päivänä päädyin, niin palaan vielä kesäisissä tunnelmissa Jokioisten Elonkiertoon. Elonkierto on Luonnonvarakeskuksen ylläpitämä maatalouden esittelypuisto, jossa voi opastetaulujen avulla seurata maanviljelyn kehittymstä nykypäivään ja tehdäänpä siellä katsaus tulevaankin. Elonkierrossa ihastuttaa tiedon lisäksi…

20161120_110159


NÄYTÄ VIESTI

Näytä lisää
Forssan seutu Suomi

Jokioisten kartano, seitsemän sortin kahvipöytä ja Harmaa Rouva

on keskiviikko, marraskuu 23, 2016

Kävin naapurikunnassa Jokioisilla kurkistamassa vuonna 1798 rakennettuun Jokioisten kartanon päärakennukseen. Jokioisten maa- ja kotitalousnaiset järjestävät vuosittain ennen joulua kartanokahvit kartanon tiloissa. Kartanon omistaa Senaatti kiinteistöt, mutta rakennus on vielä toistaiseksi käytössä Lunnonvarakeskuksen (Luken) hallinnon tiloina. Kartano tullaan mahdolllisesti myymään ja osittain senkin vuoksi kävin kameran kanssa kurkkimassa kartanon sisällä….

Blogin tarinoissa matkaillaan ja retkeillään Suomessa ja muualla Euroopassa. Nälkä kasvaa matkaillessa, joten tulevaisuudessa mahdollisesti muuallakin. Tykkään viipyillä ja ihmetellä. Kaikkialla on jotain kokemisen arvoista- puistot, rannat, metsät ja vuoret, pienet kylät tai vaikka isot kaupungit. Reissussa yleensä yksin yrittäen pärjätä huonolla kielitaidolla ja rennolla asenteella.

Arkistot
Seuraa Facebook
Seuraa Instagramissa