Joulukalenteri 2016 Saksa

Adventtikranssi, Adventskranz – Luukku 4

sunnuntai, joulukuu 4, 2016

Saksassa monissa kodeissa adventin aikana kotia koristaa adventtikranssi. Kranssi on yleensä tehty kuusenoksista ja jouluisista koristeista. Kranssissa on lisäksi neljä kynttilää. Yksi jokaiselle adventtisunnuntaille. Joka sunnuntai sytytetään yksi adventtikynttilä ja näin valo lisääntyy joulua kohti. Kun neljä kynttilää palaa, on joulu jo aivan ovella.

adventskranz

Kuva

Kuulostaako tutulta? Suomen adventtikynttiläperinne on alunperin Saksasta lähtöisin. Adventtikranssin idea syntyi noin 150 vuotta sitten Hampurissa. Aluksi eräs pappi sytytti joka päivä yhden kynttilän kattokruunuun, eli jouluna paloi yhteensä 24 kynttilää. Tapa levisi tavallisiin koteihin, mutta kynttilöitä sytytettiin vain joka sunnuntai. Olisihan 24 kynttilää ollut aivan liikaa yhteen, mahdollisesti pieneen kotiin. Nykyään adventtikransseja myydään valmiina joka supermarketissa, joulumarkkinoilla ja kukkakaupoissa.

Syttyykö teillä tänään toinen adventtikynttilä?

Lähde

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply