Instagram Travel Thursday Saksa

#IGTT: Kotikaupungin värit – Onko Saksa värikäs maa?

torstai, marraskuu 3, 2016

Tällä kertaa Instagram Travel Thursday:n teemana on matkailun värit. Viimeaikoina, tai oikeastaan koko vuonna ei ole ihan hirveästi tullut matkailtua, paitsi Suomeen ja takaisin, joten päätin lähestyä teemaa ihan näin kotikaupunkini kannalta. Ja tulipa taas parin viime viikon aikana huomattua, että joskus tekee erittäin hyvää leikkiä vähän turistia myös näin kotikulmilla. Suosittelen ihan jokaiselle turistikierrosta kameran kera omalla kotiseudulla. Sitä saattaa löytää taas ihan uusia puolia vanhoista paikoista!

Mutta takaisin teemaan. Jos ajatellaan Saksaa maana, ei siitä välttämättä tule monellekaan ensimmäisenä mieleen värikkyys. Ennen ensimmäistä Saksan reissuani taisin itseasiassa kuvitella tämän maan melko harmaaksi, tai suorastaan värittömäksi. Ja niinhän se usein on, jos jostain paikasta ei ole oikein minkäänlaista mielikuvaa tai mielipidettä. Itse en ole täällä ihan hirveästi vielä ehtinyt matkustella ympäriinsä, mutta jo näinkin vähäisellä kokemuksella ja vuoden verran täällä enemmän ja vähemmän asuneena voin ylpeästi ilmoittaa olleeni kovin väärässä. Saksa on itseasiassa hyvin värikäs maa! Erityisesti nämä pienemmät kylät ja kaupungit voivat yllättää värikkyydellään, täällä nimittäin keskustoja koristavat usein toinen toistaan kirkkaammilla väreillä maalatut talot. No, Nürnbergissä ei ehkä ihan keskustasta löydä näitä väripilkkuja, mutta kirjavia asuinalueita ja upeita vanhoja kerrostaloja löytyy hieman kauempaa. Myös Regensburgin ja Passaun vanhoissa keskustoissa värikkäät talot hurmaavat varmaankin jokaisen turistin.  Mutta entäpä täällä Neumarktissa? Löytyykö täältä värejä? (Kuvia klikkaamalla näet täysikokoisen kuvan.)

Myönnettävä se on, viimeaikoina Neumarkt on ollut pääasiassa melko harmaa.

Toisinaan on harmaudessa kuitenkin pilkahdellut myös valonsäteitä. Viime sunnuntai esimerkiksi oli ihanan aurinkoinen, ja ruska on näyttäytynyt koko komeudessaan värjäten puut ja pensaat keltaisiksi…

…tai ruskeiksi…

…tai punaisiksi. Altstadtfestin aikaan kesäkuussa (ja joskus muulloinkin) saamme herkutella myös punaisella Aperol Spritzillä tai suklaakuorrutetuilla mansikkavartailla.

Kesäisin meitä ilahduttavat ajoittain hämmästyttävän vihreät sävyt.

Talvisin ja keväisin saamme joskus nauttia puhtaan valkoisesta, vaikkakin nuo kauniit lumiset maisemat eivät välttämättä kauaa kestäkään. Pääasia kuitenkin, että siitä lumesta voi edes haaveilla, ja haave saattaa jopa toisinaan toteutua.

Suomalaista sielua lämmittävät silloin tällöin rakkaan siniristilippumme värit.

Ja hetkittäin maailma näyttää kauniilta kuin ruusunpunaisten lasien läpi katsellessa. Mutta saa kai sitä joskus ihan vaan nauttia näistä maisemista ja väreistä ilman sen suurempaa huolta. 

Näinkin pikkuinen ja ehkä vähän tylsäkin kaupunki kuin Neumarkt voi myös olla kaunis. Ja tosiaankin, kyllä täältä värejä löytyy!

värikäs6-

Onko sinun kotikaupunkisi värikäs?


Tämä blogikirjoitus on osa joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävää Instagram Travel Thursday -blogitempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA, Travellover ja Muru Mou. Nämä kuvat ovat siis instagram-tililtäni, joka löytyy nimimerkillä sannintaikasaappaat.

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa torstai, marraskuu 3, 2016 at 18:11

  Tällä hetkellä tuntuu että kotikaupunki on vain. tasaisen pimeä ja kaukana värikkäästiä. Todellisuudessa täällä on punatiilisiä vanhoja teollisuusrakennuksia ja vihreitä puistoja. Eli kyllä väriin löytyy. Ihanan värikkäät nuo talot.

  • Reply sannintaikasaappaat tiistai, marraskuu 8, 2016 at 16:28

   Uskoisin, että joka paikasta löytyy kyllä myös värejä, kun vain osaa etsiä. :) Itsekin tykkään tuosta Neumarktin keskustasta, pääkadun molempia puolia reunustaa juuri tuollaiset ihanan värikkäät talot.

 • Reply Jenni / Unelmatrippi torstai, marraskuu 3, 2016 at 18:24

  Voi kyllä, on Saksassa väriäkin! Se maa on täynnä pieniä kyliä, joissa on värikkäitä ja muutenkin veikeitä ristikkotaloja. Värit eivät välttämättä ole hirmu räikeitä, mutta kuitenkin muutakin kuin harmaata, valkoista ja ruskeaa. :)

  • Reply sannintaikasaappaat tiistai, marraskuu 8, 2016 at 16:31

   Aivan totta! Ja ainakin täältä meidän kotikaupungista löytyy jopa minun makuuni vähän liiankin värikkäitä taloja, vaikka yleisesti ne värit taitavatkin noudattaa melko pastellista linjaa, tai sitten tuota mainitsemaasi valkoista ja ruskeaa.

 • Reply marikaw torstai, marraskuu 3, 2016 at 21:39

  Löytyyhän sieltä värejäkin! :) Välillä on harmaata, mutta värit pilkahtelee. Munkin kotikaupunki on yleisesti ehkä aika harmaa, mutta täytyy piristää sitä erilaisin keinoin.

  • Reply sannintaikasaappaat tiistai, marraskuu 8, 2016 at 16:32

   Kannattaa kokeilla pientä värienmetsästysretkeä. Uskoisin, että värejä löytyy kyllä harmaammistakin paikoista, kun vain etsii!

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi perjantai, marraskuu 4, 2016 at 09:01

  Kyllä minulle Saksa on aina ollut värikäs. Tämä johtuu varmaan siitä, että maata kiertäessä on tullut kierreltyä nimenomaan niitä alueita, joilla on paljon puuristikkotaloja : )

  • Reply sannintaikasaappaat tiistai, marraskuu 8, 2016 at 16:34

   Ne vanhat puuristikkotalot ovat myös ihania! Neumarktista ei noita valitettavasti löydy, mutta lähikaupungeista kyllä. Niitä kyllä myöskin katselee mielellään!

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani perjantai, marraskuu 4, 2016 at 10:53

  Minä pidän eniten Saksan luonnon väreistä. Täällä kuitenkin on todella vehreää eli luonto tarjoaa läpi vuoden ihailtavaa ja katseltavaa. Nyt juuri ruska-aika on parhaimmillaan, ainakin täällä Kölnin liepeillä! Ja kaikki ne pienet suloiset kylät, voi miten värikkäitä ne ovat. Ja pidän siitä miten kauniisti hmiset koristelevat puutarhansa ja ikkunalautansa.

  • Reply sannintaikasaappaat tiistai, marraskuu 8, 2016 at 16:38

   Olen samaa mieltä noista luonnon väreistä! Ja ihanaa, että luontoa löytyy niin läheltä (ainakin täällä Neumarktissa) ja monipuolisesti. Täällä alkaa ruska-aika olla jo melkein ohitse, mutta kyllä se tänä vuonna olikin upea! Ja totta myös tuo puutarhojen koristelu, tosin itseäni välillä ihmetyttää, kun pienenpienille takapihoille pitää mahduttaa kaikki mahdolliset koristeet. Mutta toki löytyy hillitympiä ja tyylikkäitäkin puutarhoja. :)

 • Reply Pirkko / Schildt perjantai, marraskuu 4, 2016 at 19:04

  Kivasti olet löytänyt värejä vaikka harmaasta aloititkin!
  Me asumme Espoossa meren äärellä, joten värit ovat kesällä metsän vihreitä, meren sinistä ja valkoisia taloja – talvella vihreän ja sinisenkin tilalle tulee valkoinen, ainakin jos meri jäätyy. Talvisella meren selällä hiihtäessä hiukan utuisena päivänä kaikki on valkoista :-)

  • Reply sannintaikasaappaat tiistai, marraskuu 8, 2016 at 16:40

   Oih, kuulostaapa ihanalta paikalta asua! Ja nuohan ovat ne Suomen perusvärit: vihreä, sininen ja valkoinen.

 • Reply Kohteena maailma / Rami perjantai, marraskuu 4, 2016 at 21:50

  Kotikaupungistasi pisti silmään hevosten vetämät oluttynnyrit, eipä siinä sitten enää paljon muuta tarvita :-)

  Oma kotikaupunkin Tampere on punainen, en sanoisi kuitenkaan värikäs. Parhaimmillaan Tampere on syksyn väriloistossa, jolloin punatiiliset tehdasrakennukset saavat kontrastia värikkäistä vaahteroista.

  • Reply sannintaikasaappaat tiistai, marraskuu 8, 2016 at 16:42

   Hehe, kyllä vain harmaakin muuttuu mielessä värikkääksi kun on olutta riittävästi, ja sitähän täällä Baijerin sydämessä riittää! ;) Tampere on kyllä kaunis, erityisesti nuo mainitsemasi tehdasrakennukset.

 • Reply Annika | Travellover sunnuntai, marraskuu 6, 2016 at 10:49

  Todella ihania kuvia. Melkein sait kiinnostumaan kotikaupungistasi niin paljon, että sitä pitäisi tulla katsomaan. Tunnen Saksaa hävettävän vähän. Ei Berliinillä ja Münchenillä vielä paljon juhlita.

  • Reply sannintaikasaappaat tiistai, marraskuu 8, 2016 at 16:47

   Kiitos! Kyllä tänne päin kannattaa lomailemaan lähteä, ehkä Neumarktissa ei ihan koko lomalle riitä tekemistä, mutta läheltä löytyy Nürnberg, Regensburg ja muita hienoja paikkoja. No, olet sentään käynyt Berliinissä, kun minä taas en ole vielä Baijerista poistunut! :D Toivottavasti saamme molemmat tulevaisuudessa matkustella enemmän ympäri Saksaa!

 • Reply Sari sunnuntai, marraskuu 6, 2016 at 19:00

  Tuo aloitus, ankean harmaa sai kiinnostumaan. Mutta sitten sieltä alkoi tulla värejä. Minun kotikaupunkini on värikäs. Naantalin vanhankaupungin talot, meri ovat pääelementtejä. Sitten on nuo vuodenajat. Jokainen vuodenaika tuo omat värinsä.

  • Reply sannintaikasaappaat tiistai, marraskuu 8, 2016 at 16:49

   Haha, niin, valitettavasti Neumarkt ei olekaan oikeasti kovin harmaa. :) Naantali on niin ihana! Itse olen käynyt vain kesällä, mutta olisi kyllä kiva nähdä vanha kaupunki myös lumisena.

 • Reply Terhi / Muru Mou torstai, marraskuu 10, 2016 at 21:13

  Ei ole Saksa minunkaan mielikuvissani kovinkaan värikäs. Mutta tulipahan näistä kuvista taas mieleen, että olisi kiva päästä tutustumaan maahan enemmänkin – etenkin pienempiin kyliin ja kaupunkeihin . Näyttää nimittäin todella kivalta! :)

  • Reply sannintaikasaappaat sunnuntai, marraskuu 13, 2016 at 19:39

   Juu kyllä täällä nähtävää ja mielenkiintoisia paikkoja riittää, vaikka tuntuu, että monen suomalaisen mielikuvat maasta eivät ole ihan sieltä parhaimmasta päästä. Itsellänikään ei ollut kovin kummoista mielikuvaa Saksasta ennen kuin tänne ensimmäisen kerran matkustin, mutta pikkuhiljaa täältä on löytynyt kaikenlaista nähtävää ja maa on alkanut kiinnostamaan yhä enemmän. Hyvä tietysti niin, kun kerran täällä olisi nyt tarkoitus asua. ;)

  Leave a Reply