Kesä Matkailu Suomi

Kukkaloistoa Haagan Alppiruusupuistossa

torstai, elokuu 6, 2015

Aikoinaan Helsingin Haagassa asuessani törmäsin sattumalta iltalenkillä Haagan Alppiruusupuistoon. Olin asunut aivan puiston lähettyvillä jo useamman kuukauden, vaan enpä ollut koskaan kuullutkaan kyseisestä paikasta. Valtavat vihreät alppiruusupensaat ja niiden välissä kulkevat pitkospuut loivat suorastaan viidakkomaisen tunnelman, joka lumosi ainakin itseni niin, että Alppiruusupuisto nousi heti lempipuistojeni joukkoon. Tuolloin kesä oli jo lopuillaan, joten päätin, että jonain päivänä Alppiruusupuisto olisi nähtävä parhaassa loistossaan. Niinpä vihdoin juhannuksen jälkeisellä viikolla hyppäsimme äitini kanssa Helsingin junaan ja suuntasimme pienelle kesäretkelle Haagaan.

WP_20150623_026[1]WP_20150623_012[1]WP_20150623_018[1]

Rodopuisto on kauneimmillaan tietysti kukinnan aikaan, yleensä kesäkuun alkupuolella, mutta täytyy sanoa, että vielä juhannuksen jälkeenkin kukkaloistoa riitti yllättävän paljon. Puisto koostuu alppiruusualueesta ja atsalea-alueesta. Atsaleoista osa kukkii alppiruusuja myöhemmin, jopa juhannuksen jälkeen, mutta tänä vuonna viileä sää saattoi myös myöhäistää kukinta-aikaa.

WP_20150623_028[1] WP_20150623_017[1]WP_20150623_003[1]

Vuonna 1975 perustettu Alppiruusupuisto on Helsingin yliopiston kasvinjalostuksen koealue, mutta toimii myös kaikille avoimena puistona. Alunperin alueelle on istutettu 3000 alppiruusua ja 1500 puistoatsaleaa, joten nähtävää alueella riittää. Alppiruusuista ja niiden jalostuksesta kertovat opastaulut perehdyttävät meidät alppiruusumaallikotkin rodojen saloihin. Pitkospuita pitkin puistoon on helppo tutustua huonommillakin kävelykengillä, ja kukkia pääsee parhaiten ihailemaan ylhäältä käsin pensaiden ylle nousevilta lavoilta. Alueelta löytyy myös eväiden syöntiin sopivia pöytiä ja istumapaikkoja.

WP_20150623_025[1]WP_20150623_062[1] WP_20150623_068[1]

Haagan Alppiruusupuisto sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Huopalahden asemalta, ja suosittelen kyllä vierailemaan erityisesti ensi kesäkuussa kukinnan jälleen alkaessa. Kuitenkin myös näin kukinta-ajan ulkopuolella puisto on kaunis vihreä keidas kaupungissa, sekä toimii virkistyspaikkana Helsinkiläisille ja muillekin. Lisätietoa puistosta ja alppiruusujen jalostuksesta löytyy Helsingin kaupungin rakennusviraston puistosivustolta.

Oletko sattumalta löytänyt aivan kotinurkiltasi jonkin mielenkiintoisen paikan tai nähtävyyden, joka muidenkin kannattaisi nähdä? Entäpä millainen on lempipuistosi? 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply