Hyppää sisältöön

Vain Venäjällä: tämän hetken kuumin ruokatrendi on oranssihampainen majava

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 24.11.2016
Neuvostoliiton ajan köyhimpien korvikeruoka on nykyisin trenditietoisten herkku.

Karvainen jyrsijä on moskovalaisten ravintoloiden ykkösraaka-aine

Venäjän pääkaupungissa Moskovassa on meneillään varsin erikoinen ruokatrendi, sillä suosituimpien ravintoloiden lautasella tarjoillaan tällä hetkellä jyrsijän lihaa. Rämemajava-annoksia kauppaavat ravintolat kehuvat raaka-ainetta terveelliseksi lähiruoaksi, joka on myös edullista.

Majavaruoat eivät ole vain yhden ravintolan keksintö, vaan niitä myydään useissa moskovalaisravintoloissa. Ravintoloitsijat ovat vakuuttuneet rämemajavan lihan puhtaudesta, sillä heidän mukaansa eläin on kasvissyöjä, joka jopa pesee ruokansa ennen sen syömistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aina rämemajava ei kuitenkaan ole ollut trendiruokaa. Neuvostoliiton aikaan 1990-luvulla noin kymmenkiloiset rämemajavat olivat kaikkein köyhimpien ihmisten ruokaa, ja toimivat korvikkeena kun muuta ei ollut saatavilla.

Nyt rämemajavasta valmistetaan muun muassa hampurilaisia ja hot dogeja, jotka katoavat trendikkäiden moskovalaisravintoloiden kulinaristiasiakkaiden lautasilta nopeasti.

Lähde: The Guardian
Kuvat: Flickr / Tambako The Jaguar ja Instagram / @krasnodarbistro

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viron Saatse Boot poikkeaa Venäjän puolelle

Pidä varasi Viron oudoimmassa paikassa – Venäjän puolelle poikkeavalla tiellä ei ole lupa pysähtyä hetkeksikään

Iisakinkirkko on helppo ja halpa nähtävyys Pietarissa – katso kuvat tornista

Pietariin voi matkustaa nyt ilmaisella sähköisellä viisumilla – ei käy vielä junissa

Tutustu Pietarin ravintoloihin ja löydä maukkaat paikallisherkut – kuusi vinkkiä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja