Talvi Yleinen

Jouluja ja vuoden vaihtumista

sunnuntai, tammikuu 11, 2015

Heippa taas ja hyvää alkanutta vuotta!

Tunnelmointia

Tunnelmointia

Pahoittelut ”pienestä” joulutauosta. Tarkoitukseni oli kyllä kirjoitella piparinleivonnasta ja muusta jouluhössötyksestä, mutta lopulta joulu ja uusivuosi menivät aika kiireessä töissä, ja ne vähätkin vapaahetket vietin kyläilemässä olleen pikaystäväni kanssa. :) Myös iskä tuli käymään muutamaksi päiväksi, ja saunottiinkin aattona heidän vuokraamassaan mökissä, sekä syötiin hyvin paikallisen ravintolan joulubuffetissa. Kesken jouluaterian ihmettelimme, kun kaikki asiakkaat yhtäkkiä ryntäsivät ravintolasta ulos. Hetken tuumailtuamme menimme itsekin katsomaan mitä tapahtuu, ja ryntäyksen syyksi selvisi revontulet! No tulihan nekin nähtyä. Myöhemmin näimme kyllä vielä paljon lisää upeita revontulia, ja huomasimme, että paras paikka katsoa niitä on pimeän keittiön ikkunan takana. ;)

Ne joulun revontulet

Ne joulun revontulet

Vähän vielä hienommat revontulet

Muuten joulun aika meni lähinnä leffoja katsellessa ja laiskotellessa. Uudeksi vuodeksi saimme tänne sitten vielä pari kaveriani kylään, ja heidän kanssaan tuli ammuttua upeita raketteja (tai no nimet taisivat olla upeampia kuin itse raketit…), syötyä hyvin paistettua pitsaa (kolme tuntia ei riittänyt valmistukseen, mulla on mahtava uuni!), pelattua pitkästä aikaa Monopolia ja muita hienoja lautapelejä sekä kiivettyä Pyhätunturin huipulle umpihangessa (viikon urheilusuoritus!).

Hienoimmat piparitaideteokseni. Ilman muottia tehtyjä! :D

Hienoimmat piparitaideteokseni. Ilman muottia tehtyjä! :D

Oltiin ilmeisesti oltu kilttejä :)

Oltiin ilmeisesti oltu kilttejä :)

Viimeinen kuva melkein Pyhän huipulta, juuri ennen akun loppumista

Viimeinen kuva melkein Pyhän huipulta, juuri ennen akun loppumista

Viime päivät ovat menneet vähän makoillessa kun tulin kipeäksi. Nyt alkaa kuitenkin vihdoin elämä taas voittaa. En kyllä vieläkään uskaltanut lähteä ulkoilemaan, vaikka kovasti mieli tekikin, lämpötilan huidellessa jossain -25 asteen tienoilla. Jospa vielä tämän päivän pysyttelen neljän seinän sisällä turvassa tuiskulta ja pakkaselta.

Täysikuu

Täysikuu likaisen ikkunan läpi

Poikaystäväni tosiaan lähti torstaina kotiin kolmen viikon täällä lomailun jälkeen, joten nyt on vähän orpo olo. :( No toisaalta sain kämppiksen joksikin aikaa, joten ei tarvitse olla ihan yksin täällä kotona. Eräs tyttö joka on ollut täällä porotilalla viisi vuotta sitten töissä tuli nyt tekemään opintojensa näyttötutkintoa. Onhan se mukavaa, että on välillä juttuseuraa täällä. :)

Pitäisi jaksaa leipoa sämpylöitä vielä tänään, jos haluan aamupalalla leipää. Katsotaan kuinka käy… Vai viekö olohuoneen sohva kuitenkin voiton?

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply