Matkailu

20 + 1 suosikkiani Hong Kongissa – Osa 4: Karaokea ja hevoshuveja

lauantai, helmikuu 20, 2016

Kuinka viettää iltaa Hong Kongissa? Jos sattuu olemaan vaikkapa keskiviikko, suosittelen kokeilemaan seuraavanlaista kaavaa:

Aloita iltasi Hong Kong Islandin Happy Valleystä. Siellä järjestetään hevosratsastuskilpailuja keskiviikkoiltaisin seitsemästä yhteentoista (aikataulut täältä), ja niissä voit aistia suuren urheilujuhlan tunnelmaa. Selostukset on tarjolla sekä kantoniksi että englanniksi (jos vain löydät oikean alueen katsomosta). Lisää jännitystä iltaan saat kokeilemalla itsekin vedonlyöntiä.

horse1

Nyt seuraa siis kullanarvoisia vinkkejä, jos haluat voittaa hevoskilpailuissa suuria summia! Ensinnäkin, panokseksi kannattaa laittaa se viimeinen ryppyinen seteli, esimerkiksi HK$ 20 (noin 2,3 €), joka on jäänyt päivän päätteeksi lompakon pohjalle. Seuraavaksi pitäisi valita hevonen. Siis sellainen hevonen, joka voisi voittaa kilpailun. Mutta ei, ei missään nimessä kannata tutustua hevosiin sen kummemmin, kunhan valitset listalta sen, jolla on paras nimi! Ja voisi tietysti olla hyvä tarkistaa, että valitsemasi hevonen kisaa siinä seuraavassa lähdössä, josta haluat lyödä vetoa, mutta ei sekään ole niin justiinsa. Kyllä se nainen siellä vedonlyöntitiskillä sitten opastaa, että mitä hevosia oikeasti voi valita.

horse2

Kun olet onnistuneesti saanut rahasi tuhlattua ja sen lappusen käteesi, joka kertoo mistä olet lyönyt vetoa, on hyvä aika katsella ympärilleen. Me törmäsimme esimerkiksi Oktoberfest-lavaan, jolla esiintyi ilmeisesti ihan saksalainen bändi, olut virtasi ja meno oli kuin Saksan olutfestareilla parhaimmillaan. Tai pahimmillaan…

Sitten kannattaa vielä käydä vessassa ennen valitsemasi hevosen lähtöä, jottei jännittäessä satu vahinkoa. Kannattaa kuitenkin huolehtia, ettei se lähtö mene kokonaan ohitse vessassa jonottaessa. Me jouduimme lopulta juoksemaan takaisin katsomoon, ja ennen kuin tajusimmekaan koko kisa oli ohi! Tässä vaiheessa voi sitten juhlia oman hevosen voittoa, tai vaihtoehtoisesti vain jättää voitot tarkistamatta, koska luukulle on liian pitkä jono. No, emme kai me oikeasti mitään olisi voittaneetkaan.

horse4

Kun nyt siis olet saanut huikeat voitot vedonlyönnistä, voitkin lähteä tuhlaamaan voittojasi esimerkiksi Tsim Sha Tsuin hämärille kujille. Myös SoHo:n alue (eli South of Hollywood Road) tai Lang Kwai Fong ovat kuulemma hyviä paikkoja baarikierrokselle tai ravintolan metsästykselle. Meidän tuli noilla alueilla liikuskeltua oikeastaan vain päiväsaikaan tai alkuillasta, joten en sen enempää voi suositella.

bar1

Tsim Sha Tsuista löytyi kuitenkin Fatt’s Place, hieman nuhruinen, mutta yllättävän mukava ja melko hyvällä olutvalikoimalla varustettu baari, jossa seinät on koristettu hassunhauskoilla kylteillä ja lattiaa peittää reilu kerros maapähkinän kuoria. Käsittääkseni maapähkinäkori kuuluu hintaan juoman ostajalle, ja me saimme vieläpä ylimääräisen korillisen, kun kaipasimme lisää naposteltavaa. Juomalistalta löytyi myös erikoisuutena Frozen Beer, jäinen olut, joita löytyi muun muassa kurkun ja greipin makuisena. Emme kyllä uskaltautuneet maistamaan.

bar4
bar2bar3

Jos baarissa istuskelu ei ole sinun juttusi, voit myös kokeilla hongkongilaisia ”etkoja”, eli osta pari olutta 7-Elevenistä ja juo niitä matkalla seuraavaan 7-Eleveniin. Kun rankkasade yllättää yhtäkkiä, voit seisoskella esimerkiksi pankkiautomaatin katoksen alla nautiskelemassa juomiasi. On myös ihan ok juoda sitä kaljaa 7-Elevenissä sisällä, ainakin jos joku teistä on ostanut jotain kyseisestä putiikista. Jos olet sattunut ostamaan pullon viiniä jostain toisesta kaupasta, ei senkään juominen kioskissa ole mikään ongelma. Ainakaan kaatosateella!

karaoke1

Hauskan illan voit päättää hongkongilaisittain karaokessa. Hong Kong on täynnä erilaisia karaokepaikkoja, ja me olimme varanneet huoneen RedMR Nimisestä paikasta. Tuolla siis (ja ilmeisesti monessa muussakin karaokepaikassa) varataan porukalla yksityishuone, josta löytyy kivan kokoinen telkkari, mukavat sohvat, karaokeohjelma, mikrofonit (ja mikrofonin suojukset!) sekä oma vessa. Englanninkielisiä kappaleita löytyy laidasta laitaan ja aivan varmasti niin paljon, että valinnanvaikeus iskee jokaiselle. Ilman ylimääräistä yleisöä tällaiset kainommatkin laulajat voivat hyvin nauttia lempikappaleidensa laulamisesta. Suosittelen siis kokeilemaan karaokea Hong Kongissa, jos et ole mikään esiintymisen ystävä, mutta tykkäät joskus laulaa vaikka autossa tai kavereiden kesken. ;)

karaoke2
Keskellä telkkari ja oikealla näyttö, jolta valittiin laulettavat kappaleet

Tarjoilijat kantavat juomat pöytään ja naposteltavaakin on saatavilla. Karaoke toimii minimiostosperiaatteella, eli kaikki huoneessa olijat maksavat vähintään tietyn summan huolimatta siitä, ostavatko illan aikana juotavaa vai eivät. Tuo summa oli viime syyskuussa reilut 20 euroa, ja tällä rahalla ostimme muistaakseni pari juomaa. Tämän jälkeen tyydyimme omiin eväisiin, sillä halpoja nuo talon juomat eivät tosiaan olleet. Jos siis haluat säästää, ota oma pullo mukaan, ja siitä voit vaikka sitten lorauttaa karaokepaikasta ostetun limpparin sekaan terästystä. Tämä kannattaa tehdä pöydän alla tai vessassa, jotta et jää kiinni valvontakameroiden takia. ;) Minimisumma vaihtelee ilmeisesti toimipisteen ja päivän mukaan, joten kannattaa myös tarkistaa hinnastosta etukäteen kuinka paljon juomia joutuu illan aikana ostelemaan.

karaoke3
Hygieenisyys ennen kaikkea! Ennen laulamista mikrofonien päälle tuli asettaa tällaiset yksittäispakatut kertakäyttöiset suojukset, ettei bakteerit leviä.

karaoke4
Tuolla karaokehuoneessa on TODELLA kylmä! Ilmastointi puhaltaa niskaan aivan liian kylmästi, joten kannattaa varustautua villapaidalla ja kaulahuivilla.

Karaokeen pääsee muuten viikolla jo aamupäivällä ja viikonloppuisin meno jatkuu aamukuuteen! Me vietimme tässä äänieristetyssä kopperossa keskiyöstä ihan loppuun saakka, joten kaikki saivat lauleskella kyllikseen. Aamukuudelta ehkä ääni hieman käheänä on sitten hyvä hurauttaa taksilla nukkumaan. Seuraava päivä menee nukkuessa, mutta mielestäni tällainen vähän erilainen karaokekokemus on sen arvoinen. Itseasiassa kuusi tuntia ei edes tuntunut pitkältä, ja monia hyviä biisejä listalta jäi vielä laulamattakin. Mietimmekin uudestaan karaokeen menoa viimeisellä viikollamme Hong Kongissa, mutta lopulta aika ei kuitenkaan riittänyt, tai oikeastaan emme halunneet tuhlata viimeisiä päiviä Hong Kongissa nukkumiseen. Ehkä olisikin pitänyt mennä joku päivä laulamaan jo heti aamusta yhdeltätoista. :)


Miten sinä viettäisit illan Hong Kongissa? Oletko koskaan kokeillut vedonlyöntiä hevoskilpailuissa? Entä tykkäätkö laulaa karaokea pienellä porukalla, vai onko yleisölle esiintyminen se juttu?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply