“Ainutlaatuisen rouhea yhdistelmä” – tässä on vuoden ravintola 2015
Pohjoismaisten raaka-aineiden kunnioitus toi voiton
Suomen Gastronomien Seura myönsi Vuoden ravintola 2015 -tunnustuksen helsinkiläiselle Spis-ravintolalle. Valintaa perusteltiin pohjoismaisia raaka-aineita, keittiötä ja tyyliä kunnioittavalla ainutlaatuisen rouhealla yhdistelmällä.
Vuoden 2012 alussa Helsingin Kaartinkaupunkiin perustettu Spis nostaa aterioidensa pääosaan pohjoismaiset kasvikset, mutta tarjoaa maistelumenussaan myös lihaa ja kalaa. 18-paikkaisen ravintolan tunnelma syntyy ruoan ohella ajatuksella rakennetusta pohjoismaisesta tyylistä.
– Spisissä korostuvat maun puhtaus ja tuttujenkin raaka-aineiden täysin uudet puolet. Yksinkertaiselta kuulostavat annokset muistuttavat siitä, kuinka paljon raaka-ainetta kunnioittamalla voi saada aikaan. On hienoa että ravintolan valinnasta on tullut erittäin haastavaa, sillä se on merkki siitä, että Suomessa tehdään ulkoisista paineista huolimatta kovaa ja pitkäjänteistä työtä paremman ravintolaelämyksen varmistamiseksi, sanoo Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja Tiina Lähteenoja-Niemelä.
Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt Vuoden ravintola -tunnustuksen vuodesta 1985 lähtien. Tunnustuksen saavuttaakseen ravintolan tulee tarjota hyvää ja omaleimaista ruokaa sekä erinomaista palvelua, jolla asiakas tuntee itsensä arvostetuksi.
Vuonna 2014 Vuoden ravintolaksi valittiin helsinkiläinen Ask.
Lähde ja kuva: Suomen Gastronomien Seura