Työt Yleinen

Vikkelät tassut: Poro

lauantai, joulukuu 13, 2014

Taas on pitkä työpäivä takana! Tänään oli iso pikkujouluporukka viettämässä päivää porotilallamme, ja ohjelmassa oli pororekiajelua, makkaranpaistoa ja ruokailua, sekä saimmepa vielä vieraita Korvatunturiltakin! ;) Poroajelulla mulla oli pieni ongelma, kun yksi poroista meinasi väkisin tunkea rekeen asiakkaan syliin! No en tiedä mitä sen päässä liikkui, luultavasti se vain halusi juosta kovempaa kuin pääsi, mutta se tosiaan näytti siltä, että herraa ei huvittanut vetää rekeä vaan hän olisi itse halunnut hypätä kyytiin. :D On tämä kyllä mielenkiintoista työtä kun ei koskaan tiedä, mitä nämä eläinkaverit keksivät!

Se on poro.

Se on poro.

Löysin hauskan Eno-Elmeri -videon poroista. Tässä on ihan mielenkiintoisia juttuja, joista osa on juuri niitä, mitä täällä kerromme asiakkaillekin. Tiesittekö muuten, että poron sarvet voivat kesällä kasvaa jopa kaksi senttiä vuorokaudessa! Aika huima tahti! Porot myös haistavat jäkälän lumen alta, vaikka lunta olisi metrin verran päällä. Lisäksi porot syövät syksyllä kaikenlaisia sieniä, eikä niiden ruuansulatusta haittaa, vaikka sienet olisi myrkyllisiäkin. Aikamoisia supereläimiä!

Mutta kurkkaappa tämä video, jos sinulla on 7 minuuttia luppoaikaa. Saatat vaikka oppia jotain lisää poroista: Vikkelät tassut: Poro

Hyvää viikonloppua!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply