Joulukalenteri 2016 Saksa

Joulukalenteri – Luukku 1

torstai, joulukuu 1, 2016

Päätin sitten kaiken muun puuhailun ja kiireen keskelle hankkia itselleni vielä vähän lisähommaa. Halusin kehitellä blogiini ihka ensimmäisen joulukalenterin. Ja kiireestä huolimatta sain kuin sainkin sen ajoissa valmiiksi! Näinä 24 päivänä blogista löytyy siis kaikenlaista jouluun liittyvää juttua. Pahoitteluni, jos joulujutut eivät kiinnosta, mutta itse olen varsinainen jouluhöperö, ja näin ollen joulu on minulle mieluinen aihe niin lukea kuin kirjoittaa. Täällä ovat joululaulut raikuneet jo lokakuusta lähtien, ja tarkkaan säännöstelty Marlin glögitiiviste on tuoksunut Marraskuun alusta. (Suomessa glögiä virtaisi kyllä huomattavasti enemmän, mutta olen tyytyväinen, että sain edes nuo kolme pulloa tänne joulumieltä tuomaan.) Olen koonnut erilaisia postauksia niin omista lempparijouluasioistani, erilaisista viettämistäni jouluista, kuin Saksalaisista jouluperinteistä ja ulkosuomalaisen kaipuusta joulunodotuksen aikaan. Tervetuloa siis Sannin taikasaappaat -blogin ensimmäinen joulukalenterin ensimmäiseen luukkuun!

Jokunen viikko sitten saksansuomalaisten facebook-ryhmässä oli kuva valtavasta kasasta Fazerin suklaita ja konvehteja Galeria Kaufhofissa (vähän niinkuin paikallinen Stockmann mutta ei sitten ihan kuitenkaan…). No minähän ryntäsin Nürnbergin vastaavaan putiikkiin saman tien tarkastamaan meidän kaupungin Fazer-tilanteen. Valitettavasti Fazeria ei löytynyt, eikä sen puoleen muitakaan Suomi-herkkuja siihen hätään. Sen sijaan törmäsin hämmentävään näkyyn Galeria Kaufhofin jouluosastolla.

Se varsinainen jouluosasto oli melko pieni. Suunnilleen keskivertosiwan kokoinen. (On sitä isompiakin nähty!) Joulukoristeita löytyi kyllä aivan riitävästi jokaiseen makuun. Se herkkuosasto, josta Fazerin suklaitakin etsin, oli vain noin kolmasosa siitä Siwasta. Mutta sitten kiersin alakerran läpi toiselle puolelle portaita, ja löysin ilmeisesti saksalaisen jouluparatiisin: joulukalenteriosaston! Tämä oli ainakin sellaisen perusprisman karkkiosaston kokoluokkaa, ja eri kalenterivaihtoehtoja oli varmasti kymmenittäin.

Täytyy myöntää, etten ole ihan hirveästi perehtynyt Suomen viime vuosien joulukalenteritarjontaan ainakaan isommissa kaupoissa, sillä olen yleensä valinnut lähikaupasta sen tutun ja turvallisen Muumisuklaakalenterin tai vastaavan halpiskalenterin kivalla kuvalla. Mutta siis kertokaa minulle, onko Suomessakin nykyään joulukalenteriOSASTOT kaupoissa?

No oli miten oli, kiersin hämmästyksestä lamaantuneena läpi koko osaston tutkien erilaisia joulukalenterivaihtoehtoja ja niiden hintoja. Ihmettelin entistä enemmän, sillä täällä suurin osa kalentereista oli selkeästi aikuisille suunnattuja. Siis suklaiden täytteinä oli esimerkiksi kahvia, erilaisia liköörejä, vodkaa, tai muuta alkoholia. Selkeästi lapsille suunnattuja kalentereita oli vähemmän. Tai en tiedä, ehkä täällä lapsillekin ostetaan vodkasuklaakalentereita?

Muita erikoisuuksia, joihin en ole aiemmin törmännyt, olivat teekalenterit. Tämä on mielestäni hauska idea, mutta teemaut eivät oikein olleet omaan mieleeni, ja kahdenkymmenen euron hinta kahdestakymmenestäneljästä teepussista kuulostaa hiukan suolaiselta, kun kyse ei edes ollut mistään erityisen hienoista teelaaduista. Mutta ideaahan voisi hyvin käyttää myös omatekoisessa kalenterissa!

Sitten äitini lähetti minulle vielä levyllisen uutta Fazerin joulusuklaata, ja jossain vaiheessa idea oli syntynyt. No, marraskuun lopun kiireet jättivät kalenteriaskartelut viimeiselle viikonlopulle, eikä aikaa esimerkiksi vessapaperirullien hamstraamiseen hienoa vessapaperirullakalenteria varten enää ollut. Mutta tulihan siitä kuitenkin ajoissa valmis! Ei se mitenkään erityisen upea ole, mutta ehkä tässä on muillekin mattimyöhäisille hyvä ja helppo joulukalenteri-idea. Vielä ehtii kun käyt tänään ostamassa joulupaperia ja herkkuja pakettien sisään!

joulukalenteri1Tällä kertaa menin menin sieltä mistä aita oli matalin, ja täytin pikku paketit erilaisilla lähikaupan suklailla, sillä Fazerin joulusuklaalla sekä joulumarkkinoilta mukaan tarttuneilla paahdetuilla manteleilla. 24. pakettiin ostin varta vasten kaksi erilaista suklaatryffeliä leipomosta. Paketit numeroin jälkikäteen, niin että en tiedä missä on mitäkin (paitsi 24:ssä). Laitoin paketit suunnilleen oikeaan järjestykseen isoon lasipurkkiin ja kietaisin purkin suulle koristenauhan. Ja hyvä siitä tuli! (Älkää välittäkö huonolaatuisista kuvista.)

jouluk4

Joulukalenteri2

Onko sinulla jo joulukalenteri?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply