Porotila Työt Yleinen

Unelias mangusti ja pelokkaita elukoita

torstai, maaliskuu 19, 2015

Tänään oli vähän tämmöinen päivä… Tai ainakin aamu. Ei jostain syystä uni meinannut tulla illalla millään.

Töissä taas porosafarilla keulaporona ollut Julle nauratti. Se teki nimittäin Usvat! Usva on siis hurja vahtikoiramme (asustaa äitini hoivissa Etelä-Suomessa), joka aina jotain poikkeavaa tien laidassa (esimerkiksi postilaatikon…) tai metsässä (vaikkapa pudonneen oksan polulla) nähdessään jähmettyy korvat pystyssä (niin pystyssä kuin luppakorvat vain saa). Sitten sitä hiivitään lähemmäs mahdollisimman hitaasti, katse tiukasti kohteessa, kunnes tuo pelottava asia on tarpeeksi lähellä. Seuraavaksi kohde kierretään mahdollisimman kaukaa ohitse, tai jos ollaan oikein rohkealla tuulella, sitä saatetaan hieman nuuhkaista, jolloin se todetaan vaarattomaksi.

Usvan kanssa näin siis tapahtuu vähän väliä, eikä tuon pelottavan kohteen tarvitse olla edes mikään uusi lumimöykky tien penkalla, tuulessa liikkuva puska tai maassa pyörivä roska, vaan tosiaan naapurin postilaatikko saattaa ajaa samaan tilanteeseen. Mutta enpä tullut ajatelleeksi, että porokin voisi tehdä saman tempun rekiajelulla! Ja maassa pororeitillä oli siis moottorikelkan kyydistä pudonnut jätesäkki.

Hui kauhistus! :D

Ja tässä vielä tuo hurja petomme Usva ahmimassa karviaisia suoraan pensaasta.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply