Ruoka Saksa Yleinen

Herkkuja ympäri maailmaa

keskiviikko, maaliskuu 23, 2016

Terveiset Suomesta! Saavuin viime yönä tänne pääsiäislomailemaan. Loma tulee kyllä ihan tarpeeseen, sillä saksan kurssiin alkaa pikkuhiljaa mennä hermot. Opettajat tuntuvat olevan vähän väliä poissa, ja sijaisia ei usein saada lyhyellä varoitusajalla paikalle. Alun perin kurssin piti päättyä kai kesäkuun alussa, mutta näillä näkymin se venyy jo kesäkuun loppupuolelle. Ärsyttävää, kun ei pysty suunnittelemaan elämäänsä kurssin jälkeen, esimerkiksi varaamaan lentolippuja. No, aiomme muiden kurssilaisten kanssa kirjoittaa jonkinnäköisen valituskirjeen, vaikka tuskinpa sillä juurikaan vaikutusta asiaan on. Parissa kuukaudessa kun asioihin ei varmaan suuria muutoksia pystytä koulun puolesta tekemään.

Mutta eipä siitä sen enempää, vaan siirrytään niihin mukavampiin asioihin viime päiviltä. Perjantaina lähdimme muutaman saksan kurssin tytön kanssa viettämään iltaa. Kurssi oli jälleen kerran peruttu opettajan sairastumisen vuoksi, joten hyppäsin junaan jo puolen päivän aikaan, ja matkasin Japanilaisen kaverini luokse syömään japanilaista lounasta. Ja kyllähän oli hyvät pöperöt!

kuvat213Matkalla keskustaan illanviettoon korkkasin vihdoin joulun Suomen reissulta tuomani Laitilan Hurriganes-Oluen. Ihastelimme nupullaan olevia kirsikkapuita, ja yritimme puhua saksaa. Tapasimme muut Loom-nimisessä baarissa, jossa parasta oli drinkkien mukana tulevat vaahtokarkit! Itseasiassa vielä alkuillasta saksan puhuminen sujui ihan hyvin, mutta kun seuraamme liittyi vähemmän saksaa osaava henkilö, ja muutenkin aivot alkoivat olla enemmän vapaalla, vaihdoimme englantiin.

kuvat21Ilta jatkui ”meksikolaisessa” Sausalitos-ravintolassa, jossa oli hirveä tungos, musiikki liian kovalla ja erittäin keskinkertaista ruokaa. Sieltä lähdimme heti syötyämme ja juotuamme UnauffindBAR:iin, joka osoittautui illan parhaaksi paikaksi. Musiikki oli rauhallista ja sopivan hiljaisella, jotta pystyimme puhumaankin, sekä saimme mukavat sohvapaikat. Siellä viihdyimmekin loppuillan, jutellen ja viiniä juoden. Kaiken kaikkiaan oikein mukava ilta siis! Ja jos haluat joskus Nürnbergissä viettää sellaista rauhallista iltaa, suosittelen UnauffindBAR:ia. Ja aamulla sain vielä oikein herkullisen (japanilaisen) aamiaisen valmiiksi katettuna. Kyllä päivästä vaan tulee paljon parempi, kun sen aloittaa kunnon aterialla.

kuvat22Viime viikolla oli myös muutama oikein hieno keväinen päivä, jolloin aurinko paistoi, ja uskaltauduin kaivamaan jopa tennarit kaapista. Olipa ihanan kevyt kävellä! No, sitä iloa ei vielä kauaa kestänyt, mutta ehkäpä kun viikon päästä palaan Saksaan niin sääkin muuttuu hiljalleen keväisemmäksi. Ainakin aina voi toivoa. :)

kuvat26

kuvat212Lisäksi viime aikoina olemme kurssilla herkutelleet algerialaisella lounaalla. Couscous ja minttutee sekä halva-tahnalla täytetyt taatelit veivät kielen mennessään.

kuvat211

kuvat25

Eräänä päivänä maistelimme myös herkkuja Singaporelaisittain. Tai ehkä myös hieman indonesialaisittain. On kyllä mielenkiintoista tutustua kurssilla ihmisiin niin monista eri maista ja kulttuureista. Enkä kyllä pistä ollenkaan pahakseni, että pääsen maistelemaan tällaisia herkkuruokia!

kuvat29Saksassa pääsiäinen alkoi näkyä jo noin kuukausi sitten katukuvassa. Monessa pihassa puita on koristeltu värikkäillä munilla, ja toreilla myydään pajun oksia. Muutama viikko sitten näin lenkillä pari lasta pajupuussa oksia katkomassa. Äitinsä katseli menoa maasta käsin ja ilmeisesti ohjaili lapsia valitsemaan parhaat oksat. Viikko tämän jälkeen oli puuhun ilmestynyt kyltti: ”Ethän taita oksia.” Eihän siitä puusta tietenkään paljon jäisi jäljelle, jos kaikki naapuruston lapset kävisivät keräämässä oksia.

kuvat27

kuvat210kuvat28

Nyt ajattelin nauttia perheen ja ystävien seurasta ja rauhoittua suklaamunien ja mämmin syömiseen pääsiäisen viettoon täällä Suomessa. Palailen blogin pariin taas Saksasta käsin, joten siihen asti hyvää pääsiäistä ja mukavaa viikkoa kaikille. Nauttikaahan herkuista tekin!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply