Hyppää sisältöön

Tuskailetko syömäpuikkojen kanssa? Näin opit käyttämään puikkoja paikallisen tavoin

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 11.02.2016
Kiinassa asunut Meri Vanhanen opastaa, miten syömäpuikoilla syödään oikeaoppisesti.

Näin käytät syömäpuikkoja oikein

Kiinalainen ruoka on monien suosikki, mutta siitä huolimatta vain harvat osaavat käyttää syömäpuikkoja oikeaoppisesti.

Puoli vuotta Kiinan Shanghaissa vaihto-oppilaana asunut Syö matkusta rakasta -blogin Meri Vanhanen opastaa, kuinka puikot saa pysymään hyppysissä ruokailun aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Puikoilla syöminen on monille hankalaa, varsinkin jos sitä ei ole koskaan tehnyt. Loppujen lopuksi se on kuitenkin melko yksinkertaista, sanoo Vanhanen.

Kiinalainen keittiö on tunnetusti monipuolinen, ja Vanhanen pääsikin opiskelukuukausiensa aikana tutustumaan paitsi perinteisiin kiinalaisiin herkkuihin, myös hieman erikoisempiin makupaloihin.

– Aika paljon söin kaikkea, mistä en edes tiennyt mitä se oli. Ainakin sisäelimiä tuli syötyä aika paljon: muun muassa kanan sydämiä ja pässin kiveksiä. Maistoin myös krokotiilia ja käärmettäkin, eli sieltä löytyy kyllä ruokaa laidasta laitaan.

Katso video ja opi käyttämään syömäpuikkoja oikeaoppisesti!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Video: Nella Rahkonen
Teksti ja kuva: Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Machu Picchu, Peru

Maailman seitsemän uutta ihmettä – upeat kohteet on nähtävä kerran elämässä

Vinkit syömäpuikkojen käyttämiseen

Vältä mokat syömäpuikoilla – 10 virhettä, joihin on helppo sortua

Matkablogien nojatuolimatkat

Uppoudu matkakertomuksiin! 7 seikkailua maailmalta, mitkä tuovat helpotusta matkakuumeeseen

Joko tunnet tämän Kiinan naapurin? Kuusi syytä matkustaa Taiwaniin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja