Training with Ilona Basic

Hellurei,

täällä lähti tänään kolmas viikko valmennusta käyntiin. On ollut helppoa ja vaikeaa. Ensimmäinen viikko meni helposti. Ruokavaliossa on niin paljon eri vaihtoehtoja, mistä muodostaa ateriat, mikä tekee tästä helpompaa – ei kyllästy niin nopeasti kuin edellisissä valmennuksissa, joissa on ollut vain sitä kanaa ja rahkaa.

Toinen viikko olikin jo paljon vaikeampi. Tuli helle ja ei malttanut olla sisällä laittamassa ruokaa. TTäässä mulla olisikin paljon petrattavaa, että osaisin valmistaa useamman annoksen kerralla. Tällöin ei tarvitsisi jatkuvasti olla siellä keittiössä hääräämässä. Toka viikko meni siis ruokien osalta vähän mönkään, söin kyllä vain listalta löytyviä ruokia, mutta aivan liian vähän. Tokan viikon cheatmeal onneksi käänsi kelkan ja nyt mennään taas ihan hyvällä draivilla. Nyt olen jopa osannut tehdä edes sen päivän kaksi isointa ateriaa kerralla valmiiksi. 😀

Treenien kanssa ei ole ollut ongelmia, ne on hoidettu juuri niin kuin pitääkin. Olen kyllä tykännyt näistä treeneistä! Okei myönnettäköön, että tässäkin olisi yksi skarppauksen paikka. Venyttelyt ja rullailut kun tahtoo jäädä aina sinne loppuviikkoon….

Tähän mennessä olen mennyt kolmella treenillä per viikko. Tässä olisi mahdollista tehdä neljäkin, jolloin jalat tehtäsisiin kahteen kertaan. Katsotaan, miltä tämä viikko näyttää, olisiko aika tehdä jo neljä treeniä. 🙂

Ihan hyvin täällä siis pyyhkii loppujen lopuksi, juhannuksen jälkeen lähden kahdeksi viikoksi etelään, siinäpä onkin varsinainen haaste tälle valmennukselle.

Lomalla on kyllä ollut tosi rentouttavaa, mutta kyllä sitä odottaa jo kotiinkin pääsyä ja arkeen palaamista. Ostin Training with Ilona Basic -valmennuksen ja maanantaina alkaa! Lomakilot kuriin 😀 On tullut syötyä kyllä niin huonosti, että jo kaipaa jotain salaattia ja kevyempää ruokaa.

 On kyllä ollut todella helppoa Hillan kanssa, kun on vaan voinut avata oven ja koira pääsee pihalle aitaukseen. Tässä on kyllä alkanut kaipaamaan sitä omaa pihaa, riittäisi ihan pienikin maapläntti. Saapa nähdä miten sitä taas sopeudutaan tuohon elämään toisessa kerroksessa. 😀

 Koirilla on ollut myös ihan mielettömän hauskaa yhdessä. Sekin vähän huolestuttaa, kuinka pahasti nämä masentuvat kun ne erotetaan. 😀 Nautitaan nyt vielä näistä muutamasta päivästä täällä etelän lämmössä, heh. Levillä näyttikin olevan +5 astetta lämmintä!

Writer’s block

Moimoi.

Mun tekisi ihan hirveästi mieli kirjoittaa tänne, mutta mulla ei ole mitään asiaa. Tuntuu turhalta höpötellä tänne vaan niitä näitä, mutta ehkä se täytyy tästä aloittaa. Ehkä mä sillä saan herätettyä sen pienen kirjoittajaminäni taas henkiin.

 

Kohta on kesäloman ekat kolme viikkoa ohi. Ihan kivaa on ollut, vaikka vähän harmittaa ettei mihinkään reissuun tullut lähdettyä. Mutta toisaalta on ollut ihanaa vaan olla ja hengailla. Olen mä ehtinyt käydä Riihimäessä pariin otteeseen, Turun Caribiassa äidin kanssa yhden yön, isän kanssa Liesjärven kansallispuistossa kävelemässä ja viime viikonloppu tuli vietettyä kaverin luona Tampereella. Porvoo ja Helsinki oli alunperin listalla, mutta saa nähdä jäävätkö käymättä. Kun ei vaan jaksa. 😀

On ollut kyllä tällä lomalla vähän kaikenlaista keliä. Lähdin ajamaan lumituiskun keskeltä ja kylmä jatkui etelässäkin. Nyt tuli onneksi viikonlopuksi oikeat kesäkelit jotka ovatkin jatkuneet ihan kivoina.

Loppuviikosta pitäisi lähteä ajelemaan takaisin pohjoiseen. Jotenkin ei vaan enää yhtään houkuttele ajaa yksin tuota 12 tunnin matkaa. Ajatuksena olikin lähteä yötä vasten ajelemaan, jotta koirakin saisi paremmin nukuttua.

Oiskohana tämä writer’s block rikottu tällä tekstillä, yritän kovasti saada tänne rustailtua enemmän, sillä minä ihan oikeasti haluaisin tehdä tätä!

Kuvituksena toimii satunnaiset kuvat kevään varrelta 🙂

Tonttula / Elves Hideway

Pitkästä aikaa pääsen taas blogin ääreeen. Nyt on oikeasti ollut aika haipakkaa alkuvuosi. Kaikki vapaa-aika on mennyt joko koiran tai opiskelujen parissa ja loppuaika töissä tai nukkuessa. 😀 Koira alkaa sen verran rauhoittumaan, että alkaa löytyä myös aikaa itselle – ja blogille.

Käytiin tammikuun alussa Levillä (tai tarkemmin sanottuna Könkäällä) Tonttulan elämyskylässä. En yhtään tiennyt millainen paikka on ja se kyllä yllätti. Joulun aikaan etenkin ehdoton vierailupaikka ja voin luvata että lapset ovat haltioissaan – koska me aikuisetkin oltiin 😉

Tonttulan elämyskylä oli täynnä pieniä yksityiskohtia ja huomasi, että kaikkien paikka on tarkkaan mietitty. Kuvat kertokoot enemmän 🙂

tonttula1 Ensimmäisenä alueella vastaan tulee iso tallimainen rakennus, josta löytyy kahvio ja kaikenlaista tonttumaista ostettavaa. Täältä meille selvisi, että alueelle pääsee kulkemaan ihan ilmaiseksikin, mutta mikäli mielii sisälle rakennuksiin tulee maksaa 15e/hlö. Pihasta löytyy myös potkukelkkoja, millä pääsee jouhevasti liikkumaan alueella.

tonttula2 Pihapiiristä löytyy monenlaista vanhaa rakennusta. Kylläpä olisi ihana viettää joulu tällaisissa maisemissa!

tonttula3 tonttula4 Metsästä löytyi polku, joka oli täynnä näitä pieniä hökkeleitä, joiden sisällä asusteli tonttuja.

tonttula5 Piparkakkutalossa tuoksu oli huumaava. Harmi kun tuoksu ei välity näistä kuvista. 😉

tonttula6 Tässä yksi hauska yksityiskohta, jota ei ehkä ensisilmäyksellä tajuakaan. Puut kasvavat tonttulassa väärinpäin!

tonttula7 Ja tämä hirsinen talo on nimeltään Tietäjän tupa, siellä pääset esimerkiksi haistelemaan erilaisia kuivattuja yrttejä.

tonttula8 Piparkakkutalo sisältä. Täällä uuni käy kuumana ja pipareita leivotaan monta satsia päivässä.

tonttula9Tonttujen koulussa pääset askartelemaan ja lukemaan vaikka vanhoja aapisia!

Alueelta löytyy siis kolme erilaista rakennusta, joihin sisäänpääsy maksaa. On Tonttujen koulu, Piparkakkutalo ja Tietäjän Tupa. Näissä kaikissa on koko perheelle hauskaa puuhaa, toki niissä vierailu kannattaa vaikkei niin askartelumielellä olisikaan.

Lisäksi alueelta löytyy pulkkamäkeä, hevosia ja poroja. Kierroksen päätteeksi munkkikahville päärakennukseen ja pikku vinkki, sieltä saattaa löytyä myös Joulupukin salainen huone 😉

Itse satuimme todella hyvään aikaan paikalle, alueella ei juuri muita liikkunut. Kuitenkin edellisenä päivänä ja seuraavanakin päivänä oli suuria brittiryhmiä tulossa, joten aina et varmasti saa yhtä rauhassa olla.

Käy tutustumassa paikkaan täällä !