Hyppää sisältöön

Tiesitkö missä Jägermeister valmistetaan? Liköörin kotikaupunki on kuin sadusta

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 04.09.2016
Suomalaisillekin tuttu likööri syntyy Saksan Wolfenbüttelissa.

Jägermeisterin koti

Maailman myydyimpien liköörien joukkoon kuuluva saksalainen Jägermeister on tuttu tuote myös Suomessa. Saksassa liikkuvilla matkailijoilla on mahdollisuus tutustua juoman historiaan ja valmistukseen sen juurilla Ala-Saksin osavaltiossa maan keskiosassa.

Jägermeister valmistuu vielä tänäkin päivänä idyllisessä Wolfenbüttelin pikkukaupungissa. Liköörin lisäksi noin 50 000 asukkaan kaupunki tunnetaan parhaiten maan suurimmasta historiallisten ristikkotalojen keskittymästä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yrttiliköörin resepti keksittiin Wolfenbüttelissa jo vuonna 1934, ja sen valmistus aloitettiin seuraavana vuonna. Siitä lähtien juomaa onkin valmistettu muuttumattomalla reseptillä.

Huippusalainen resepti on muuttumaton

Yhteensä Jägermeisterin valmistukseen käytetään 56 luontaista ainesosaa, joista kuusi on salaisia. Nämä huippusalaiset raaka-aineet eivät selviä kävijöille yhtiön tehtaallakaan.

Likööri sisältää erilaisia yrttejä, kukkia, juuria ja hedelmiä, joiden joukossa on muun muassa tähtianista, inkiväärinjuurta ja kanelia.

Mast JägermeisterJägermeisterin valmistus
Jägermeister valmistuu Saksan Wolfenbüttelissa.

Likööriä ja sen valmistusta seuraa tarkka laadunvalvonta. Yhtiön mukaan tehtaalla suoritetaan yhteensä 383 laatutarkistusta ennen kuin tuote pullotetaan myyntiä varten.

Vieraile tehtaalla Wolfenbüttelissa

Jägermeisterin suurimpia markkinamaita ovat Yhdysvallat, Italia, Unkari ja Kanada. Väkilukuun suhteutettuna likööri on huippusuosittua myös Suomessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkailijat voivat tutustua Jägermeisterin tehtaaseen, liköörin valmistuksen vaiheisiin ja yrttikellariin opastetuilla 1,5 tunnin kierroksilla Wolfenbüttelissa. Varaus tulee tehdä etukäteen.

Mast JägermeisterJägermeisterin ainesosat
Jägermeisterin salaiseen ohjeeseen kuuluu kymmeniä eri raaka-aineita.

Halutessaan matkailijat voivat tiedustella Wolfenbüttelin matkailutoimistosta myös pidempiä turistikierroksia, jotka sisältävät tehtaan lisäksi myös keskustakierroksen ja lounaan.

Opastettuja kierroksia on tarjolla saksaksi ja englanniksi. Osallistujien on oltava vähintään 18-vuotiaita.

Näin pääset Wolfenbütteliin

Wolfenbüttelia lähin suurempi kaupunki on Hannover, josta pääsee paikan päälle alle tunnissa. Berliinistä ja Bremenistä on Wolfenbütteliin noin kahden tunnin ajomatka. Junalla matka taittuu vähän nopeammin.

Wolfenbüttelin piparkakkutalomainen keskusta on sievä ja tiivis, ja siihen on helppo tutustua jalkaisin. Kaupunki on erinomainen vaihtoehto vanhanaikaista saksalaisidylliä etsivälle matkailijalle. Koe ainakin Wolfenbüttelin linna sekä kaupungin historiallinen kirjasto Herzog August Bibliothek.

Keskustasta löytyy Jägermeisterin oma myymälä, jossa myydään liköörin lisäksi kaikkea jääkaapeista t-paitoihin ja koriste-esineisiin. Liikkeestä likööripullon voi hankkia myös erikoisemmalla etiketillä.

Varsinainen likööritehdas sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä keskustasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Niedersachsen Tourism, Mast-Jägermeister

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Rakotzbrücke

Tähän salaperäiseen paikkaan voi tehdä retken Berliinistä – ”paholaisen sillalle” ei ole lupa astua

Neuschwansteinin linna, Saksa

Tämä tosielämän linna Saksassa on kauniimpi kuin sadussa – toimi mallina Disney-linnoille

Berliinin nähtävyydet

Berliinin parhaat nähtävyydet – 21 paikkaa, jotka kannattaa painaa mieleen

Tropical Islands, Saksa

Kokeilisitko? Saksan keinotekoinen tropiikki hämmentää – helppo päiväkohde Berliinistä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja