Porotila Työt Yleinen

Kaatuilua, poronkakkaa, kukkasia ja Peto

keskiviikko, maaliskuu 4, 2015

Huh! Hiihtolomat alkaa olla lomailtu. Turisteja on riittänyt kyllä ihan kiitettävästi viimeiset pari viikkoa. Vietettiin myös pari kertaa lasten hiihtolomapäivää, jossa opetin lapsille suopunginheittoa, ajelutin heitä poroilla ja ruokin poroja heidän kanssaan. Oli kyllä ihan hauskaa! On tullut tehtyä paljon pitkiä työpäiviä, mutta nyt näyttäisi taas vähän rauhoittuvan. Eilen myös taistelin tällaisen pikku ongelman kanssa…

Masa usein tykkää solmia itsensä puuhun. En ymmärrä miten (ja MIKSI??) se aina onnistuu siinä näin tehokkaasti.

Sunnuntaina ehdin jopa rinteeseen asti, kun oli vapaapäivä. Sää tosin ei ihan suosinut. Näkyvyys oli tosi huono, huipulla tuuli hulluna, ja lunta pyrytti. Silti rinteessä oli jäisiä paikkojakin, ja kaaduin useamman kerran. Noh, toivottavasti tämän talven kaatumiset oli siinä, ja ehkä seuraavankin. Enkä sentään saanut kuin mustelmia, toisin kuin eräs mies, joka vietiin ambulanssilla pois paikalta. Yritin kysyä pariskuntaa ohittaessani, että onhan kaikki ok, ja nainen vakuutti, että kaikki hyvin, mies vain kaatui. No ei sitten tainnutkaan kaikki olla ihan hyvin…

Huipulla tuulee

Huipulla tuulee!

Muutenkin säät on olleet aika ikäviä, taivas on harmaa ja lumet sulaa. Toisaalta hyvä niin ei tarvitse töissä palella, mutta en kyllä kauheasti nauti sellaisessa poronkakkaliejussa tarpomisesta päivästä toiseen.

Harmaata on. Niin taivas kuin porotkin.

No, ostin kevään (kai maaliskuussa on jo kevät vaikka lunta onkin vielä yli puoli metriä??)  kunniaksi kukkia piristämään tätä harmautta. Ja hei, ensimmäistä kertaa ostamani basilika ja persilja selvisivät hengissä kauppareissusta! Selvästi siis kevät, kun on niin lämmintä. ;)

Keittiön kevätnurkkaus

Mitäs muuta? No ainakin olen tässä välissä täyttänyt vuosia. Nyt en enää voi laulaa Olavi Uusivirran Reeperbahn-kappaleen tahdissa ”tänään on kai kaikki mahdollista kun oot vielä alle kakskytviis”, mutta ei anneta sen haitata. Sain silti äitiltä synttärilahjaksi Muumi-lehden. Eipäs kun se oli sittenkin Tove Jansson-lehti. ;) Lisäksi olen syönyt kohta kokonaisen suklaakakun muutamassa päivässä. Yksin asumisen iloja, kun ei osaa ihminen leipoa pieniä annoksia…

Niin ja olen kuunnellut vähän liikaa tätä:

Aivan hulvaton biisi! Voin vaan kuvitella miten hyvältä se kuulostaa Antin kotikaupungissa Rovaniemellä alle parin viikon päästä! :D

Huomenna olisi luvassa porojen ruokintaa, ja muuten sitten vapaapäivä. Pitäisköhän lähteä kokeilemaan miten nuo sukset luistaa tällä kertaa?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply