Yleinen

Bloggaamisesta

perjantai, marraskuu 18, 2016

Rivieran Remmi:ltä tulla tupsahti blogitunnustus:

tunnustus

Suuret kiitokset! :) Tämä olikin ensimmäinen saamani bogitunnustus, joten oikein kiva yllätys! Tällä kiertopalkinnolla on myös muutama pikku sääntö:

 1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
 2. Kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen
 3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
 4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
 5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi

Miten siis aloitin bloggaamisen? 

Sannin taikasaappaat näki päivänvalon ensimmäistä kertaa syksyllä 2012, jolloin lähdin opiskelijavaihtoon Espanjan Bilbaoon. Tuon vajaan puolen vuoden ajalta tuli bloggailtua enemmän tai vähemmän epäsäännöllisesti mitä mieleen juolahti, lähinnä kertoakseni kuulumisia kavereille Suomessa. Seuraavana kesänä olin työharjoittelussa Unkarissa, ja tarkoitus oli jatkaa samalla linjalla, mutta bloggailu sitten jäi, kun tuli muutenkin istuttua päivät töissä koneen ääressä.

Seuraavan kerran palasin blogin pariin muuttaessani talveksi 2014-2015 Lappiin kausihommiin. Tuolloin myös muutin blogini Bloggerista tänne Rantapallon puolelle. Porotilalla työskennellessä juttua riitti, ja iltaisin oli aikaa bloggailla, joten tuolloin tuli kirjoiteltua aika ahkerastikin. Tämän jälkeen on taas jatkunut tämä säännöllisen epäsäännöllinen kirjoittelu. Noin vuosi sitten syksyllä aloin taas kirjoittaa ihan uudella innolla, kun muutin Saksaan ja matkustimme Hong Kongiin, mutta viime kesänä bloggailu jäi taas hetkeksi. Katsotaan josko nyt riittäisi intoa hieman pidempään. Ainakin hurja määrä ideoita on mielessä! ;)

Ohjeita aloitteleville bloggaajille

En nyt ehkä ole paras neuvomaan aloittelevia bloggaajia, kun itsekin koen olevani vielä ihan lapsen kengissä tässä hommassa. Pari yleistä vinkkiä kirjoittamiseen voisin kuitenkin antaa: kirjoita asioista jotka itseäsi kiinnostavat, kirjoita omalla tavallasi, älä kirjoita väkisin, ja toisaalta kirjoita silloin, kun se tuntuu hyvältä ja kun ideat tulevat luonnostaan. Jos kirjoitat jostain, mitä et itsekään haluaisi lukea, ei lopputuloksesta voi tulla kovin hyvää. Parhaita blogejahan ovat ne, missä näkyy kirjoittajan innostus aiheeseen ja oma tyyli tuoda asia esille. Ja jos kirjoittamisesta ei jonain päivänä tunnu tulevan mitään, ehkä on ihan hyvä odottaa sopivamapaa hetkeä. Itselläni ainakin toisinaan sanoja vain ryöppyy näytölle melkein itsestään, kun taas joskus tuntuu, ettei millään löydä sitä oikeaa tapaa sanoa joku asia. Silloin on hyvä pitää pieni paussi, ja jatkaa vaikka seuraavana päivänä. Nykyään olen myös alkanut pitää aina muistikirjaa mukana, johon on helppo kirjoittaa ideoita inspiraation iskiessä. Sitten ei tarvitse koneen ääressä mietiskellä, että mistähän taas halusinkaan kirjoittaa.

Ja lopuksi, älä yritä olla täydellinen. Joskus postauksesta ei tule millään valmista, kun siihen ei jostain syystä ole tyytyväinen. Jos yhteen postaukseen kuitenkin jää jumiin ja tuntuu, että siihen käyttää aivan liikaa aikaa, seuraavan jutun aloittamiseen saattaa syntyä kovin iso kynnys. Voi tulla olo, että pitäisi pistää paremmaksi kuin edellisessä postauksessa, tai sitten alkaa pelätä sitä yhteen postaukseen tarvittavaa työmäärää. Parempi siis silloin tällöin ottaa rennommin, niin bloggaamisessa säilyy mielekkyys.

En nyt ole varma, ketkä kaikki tämän tunnustuksen ovat jo saaneet, mutta laitetaanpa ainakin näille blogeille:

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Tiia/ReiseReise perjantai, marraskuu 18, 2016 at 21:51

  Joo oli tosiaan hassua, kun luin tätä ja sitten huomasinkin, että oot antanut mulle tunnustuksen ja kun kirjauduin kommentoidakseni näin sun kommentin. :)

  • Reply sannintaikasaappaat perjantai, marraskuu 18, 2016 at 23:13

   Heh, hyvä kun huomasit! Odottelen mielenkiinnolla sun postausta :)

  Leave a Reply