• Matkatarjoukset:
Valikko
Homeetelä-amerikkaMatkailijaprofiilini

Matkailijaprofiilini

Start by adding one photo here that describes you as a traveler and challenge other bloggers do the same, but the trick is that they must guess where your photo was taken at – to their blog post!

Kaukokaipuu paiskasi haasteella, tosin jo aikoja sitten, kiireisimpään aikaani joten koko postaus oli jäänyt minulta näkemättä. Anyways, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Arvaan, että Marinellan kuva olisi otettu Kroatiasta! Oma kuvani löytyy tästä:

matkailijaprofiili

Scariest airline flown: En pelkää lentämistä sinänsä, vaikka en toki siitä erityisesti nautikaan. Mitään hirmuisen pelottavia kokemuksia ei ole koskaan matkojeni varrelle lentokoneessa sattunut. Sanotaanko että ihan viimeisin lentoni Mallorcalta Suomeen oli kaikista kamalin siksi, että olin niin nuhainen ja tukkoinen, että olin varma että loppulennon aikana kaavittaisiin aivoni palasia koneen seinistä ja ikkunoista. Se kipu oli jotain niin järkyttävää, ettei voi sanoin kuvailla. Hrrrr.

Favorite city/country/place: Suosikkimaani on varmasti aina Meksiko. Toisaalta en osaa nimetä Meksikosta mitään ylitse muiden suosikiksi nousevaa kaupunkia, kun taas esimerkiksi Lima ja Rio de Janeiro saavat sydämeni sykkimään astetta nopeammin.

Most remote corner of the globe visited: Marokossa keskellä autiomaata, matkalla kohti Algerian rajaa kun puhelimessa ei ollut kenttää, eikä ollut oikein mitään hajua siitä että missä sitä oikein oltiin ja mihin menossa. Myös se aavikolla vietetty yö oli hieno, kun dyynin päältä katsoimme auringonlaskua sekä kuunnousua.

Favorite guidebook series: Lonely Planetit. ♥

Solo traveler or group traveler?: Ihan ehdottomasti yksin- tai kaksinmatkustaja. Enenmmän ihmisiä on jo liian ongelmallista, kun on niin erilaisia toiveita ja intressejä. Yksin matkustaessa näkee enemmän ja juuri niitä asioita kuin haluaa, ja voi tutustua ihan eri tavalla uusiin ihmisiin. Toisaalta, joskus se tuntuu vähän liiankin yksinäiseltä. Näiden kahden välinen, tasapainoinen kombinaatio on varmuudella paras.

Worst place to catch a stomach bug?: Kaikki paikat ovat tähän ihan yhtä pahoja. Toisaalta joku oikein pitkä ja yksinkertainen bussimatka kuumassa maassa olisi vieläkin pahempi.

First culture shock experience: Koin kulttuurishokin lähtiessäni ensimmäistä kertaa Meksikoon, mutta vielä pahemman version siitä palatessani vuotta myöhemmin takaisin Suomeen. Se kesti todella kauan, ja oli todella paha.

Täytyy myöntää, että olen aivan hävettävän vähän ehtinyt seuraamaan mitään blogeja tässä viimeaikoina. En edes ole aivan varma että ketkä kaikki tämän ovat jo tehneet, todennäköisesti minä olen taas se viimeisin lintu matoapajalla, eli viimeinen bloggaaja joka tarttui haasteeseen. Haastan nyt mukaan kaikki ne lukijat, jotka eivät vielä ole osallistuneet! Voitte osallistua kommenttiboksissa jos ei omaa blogia löydy, ja jos löytyy niin linkkiä tänne sitten kun postaus on rustailtu! Pus. ♥


Comments

Matkailijaprofiilini — 6 kommenttia

  1. Tää kommentti ei kyllä liity tähän postaukseen, mutta miten helposti mexicosta saa asunnon + työpaikan esim. ilman alan koulutusta ja missä hintaluokissa asunnot on esim. mexico cityssä? Kuinka hyvin pärjää ilman kielitaitoa, entä oppiiko espanjan nopeasti kun on ”pakko”? 😀 kaverini pohdiskelee muuttoa mexicoon, faktatiedot vaan puuttuu. 😀 kaikenlainen info otetaan vastaan 😉

    • En ole hankkinut asuntoa ikinä Meksikosta itse, joten en osaa sanoa yhtään. Varmaankin jos rahaa löytyy niin asunto irtoaa helposti, lisäksi varmasti se että mainitsee olevansa suomalainen on yleensä jo meriitti sinänsä, meksikolaisille tunnutaan toitottavan kaikista torvista Suomen pärjäämistä pisa-tutkimuksissa jne, eli pitävät usein meikäläisiä arvossa jo pelkän kansalaisuuden perusteella. 😀 Työnhaussa varmaan riippuu aika paljon alasta jolle haluaa, mutta peruskielitaidon omaava tyyppi saa varmasti nyt ainakin jotain. Työluvan saaminen saattaa olla hankalampaa, tosin siitäkään ei ole omakohtaista kokemusta kun olin maassa opiskeluviisumilla. :) Itse opin espanjaa kahdessa kuukaudessa niin, että pystyin kommunikoimaan jotenkuten sujuvasti. Siitä sitten kun vain saa sen tietyn vaihteen päälle eikä viitsi häpeillä virheitä, niin se oppiminen tulee sitten aika huomaamatta ja luonnostaan. :) Täsmentäviä kysymyksiä saa laittaa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>