Joulukalenteri 2016

Rantajoulua – Luukku 23

perjantai, joulukuu 23, 2016

Joulukuun 23. vuonna 2012.

Aatonaattoa vietin tällaisissa maisemissa.

bilbao1 Bilbao2

Lämpöasteita oli 23, ja vaikka Atlantin hyisessä vedessä ei tehnyt mieli viipyä yhtään pidempään kuin oli pakko, uitua tuli silti pariinkin otteeseen.

Olin vaihdossa Espanjan Bilbaossa, ja joulufiilistä piti kyllä oikein hakemalla hakea. Kämppisten kanssa koristelimme asuntomme minimuovikuusella ja kiinalaiskaupan halpis jouluvaloilla. Ikeasta sai ruotsalaista glögiä. Unkarilaisen ystäväni kanssa kokkailimme porkkanalaatikkoa, riisipuuroa ja unkarilaisia jouluherkkuja. Myös joulupipareita tuli leivottua.  Aaton joulupöydästä löytyikin mitä herkullisimpia ruokia ympäri maailmaa, sillä vietimme jouluaattoa isolla vaihtariporukalla. Omiksi suosikikseni nousivat ruotsalaisten poikien omin kätösin pyörittelemät lihapullat. Ja tietysti se porkkanalaatikko.

Jouluaattona puhelut kotiin saivat mielen haikeaksi, mutta toisaalta tiesin, että pian joulun jälkeen alkaisi olla haikeaa Bilbaon vuoksi. Olinhan vaihdossa vain viisi kuukautta, ja tammikuun lopussa vaihtoaika olisi ohitse ja uudet ystävät hajaantuisivat ympäri maailmaa.

Kaikenkaikkiaan siis oikein hyvä joulu.

Oletko viettänyt joulua ulkomailla? Tuliko joulu ilman porkkanalaatikkoa? 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply