Kotimaa Yleinen

Kelekkamessujen parhaat

torstai, marraskuu 9, 2017

Nyt on Kelekkamessut ohi, vaikkakin jälkipöhinät jatkuu edelleen ainakin tämän viikon. Mitä jäi Kelekkamessuista käteen? Paljonkin. Vielä ei minusta ihan kelkkafania tehty enkä heti ole hankkimassa kelkkaa tuohon pihalle, mutta voin sanoa rehellisesti aliarvioineeni kelkkailuskenen.

Johtunee ehkä siitä, että omat kokemukseni kelkkailusta rajoittuvat yhtä kertaa lukuunottamatta ainoastaan edellisen oppilaitokseni moottorikelkkoihin, jotka olivat noin viisitoista vuotta vanhoja, täriseviä romuja. Myös se, että ulkomaalaiset turistit Levillä puetaan kelkkahaalareihin, jotka ovat sinisiä ja muodottomia unisex-malleja, ei luonut parasta mahdollista mielikuvaa kelkkapukeutumisesta.

Kelkka kuin karkki!

Ennen kaikkea yllätyin siis trendikkyydestä, joka messuilla paistoi esiin. Kelkat ja varusteet olivat värikkäitä, naisille oli aivan ihania neonpinkkejä haalareita ja myös niitä kelkkoja samoissa väreissä!

Toinen seikka, josta olin positiivisesti yllättynyt, oli kansainvälisyys. Vieraita oli useasta eri maasta, Suomen lisäksi mm. Norjasta, Ruotsista, Ranskasta, Italiasta, Venäjältä. Ja kuinka ihania ja kohteliaita nämä ihmiset olivatkaan! Kyllä sitä hymy nousi väkisin omalle naamallekin, kun haastattelimme Kelekkamessujen Someen mm. Rasmus Johanssonia, Tobias Hellstromia sekä Johan Forsbergia.

Rasmus Johansson jakamassa nimmareita

Kolmas mieleenpainuva juttu on ehdottomasti meidän Lapin Amk:n opiskelijoiden suunittelema ja järjestämä Kettula. Sunnuntaina messuilla oli siis perhepäivä. Kettula toimi lasten puuhapaikkana, jossa lapset saivat kasvomaalauksia ja saivat piirrellä ja leikkiä Ketun kanssa. Mukana meiningeissä oli myös suloiset tipuset Junnu & Nuppu ja vilahti paikan päällä myös Jonne Jääkarhu sekä Onni Orava. Tästä ideasta tuli valtavasti kiitoksia ja olihan ne pienet lapset kettumaskissaan aivan järkyttävän söpöjä!

Kasvomaalauksia

Mielestäni on hienoa, että yhden viikonlopun aikana messuille saadaan aikaan kaksi näin eri näköistä päivää. Lauantai on selvästikin yhä se ”pääpäivä”, jolloin lähdetään kaveriporukalla messuille aloittelemaan ja siitä jatketaan Rovaniemen yöhön. Minua tosin oltiin ehkä peloteltu hieman liikaa tällä lauantailla ja sillä, kuinka hurjaa se meininki on. Olihan siellä edelleen ihmiset selvästi humalassa, mutta ei siellä kuitenkaan mitään aivan ääliömäistä käytöstä ollut, tai ei ainakaan omiin silmiini osunut.

Sunnuntai sen sijaan oli lämminhenkinen päivä, lapsia vilisi siellä täällä kelkkojen päällä. Huomasin myös sen, että sunnuntai oli monille se shoppailupäivä. Tämä on ihan järkeenkäypää, onhan käytävillä ja kojuissa paljon paremmin tilaa tutkia. Tätä voisi näytteilleasettajat hyödyntää vielä paremmin, ehkäpä parhaat tarjoukset lyötäisiinkin tiskiin vasta sunnuntaina, voisiko tämä lisätä entisestään sunnuntain kävijämäärää?

Kelekkamessuilla on valtavasti potentiaalia kasvaa ja kehittyä edelleen. Räikein puute on omasta mielestäni ruokatarjoilu. Tarjolla on jonkinnäköistä grilliruokaa (makkaraa ja hodaria), johon en sen kummemmin perehtynyt. Mielestäni täällä olisi kuitenkin tilaa ihan kunnolliselle ruokapaikalle, jossa ruoan voisi nauttia rauhassa istuen. Messukävijätkin todennäköisesti jaksaisivat pitempään messuilla, mikäli saisi välissä jotakin murua rinnan alle.

Toinen kehityksen kohde on ehdotomasti MessuAppi. Ihmiset olivat välillä hukassa, missä mikäkin halli on, vaikka tieto olisi kokoajan kulkenut heidän taskussaan, mikäli heillä olisi MessuAppi puhelimessaan! Kyselyistä selvisi, että vain aivan muutama prosentti oli kyseisen sovelluksen ladannut. Seuraavilla messuilla sen sijaan, että jaetaan paperista karttaa voimmekin ohjata messuvieraita lataamaan MessuAppin puhelimeensa 🙂

Nyt on kuitenkin Kelekkamessut2018 taputeltu. Huikeat messut olivat ja varmasti olemme ensi vuonna mukana messuvieraan roolissa! 😉

Niin ja tehtiinhän me kävijäennätyskin! Messuilla vieraili kaikenkaikkiaan 11436 kävijää, mahtava suoritus! 🙂

Muistahan edelleen seurata Kelekkamessujen Instagramia ja Facebookia, siellä vielä messujen jälkitunnelmointia.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply