Joulukalenteri 2016 Saksa

Joulumarkkinoilla – Luukku 3

lauantai, joulukuu 3, 2016

markkinat2Saksassa joulumarkkinat ovat tärkeä osa joulunodotusta. Monissa kaupungeissa joulumarkkinat kestävän koko adventin ajan jouluaattoon asti. Täällä Neumarktissa joulumarkkinat alkoivat jo 24.12. eli ensimmäistä adventtia edeltävänä torstaina. Nürnbergin markkinat avautuivat 25.12. Joulumarkkinat ovat tosiaan auki joka päivä, myös täällä pikkuisessa Neumarktissa. Toki tämä vaihtelee kaupungista toiseen ja esimerkiksi pienissä kylissä markkinat saattavat kestää vain yhden viikonlopun.

markkinat3

InstagramCapture_b0b0c3ce-c86d-441a-a8b0-4fa88fac9ee8

Nürnberger Christkindlesmarkt (Kristuslapsen markkinat), eli Saksan toiseksi suosituimmat joulumarkkinat ovat myös Saksan joulumarkkinoiden vanhimmasta päästä. Jo 1500-luvun puolivälissä samalla paikalla Nürnbergin kauppatorilla on järjestetty joulumarkkinoita. Vuodelta 1628 löytyvät ensimmäiset kirjalliset maininnat joulumarkkinoista. Nürnbergissä kojuja ja katseltavaa riittää joka makuun, mutta niin riittää myös ihmispaljoutta. Itse tykkään Nürnbergin markkinoiden monipuolisesta tarjonnasta ja ihmisvilinästäkin tiettyyn pisteeseen saakka. Myös ystävyyskaupunkien kojut ovat olleet yleensä mielenkiintoista kierrettävää. Jos haaveissa on matka Saksan joulumarkkinoille ja Nürnbergin markkinat siintävät suunnitelmissa, suosittelen kuitenkin poikkeamaan myös mahdollisuuksien mukaan joillain lähikylien tai pikkukaupunkien markkinoilla. Pienemmillä markkinoilla on aivan oma intiimimpi tunnelmansa.

InstagramCapture_1e08977a-1d25-46c0-a7d7-3549224aff12[1]

Minusta on ihanaa, että joulumarkkinat kestävät koko joulukuun. Näin markkinoilla ehtii käymään ihan rauhassa useampaan kertaan katselemassa tarjontaa ja mietiskelemässä, mitä sitä ostaisi vaikkapa joululahjoiksi. Ja kyllähän siellä on mukava käydä ihan vain tunnelmoimassakin ja maistelemassa erilaisia Glühweineja. Kun valkeaa joulua on melko turhaa täällä odottaa, joulumarkkinat toimivat erinomaisena joulutunnelmannostattajana tuoksuineen, makuineen ja joululauluineen. Näitä koko joulukuun kestäviä markkinoita olisin kaivannut enemmän Suomeenkin.InstagramCapture_3c46da03-7801-42e3-843d-0e9d9de3720c

Joulumarkkinoilla myydään kaikkea mahdollista jouluun liittyvää ja liittymätöntä. Löytyy jouluherkkuja laidasta laitaan, joulukoristeita, käsitöitä ja lahjatavaraa. Markkinoille ei kuitenkaan yleensä mennä ainoastaan jouluostoksille, vaan siellä myös vietetään oikeasti aikaa. Ystävät kokoontuvat nauttimaan joulun tunnelmasta ja Glühweinista, työporukat piipahtavat töiden jälkeen mukillisella tuota höyryävää juomaa ja esimerkiksi urheilujoukkueet tai muut seurat ja yhdistykset saattavat järjestää joulun alla illanviettojaan joulumarkkinoille.

Me kävimme Neumarktin joulumarkkinoilla ensimmäistä kertaa jo viime viikonloppuna. Ystäväni Suomesta tuli kylään eilen, varta vasten joulumarkkinoille, ja kävimme saman tien Nürnbergin markkinoilla. Huomenna mahdollisesti menemme vielä katsastamaan Regensburgin markkinat ja samalla tekemään pienen turistikierroksen. Ja eiköhän ne pienet mutta niin suloisen tunnelmalliset Neumarktin markkinatkin pidä ystävälleni esitellä.

markkinat1

Pikkukuvat ovat viime vuodelta Neumarktin ja Nürnbergin joulumarkkinoilta. Isot kuvat ovat tältä vuodelta Neumarktista.

Oletko käynyt joulumarkkinoilla Saksassa tai muualla? Onko suunnitelmissasi matkustaa joskus Saksan joulumarkkinoille?

Lähde 1

Lähde 2

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Kati Suomalainen im Allgäu lauantai, joulukuu 3, 2016 at 22:22

  Moikka, mä oon käynyt tällä viikolla pikaisesti Münchenin markkinoilla ja tänään koko päivän retkellä Konstanzin markkinoilla. Joulumarkkinoilla on iltaisin niin ihana tunnelma. Ja Glühweinia sitä pitää aina maistaa, joka pisteessä se ei maistu hyvälle, eikä sitä muutenkaan montaa mukillista jaksa juoda. Plussaa on aina jos löytää suomi-kojun ja suomitavaraa, sellainen löydettiin tänäänkin mutta myyjä ei ollut edes suomalainen. :/ T:Kati

  • Reply sannintaikasaappaat maanantai, joulukuu 5, 2016 at 22:02

   Jep, tuo tunnelma noilla markkinoilla on juuri parasta! :) No onpas huijausta, että Suomi-kojulla ei ole suomalaista myyjää!

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani sunnuntai, joulukuu 4, 2016 at 19:52

  Olen siitä onnellinen, että lähimmät Saksan joulumarkkinat sijaitsevat vain kilometrin päässä kotoa :D Kölninkin joulumarkinoilla tulee toki käytyä joka vuosi useamman kerran, naapurikaupungissa kun asutaan. Kölnin joulumarkkinat ovat aivan mahtavia, mutta välillä aivan liian täynnä väkeä. Kirjoittelin Kölnin markkkinoista viime joulun alla. http://www.rantapallo.fi/lempipaikkojani/2015/11/29/herkuttelemassa-kolnin-joulumarkkinoilla/ Mutta muuten Saksan joulumarkkinat ovat vielä kokematta. Tänä vuonna koitan ehtiä ainakin Dusseldorfiin.

  • Reply sannintaikasaappaat maanantai, joulukuu 5, 2016 at 22:08

   No sinullapa on hyvät puitteet sitten joulusta nautiskelulle ;) Ja se vika noissa suositummissa isoissa joulumarkkinoissa on, että niissä väkeä riittää. Pitäisi ehkä mennä joskus viikolla aamupäivästä, niin muut eivät olisi vielä ehtineet sinne. Mutta tungoksesta huolimatta itse tykkään kyllä Nürnbergin markkinoista eniten. On siellä eniten myös nähtävää!

  Leave a Reply