Instagram Travel Thursday Matkailu

Instagram travel thursday: Tunnelmia Hong Kongista

torstai, lokakuu 1, 2015

Hei taas!

Hong Kong on hurmannut minut. Täällä on suurta, meluisaa ja kaoottista, mutta toisaalta myös kaunista, rauhallista ja erilaista. Ihmisiä on paljon joka paikassa ja koko ajan. Oikeasti, se ihmisten virta ei lopu koskaan kaduilla ja metroasemilla. Luulen myös, etten koskaan kyllästy katselemaan pilvenpiirtäjiä tai merimaisemia. Ja aina vaan jaksan ihmetellä suuria kerrostalolähiöitä iltaisin, joissa jokainen pieni valopiste on jonkun koti.

InstagramCapture_81136e23-8043-476a-a1b5-6cd697ea05b7

Asustamme kaverin luona juuri tuollaisessa kerrostalolähiössä, jossa lapset pelaavat jalkapalloa iltapäivisin ja aikuiset kantavat kauppakasseja kotiin (tai yleensä niitä pyörillä vedettäviä ”kärryjä”). Täällä 34. kerroksessa ikkunastamme näkyy melkein Kiinaan asti.

InstagramCapture_41838af2-b424-4b09-bccb-2de115ad7e22

Hong Kongissa on sitä kuuluisaa suurkaupungin vilinää vuorokauden ympäri. Silti ihan keskustastakin löytyy pakopaikkoja pakokaasuilta ja hälinältä, kuten kasvi- ja eläintieteellinen puutarha sekä Hong Kong park lintutarhoineen ja teemuseoineen. Myös lähisaarille on helppo hurauttaa lautalla noin puolessa tunnissa rauhoittumaan rannalle tai autottomiin kalastajakyliin.

InstagramCapture_86ef0a0d-924e-4738-ad0a-1d5b318fe1a6

InstagramCapture_72654b21-3b09-46f4-84fd-16b173d6257a

Monet näyttäisivät mielellään auttavan turisteja. Tai ainakin olemme useamman kerran saaneet ihan pyytämättä apua ystävälliseltä kauppakeskuksen vartijalta, poliisilta tai ohikulkijalta seisoskellessamme hölmöinä kartan kanssa. Täällä on myös ehkä maailman parhaat turisti-infon työntekijät!

InstagramCapture_7a121751-d6cf-4198-bc48-595b302802de

Tänään näimme huikean ilotulituksen (lokakuun ensimmäisenä on kansallinen juhlapäivä) ja vaikka itse show ei ehkä ihan voittanut Bilbaon elokuisen ilotulituskilpailun jokailtaista spektaakkelia, täytyy sanoa että meillä oli kyllä paras paikka ilotulituksen katseluun ikinä! (Sekä viiniä ja leipää!)

InstagramCapture_031e55d2-396d-48b6-b318-67a595aa717b

Noniin, tästä piti tulla ihan vain pikainen päivitys, että mitä reissuun kuuluu, mutta johan se venähti runoiluksi. Nyt täytyy mennä nukkumaan, jotta huomenna jaksaa taas herätä aikaisin. Tarkoitus olisi mennä joko Victoria Peakille katsomaan Hong Kongin maisemaa yläilmoista, tai sitten pilvisellä ja sumuisella säällä lähdemme luultavasti Cheung Chau -saarelle seikkailemaan. Meillä on vielä reilu viikko reissua jäljellä ja paljon on vielä nähtävää ja tehtävää. Listalla on ainakin Macao, Victoria peak, vesiputouksia, Ocean Park -huvipuisto, sekä Big Buddha -patsas. Mutta nyt hyvää yötä, tai mukavaa illan jatkoa sinne Suomeen!

InstagramCapture_4c9d4e1f-2fde-4f09-a859-d970ce5d4702

Tämä blogikirjoitus on osa joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävää Instagram Travel Thursday -blogitempausta, jonka järjestäjinä toimivat Destination UnknownKaukokaipuu ja Veera Bianca. Nämä kuvat ovat siis instagram-tililtäni, joka löytyy nimimerkillä sannintaikasaappaat

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Annika | Travelloverblogi lauantai, lokakuu 3, 2015 at 13:08

  Hong Kong on kyllä monipuolinen kohde. Olisi itse pitänyt viipyä pidempään, mutta ahneena piti nähdä viikossa muutakin. :)

  • Reply sannintaikasaappaat lauantai, lokakuu 10, 2015 at 23:08

   Jep, Hong Kongissa riittää kyllä nähtävää! Vielä jäi joitain juttuja näkemättä, vaikka kolmessa viikossa jo paljon ehtikin. :)

 • Reply Heidi Stillman lauantai, lokakuu 3, 2015 at 14:42

  Sama vika minulla, muutaman yön olen Hong Kongissa viettänyt ja se oli kyllä aivan liian vähän. Sieltä löytyy kyllä vaikka mitä ja olet täysin oikeassa siitä ihmisvilinästä. Muistan kun kadulla lounasaikaan yritti ohittaa jonossa kulkevia ihmisiä, niin siitä ei tullut mitään, ellei se edellä oleva sattunut pujahtamaan vaikka kauppaan sisälle. Siskoni asuu kymmenettä vuotta siellä ja suunnitelmissa on kyllä lähiaikoina tehdä uusintavisiitti. Mukavaa reissua!

  • Reply sannintaikasaappaat lauantai, lokakuu 10, 2015 at 23:12

   Ihmisiä todellakin riittää! Kerran yhdellä syrjäisemmällä metroasemalla oli pakko pysähtyä ottamaan kuva, kun yhtäkkiä olimme ainoat ihmiset käytävällä. Harvinaista herkkua Hong Kongissa! :D Ja suosittelen kyllä viipymään ensi kerralla pidempään jos vain mahdollista, kyllä tuolla sen verran on nähtävää.

 • Reply Satu VW I Destination Unknown lauantai, lokakuu 3, 2015 at 15:45

  34. kerros! En ole mikään varsinainen kaupunkielijä, mutta tuolla olisi kyllä mielenkiintoista käydä!

  • Reply sannintaikasaappaat lauantai, lokakuu 10, 2015 at 23:16

   En itsekään ole mikään suurkaupunki-ihminen, mutta Hong Kongista tykkäsin kyllä. Sieltä tosiaan löytyy myös sitä luontoa ja pieniäkin kyliä vaikka kuinka paljon, eli kaupungista pääsee kätevästi pakosalle jos alkaa ahdistaa. ;) Suosittelen!

 • Reply Veera Bianca sunnuntai, lokakuu 11, 2015 at 10:18

  Oi ihana rakas Hongkong <3 Ihanaa aina lukea muiden kokemuksista mun suosikkikaupungista :)

  • Reply sannintaikasaappaat keskiviikko, lokakuu 14, 2015 at 14:49

   Hehe, kiva kuulla :) Kävinkin ennen reissua lukemassa sun Hong Kong-postauksia. Kiitos hyvistä vinkeistä! Esim. Lamma Island oli ihana!

 • Reply Arna / Cocoa etsimässä sunnuntai, lokakuu 11, 2015 at 11:41

  Hongkong on ihana! Me käytiin siellä jokunen vuosi sitten muutaman päivän pysähdyksellä Vietnamin-reissun yhteydessä ja jäi kyllä kova palo päästä uudelleen. Se ruoka! Muistelen edelleen niitä ihania katukeittiöiden antimia, jotka oli aika kaukana länsimaissa saatavista ”kiinalaisista” safkoista. Joo, tarttee päästä uudelleen.

  • Reply sannintaikasaappaat keskiviikko, lokakuu 14, 2015 at 14:57

   Hong Kongista löytyy kyllä vaikka mitä herkkuja! Ja kannattaa käydä uudestaan, nähtävää kyllä riittää varmasti uudellekin visiitille. :)

  Leave a Reply