Joulukalenteri 2016 Saksa

Joulu ja jalkapallo – Luukku 5

maanantai, joulukuu 5, 2016

Kun puhutaan Saksasta ja Saksalaisista, yhtä asiaa ei voi ohittaa. Jalkapallo on ehdottomasti Saksan suosituin urheilulaji, ja näin erään lajille omistautuneen (lievästi sanottuna) kanssa asuvana olen saanut huomata, että myös jalkapalloon liittyy ihan omat jouluperinteensä.

Suomessakin on varmasti ihan tavallista, että joukkuelajeihin kuuluvat jonkinlaiset joukkueen virkistyspäivät ja pikkujoulut. Niin täälläkin siis pelaajat kokoontuvat yhteen viettämään pikkujoulua. Pikkujoulut eroavat hieman muista joukkueen yhteisistä illanvietoista. Ensinnäkin, pikkujouluihin ovat yleensä tervetulleita myös tyttöystävät. Tavallisiin ”virkistysiltoihin” ei yleensä tyttöjä suvaita, tai ainakin tyttöystävän mukanaan tuova saa kuulemma kuulla tästä jälkikäteen kuittailua.

(Poikkeuksen tähän tekee kuitenkin ilmeisesti valmentajan tyttöystävä, nimittäin minulla on usein lupa lähteä mukaan pippaloihin, vaikka muita tyttöystäviä ei olisikaan kutsuttu. Tai ehkä se johtuu vain siitä, että valmentajalle ei ole lupa kettuilla. Tätä valmentajan oikeutta on kylläkin tullut kovin harvoin käytettyä, sillä ainoana tyttönä, ainoana ei-jalkapallo-intoilijana sekä ainoana kielipuolena nuo pippalot eivät välttämättä aina ole se kaikkein hauskin illanviettovaihtoehto itselleni. ;) )

Toinen seikka, joka erottaa pikkujoulut tavallisista perjantai-illanvietoista, on virallinen osuus. Futisjoukkueen pikkujoulut alkavat ensin virallisemmalla osuudella, jossa pidetään puheita, palkitaan parhaita pelaajia ja valmentajia vuoden työstä, sekä syödään hyvin. Sitten siirrytään siihen ei niin viralliseen osuuteen, joka varmasti muistuttaa kovasti niitä villeimpiä suomalaisia mielikuvia käsitteestä pikkujoulut. Olut virtaa, musiikin äänenvoimakkuus nousee, naurunremahduksia, lattiat muuttuvat juomista tahmaisiksi, laulua, vaatteet vähenevät, joillakin juhlinta menee vähän yli ja täytyy ottaa välissä lepotaukoja… Ihan perus pikkujoulumeininkiä siis!

Meille tytöille nämä ovat yleensä ihan hauskoja ja mielenkiintoisia tilaisuuksia. Viime vuonna esimerkiksi pojat kantoivat pullo toisensa jälkeen pöytäämme kuohuviiniä. Myös ruoka oli ainakin viimeksi ihan hyvää, vaikka kasvisvaihtoehtoja olikin tasan yksi. Palvelu pelaa siis, ja pojat tarjoavat hölmöilyillään myös ihan hauskaa viihdettä. Viime vuonna meininki oli muistaakseni vielä melko kesyä, sillä osalla pelaajista oli seuraavana päivänä peli. Tänä vuonna emme valitettavasti pääse paikalle, sillä tuolle viikonlopulle on muita suunnitelmia. Mutta varmasti kuvamateriaalia pippaloista tulee päätymään myös valmentajan puhelimeen, ja eiköhän ne parhaat juorut kantaudu minunkin korviini.

Tässä vielä hieman pikkujoulumusiikkia:

Oletko jo päässyt pikkujouluihin tänä vuonna?

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply