Olo Garden – Michelin-ravintolan karvalakkiversio

Rakastan hyvää ruokaa, mutta en haluaisi maksaa siitä itseäni kipeäksi. Michelin-tähditetty ravintola päätti lähestyä meitäkin, ei niin paksulla lompakolla varustettuja.

Ravintolamaailmaa seuraavat tietänevät, että ravintola Olo Helsingissä on yksi Suomen neljästä Michelin-tähditetystä ravintolasta. Maallikkona voin vain kuvitella mikä määrä työtä, ammattitaitoa, luovuutta ja intohimoa tarvitaan, jotta tuo tähti saavutetaan. Puhumattakaan siitä, että se säilytetään vuosi toisensa perään.

Asiakkaalle tuo gastronomian taivaan kirkkain tähti lupaa paljon ja ravintolalle asettaa melkoisia paineita noiden odotusten täyttämisestä. Henkilökuntaa ja työtä tarvitaan normitasoa enemmän, joten ei ihme, että hinnat ovat sen mukaisia. Ikävä kyllä minulle, omalla rahalla ruokailevalle, kakkosella alkava kolminumeroinen ravintolalasku hengeltä tuntuu paljolta. Vaikka hyvästä ruuasta nautinkin todella paljon, kipurajoilla tässä hintatasossa mennään.

Tämä problematiikka huomattiin myös Olossa. Kaltaisilleni nautiskelijoille ravintola avasi varsinaisen Olon viereen kulman taakse uuden ravintolan Garden by Olon. Kyse on varsinaisen Olon jonkinlaisesta karvahattupuolesta. Paikasta, jonne on helppo tulla syömään tai vaikka vain lasilliselle ilman turhaa pönötystä ja hifistelyä.

Olin iloinen saadessani kutsun bloggaajien dinneri-iltaan maaliskuussa avattuun Olo Gardeniin. Sen lisäksi, että oli mukavaa tavata itselleni vieraampaa ruokabloggaajaporukkaa, olin myös kovin utelias näkemään ja kokemaan, millainen on tämä arvostetun gourmet-pyhätön pikkusisko.

Ravintola oli sisustukseltaan yllättävä ja viesti heti ensi alkuun rennosta otteesta. Oltiin kerrostalojen välissä jonkinlaisella katetulla ja lämmitetyllä sisäpihalla. Ehkä parhaiten miljöötä kuvaa se, että tuli tunne kuin olisi ollut kesäterassilla, mutta kalseasta syyssäästä huolimatta lämpimällä ja kotoisella sellaisella.

”Kun teemme ruokaa, tärkeintä on, että todella välitämme siitä, mitä teemme”, kertoo Jari Vesivalo, mies Olon ruuan takaa. Tämä filosofia välittyi myös illallisessamme. Illan menu oli yksinkertaisesti herkullinen. Raaka-aineille oli annettu niille kuuluva rooli ilman turhaa kikkailua. Makumaailma oli se, mikä ratkaisi.

Aloitimme keittiön tervehdyksellä, joka oli yllättävästi juotava. Hibiscus-sitruunatee sitruunaverbenaöljyn ja päälle murennetun kuivatun sitruunaverbenan kanssa oli raikas startti. Tämän jälkeen tarjotut lämpimät pikkulepuskat munavoin ja poronverimoussen kanssa vain lisäsivät sopivasti ruokahalua.

Varsinainen alkuruoka oli hauskasti piilotettu salaatin lehden alle. Lautaselta löytyi lähituottajan vuohenjuustoa, mehustettua tomaattia, mansikkaa ja paahdettua mantelia. Klassikkoyhdistelmiä, mutta toimivia.

Pääruuan sokeri-suolattu ja hiillostettu siika uiskenteli kevyesti misolla maustetussa voi-valkoviinikastikkeessa. Täydellinen kala-annos, etenkin kun lisukkeena oli varmasti parasta koskaan syömääni kukkakaalia. En tiedä millä olivat nuput maustaneet, mutta lopputulos oli syntisen hyvää.

Taattu Olo-laatu ei pettänyt jälkiruuassakaan. Suklaa-addiktoituneelle tämä oli silkkaa huumetta. Kurkkasin menusta, mitä tulikaan syödyksi. Maitosuklaagranache, manteli-seesamsiemenpraline, suolakaramellia, vadelmaa, vadelmahyytelöä, suklaakeksiä ja sitruunaruoholla maustettua crème anglaisea. Suomeksi: tämä oli taivaallista! Siis niin taivaallista, että hekumassani unohdin kuvata koko kauniin annoksen.

Olo Gardenissa neljän ruokalajin yllätysmenu kustantaa 57 euroa ja kuudella ruokalajilla 75 euroa. Sen lisäksi listalta löytyy myös yksittäisiä annoksia, joten syömään voi mennä joko pitkän kaavan mukaan tai piipahtaa arkisemmin vaikka vain huikopalalla.

Garden by Olo on samalla myös cocktailbaari. Listalta löytyy 15 kiinnostavaa juomasekoitusta, joiden suunnittelussa on selvästi ollut luovuutta pelissä. Itse en ole mikään drinksujen ylin ystävä, mutta kahvipohjainen Espresso Martini osui ja upposi.

En voi olla vielä mainitsematta, että Ololla on myös oma viinien nettikauppa Bottlescouts. Löysin bloggaajaillassa sen verran kiinnostavan espanjalaisen uuden viinituttavuuden, että täytynee panna muutama pullo tilaukseen. Kirjoittelen myöhemmin, miten tällainen viinien tilaaminen netin kautta onnistui.

Kiitos Olo Garden. Tyytyväinen ruokaentusiasti jälleen yhtä hyvää ruokakokemusta rikkaampana.

Illallisen juomineen tarjosi Garden by Olo.

http://olo-ravintola.fi/olo-garden/

 

Seuraa blogia myös Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista. 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply