Instagram Travel Thursday Matkailu Saksa Talvi Yleinen

Instagram travel thursday: Saksalaista joulutunnelmaa etsimässä

torstai, joulukuu 3, 2015

Täällä on viime päivät näyttänyt lähinnä tältä:

InstagramCapture_0fd1b432-76cb-4728-be99-7fd3f369cc13[1]

Joulutunnelma on siis ollut melko hakusessa, vaikka olenkin oikein tarkoituksella aivopessyt itseäni kuuntelemalla jouluradiota, avaamalla glögikauden ja nautiskelemalla viime Suomen reissulta tuotuja joulusuklaakonvehteja. Vaan ei se vieläkään ole iskenyt.

Melkein kaksi viikkoa sitten oli näinkin nättiä:

InstagramCapture_83a57004-368b-4ab4-8e93-bcf39f9a3b98[1]

Silloin olin jo kovin lähellä joulutunnelman löytämistä. Ehkäpä hetkeksi sen jo löysinkin jouluvaloja ripustaessani ja kynttilää poltellessani, vaan nyt se on ollut jo pitkään kateissa. Ei kai tämä normaalisti olisi mikään ongelma, vastahan siirryttiin joulukuuhun, ja vielä on hyvin aikaa virittäytyä joulun tunnelmaan. Kuitenkin itselleni tämä on melko huolestuttavaa, sillä olen todellakin jouluihminen, ja tykkään aloittaa jouluhössötyksen jo hyvissä ajoin. Joku voisi sanoa, että lokakuussa on liian aikaista ostaa glögiä. Ainakin se kaupan myyjä, joka aikanaan joutui lähtemään varastosta asti glögipulloja hakemaan, kun eräiden glögihammasta kolotti jo kovasti…

Niinpä tänään päätin ottaa kovat keinot käyttöön ja lähteä joulutunnelman etsintään. Ensin poikkesin kotimatkalla Nürnbergin keskustassa katselemassa joulukoristeita ja markkinakojuja. Löysinpä matkalta yhden joululahjankin.

InstagramCapture_3c46da03-7801-42e3-843d-0e9d9de3720c[1]
En malta odottaa, että pääsen viikonloppuna maistelemaan ”Glühweinia” eli sitä saksalaista glögiä!

Kotona katsoin ensimmäiset kolme jaksoa The Joulukalenteria. Mielestäni se on edelleen kaikkien aikojen paras joulukalenteri! Vai onko sinulla joku parempi ehdotus? Olen ihan pihalla mikä on tämän vuoden joulukalenteri. Pitää ehkä katsoa löytyisikö vaikka Yle Areenasta.

Illemmalla lähdin vielä ihastelemaan Neumarktin pieniä, mutta tunnelmallisia joulumarkkinoita. Toivoin myös löytäväni täydennystä jo melko hyvään joululahjatilanteeseeni (niin, edes joululahjojen hankkiminen ei ole saanut minua vielä joulutuulelle!), joten ei muuta kuin suunta kohti keskustaa.

InstagramCapture_3bd24c18-5bba-425d-bfa9-862f0c9eec1a[1]
Matkalla sain ihailla kaunista auringonlaskua.

InstagramCapture_dbb3f5a6-6d8d-4ce4-9208-1d0d5d0757c4[1]
Monilla naapureilla on jo jos jonkinlaisia jouluvalovirityksiä.

InstagramCapture_ed13c197-d80a-44bf-aa5d-a4a94b1c9e57[1]InstagramCapture_1e08977a-1d25-46c0-a7d7-3549224aff12[1]
Neumarktin keskustan jouluvalot ovat aivan ihanat!

InstagramCapture_d1ef9106-9fba-4cdd-84a0-24135e88695c[1]
Erityisesti tykkään näistä pääkadun talojen valoista.

InstagramCapture_d4a701aa-8932-4b78-b3d3-eb99edf5b51f[1]
Keskustasta löytyi myös melko Suomi-henkinen C&A:n näyteikkuna.

InstagramCapture_dc7c329e-4c76-4e7f-9802-3aef8a967bb4[1]
”Weihnachtsmarkt.” Joulumarkkinoilla pikkuiset markkinakojut tarjoavat toinen toistaan herkullisempia tuoksuja ja kaunista katseltavaa.

InstagramCapture_b0b0c3ce-c86d-441a-a8b0-4fa88fac9ee8[1]
On jouluherkkuja, ”Glühweinia”, pikaruokaa ja makuja maailmalta, joulukoristeita, lahjatavaraa…

InstagramCapture_82515932-6d1b-40e4-9632-dc06f7cfff9d[1]

InstagramCapture_11b55a53-b71f-4415-85ec-3c5e30885917[1]

InstagramCapture_f08e7b7f-118c-4556-8646-0c3dcb1e9369[1]

No, kuinka sitten kävi? Löytyikö se joulutunnelma?

Sää olisi voinut olla jouluisempi, mutta ainakaan ei satanut, niinkuin useana päivänä aikaisemmin. Joululahjoja ei tällä retkellä tarttunut mukaan, mutta ehkä pari hyvää ideaa. Ja siellä Glühweinin huuruisessa markkinahulinassa O Tannenbaum:in soidessa taustalla ja paahdettujen mantelien tuoksuessa, pieni joulunkipinä taisi tavoittaa minut vihdoin!

Onko joulutunnelma löytänyt jo sinutkin?

 

Tämä blogikirjoitus on osa joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävää Instagram Travel Thursday -blogitempausta, jonka järjestäjinä toimivat Destination UnknownKaukokaipuu ja Veera Bianca. Nämä kuvat ovat siis instagram-tililtäni, joka löytyy nimimerkillä sannintaikasaappaat

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Anu torstai, joulukuu 3, 2015 at 23:14

  Asun itse Hollannissa ja joulutunnelma on vähän hakusessa myös täällä. En pysty käsittämään, että joululoma alkaa jo parin viikon kuluttua! Ajattelin kyllä sun tavoin lähteä etsimään oikeaa fiilistä joulumarkkinoilta. :)

  Toisaalta olen vasta tänne muuttaneena haltioissani siitä, että vaikka Keski-Euroopassakin on syksyllä ja talvella pimeää, niin synkkyys ei ole läheskään yhtä lamaannuttavaa kuin Suomessa. Joten ehkä se joulutunnelma irtoaa kun pääsee Suomen kaamokseen (ja näkee toivottavasti sitä luntakin). ;)

  • Reply sannintaikasaappaat perjantai, joulukuu 4, 2015 at 18:29

   Suosittelen markkinoita! Kyllä niillä on aivan oma tunnelmansa, joka tarttuu helposti. :)Tuo on kyllä totta, että täällä Euroopassa joulukuisessa päivässä on vähän enemmän valoa kuin Suomessa. Ehkäpä siinä tosiaan syy, miksei joulufiilis meinaa tulla. ;)

 • Reply Terhi / Muru Mou perjantai, joulukuu 4, 2015 at 02:12

  Joulutunnelma ei ole tavoittanut minua ja pahasti pelkään, että ei tänä vuonna tavoitakaan. Glühwein kyllä maistuisi! :)

  • Reply sannintaikasaappaat perjantai, joulukuu 4, 2015 at 18:32

   Noh, eipä siellä lämpöisessä välttämättä sitä joulutunnelmaa niin kaipaakaan, kun on paljon muutakin tekemistä ja näkemistä. :) Ehkä ensi vuonna sitten ;)

 • Reply Laura / RIMMA + LAURA -matkablogi lauantai, joulukuu 5, 2015 at 11:28

  Noh, eipä se joulutunnelma ole mitenkään tapissaan Suomessakaan, ainakaan täällä synkässä Helsingissä. Kaikki peukut ja varpaat pystyssä täällä odotellaan, että se maaginen lumi tulisi, mut vähän heikolta näyttää… Mutta vielä on toivoa! :) Keski-Euroopassa voisi ainakin kuvitella olevan ihanaa joulutunnelmaa, siellä kun nuo joulumarkkinat on niin mahtavia :)

  • Reply sannintaikasaappaat lauantai, joulukuu 5, 2015 at 13:22

   Itsekin kovasti toivon lunta Suomeen jouluksi, kun tullaan poikaystävän kanssa sinne joulua viettämään. Onneksi tässä on vielä aikaa! Ja kyllä noita markkinoita löytyy ainakin täällä joka pikku kaupungistakin niin riittää kierreltävää tässä joulun alla. Ja niiltä tosiaan tunnelmaa löytyy. :)

 • Reply Annika | Travellover lauantai, joulukuu 5, 2015 at 13:09

  Minäkin olen pakannut kamat jo kahdesti tänä syksynä ja lähtenyt joulutunnelman etsintään ensin Budapestiin, sitten Tallinnaan. Sen saavuttaa hetkeksi, mutta sitten kotona sataa vettä. Vähän naurattivat naapuriesi jouluvalot. Vähän samanlaisia virityksiä täällä. Eivät ihan korkeuksiin nostata kyllä fiilistä. :)

  • Reply sannintaikasaappaat lauantai, joulukuu 5, 2015 at 13:30

   No onneksi tässä on vielä aikaa jouluun, ja varmasti sen joulutunnelman ehtii vielä saavuttaa. :) Ja jouluvalot todellakin voivat joko auttaa joulufiiliksen löytämisessä, tai sitten toimia aivan päin vastoin! Onneksi ne joitakin vuosia sitten muodissa olleet grillivastusten näköiset punaiset valokaapelit ovat sentään vähentyneet. :D

 • Reply Teea | Curious Feet sunnuntai, joulukuu 6, 2015 at 16:33

  Tampereella on mielestäni tunnelmallista vaikka lumen sijasta taivaalta tuleekin lunta. Kynttilä ja glögi virittävät ainakin talven tunnelmaan. Vaikea on silti uskoa, että joulu on reilun parin viikon päästä! Tosin kohta se kuhina kaupoissa ja kaduilla voimistuu ja töissä saa takuulla jonkinlaisen joulufiiliksen päälle :D.

  • Reply sannintaikasaappaat tiistai, joulukuu 8, 2015 at 16:27

   Kynttilät ja glögi kyllä auttavat tunnelmoinnissa! Tosin täällä Saksassa olen huomannut, että sen pahimman pimeyden puuttuessa ei kynttilöitäkään tule poltettua niin usein kuin Suomessa. Mutta kyllä se joulu vain aina sieltä tulee vaikka ei itse ihan valmis vielä olisikaan. :)

 • Reply Kaukokaipuun Nella maanantai, joulukuu 7, 2015 at 20:29

  Vaikka lumi puuttuu, niin kyllä näistä ihanaa joulufiilistä saa! :)

  • Reply sannintaikasaappaat tiistai, joulukuu 8, 2015 at 16:31

   Hyvä jos muutkin saavat! :) Ja eihän se lumi ole nykyään Etelä-Suomessakaan aina niin varmaa jouluna, joten täytyy vain yrittää päästä joulufiilikseen muilla keinoilla. Mutta kyllä silti toivon kovasti, että Suomeen saataisiin lunta jouluksi, kun tullaan joulunviettoon sinne!

  Leave a Reply