Liikunta Matkailu Saksa Talvi

Talvinen viikonloppu ja lumiterapiaa

maanantai, tammikuu 18, 2016

Viime viikonloppuna Suomalaista sieluani hemmoteltiin kunnon lumipyryllä. Eipä parempaan saumaan olisi voinut tulla lauantainen kutsu kavereiden kanssa pitkälle kävelylenkille Lengenbachtalin vaellusreitille. Näissä Baijerilaisissa talvimaisemissa kelpasi kuljeskella nauttien lumesta ja hyvästä seurastatalvivkl7

Kävelyreitillä oli myös hiihtoladut, ja voi kuinka harmitti kun ei ole suksia mukana täällä Saksassa! Saisinkohan jostain vuokrattua sukset vaikka päiväksi…? Tosin latu oli aika huonossa kunnossa, sillä emme olleet ainoat kävelijät reitillä. Taisin olla kuitenkin ainoa, joka oikeasti välitti latuetiketistä, eli ei tallonut menemään pitkin latua, vaan siinä sivussa. Hiihtäjiä matkalla näkyi yllättävän paljon. Oli kuin parhaaseen ruuhka-aikaan jossain Lapin hiihtokeskuksen laduilla!

talvivkl13
talvivkl9

Kenkiäni kovasti ihmeteltiin lähtiessämme, sillä eihän suomalainen nyt mitään talvikenkiä käytä pikkupakkasella, vaikka lunta olisikin satanut 10-15 senttiä. ;) No ei, oikeasti en sitten näköjään ottanut mitään lumiselle tai loskaiselle kelille sopivia kenkiä mukaan Suomesta. Lapikkaille ei varmaankaan montaa käyttökertaa tulisi, kun ei täällä niin kovia pakkasia yleensä ole, ja uusia kumisaappaita olen tässä etsiskellyt varmaan vuoden verran kun vanhat on rikki. Mutta talvivaelluskengät olisivat ehkä olleet kova sana lauantaisella retkellä. No, vaikka lenkkarit ja sukat kastuivatkin ja loppumatkasta tuli vähän viileä, niin kannatti lähteä. Kyllä täällä Neumarktissa upeita maisemia riittää, ja niitä katsellessa sielu lepää. Pääsinpä tekemään myös tämän talven ensimmäisen lumienkelin!

talvivkl10talvivkl8 talvivkl11

Sunnuntaina sitten lähdin itsekseni reippaalle kävelylle vanhalle tutulle Mariahilfbergille. Auringon laskiessa värit olivat aivan upeat, ja loppumatkasta sainkin nauttia kauniista sinisestä hetkestä.

Talvivkl5
Talvivkl3talvivkl2 Talvivkl4talvivkl1

Tänään oli jo aika kylmä päivä. Yöllä oli ilmeisesti melkein -15 astetta, ja aamulla sai laittaa pitkät kalsarit farkkujen alle. :) Mutta eipä se vieläkään kovin kylmältä tuntunut tuo muutama pakkasaste. Saisi tulla kylmempääkin minun puolestani! Kyllä, tykkään talvesta ja kylmästä ainakin kun sitä ei kestä liian kauaa, ja kun on kunnolla vaatetta päällä. Ehdottomasti valitsisin mieluummin kunnon lumisen pakkastalven kuin sateisen harmaan loskatalven. Viime talveni Lapissa oli siis aika unelmatalvi, tosin siellä tuo talvi on jo minullekin vähän liian pitkä, varsinkin jos huhtikuussa odottaa jo kevättä ja taivaalta sataakin vain lisää lunta. Mutta, mielestäni talvi voisi aivan hyvin alkaa lumisena marraskuussa ja kestää sinne maaliskuulle asti. (Ja sitten alkaisi saman tien oikea kevät.) Toivotaan siis, että täälläkin nyt tuota pakkasta riittäisi, ja lumi pysyisi maassa jonkin aikaa!

Alkaako Suomessa olla lunta ja pakkasta jo liikaakin? Tykkäätkö talvesta vai nukkuisitko mielummin karhun lailla talviunta?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply