Flickr / Michael Behrens
Näin tarkistat onko oluttuoppi puhdas

Tässä on baarimikkojen salainen niksi: näin selvität helposti, onko oluttuoppisi todella puhdas

Oluttuopin puhtaus on helppo tarkistaa asiantuntijan neuvoilla.

Kuinka puhdas tuoppisi oikein on?

Kun tilaat baarissa tuopin, mietitkö joskus, miten puhtaasta lasista mahdat huurteisesi juoda? Kaikki tietävät sen ikävän tunteen, kun lasista löytyy esimerkiksi edellisen asiakkaan huulipunan jäänteitä, mutta kaikki lika ei ole niin helposti havaittavissa.

Asiantuntijoiden mukaan oluen makuun vaikuttaa se, miten hyvin lasi on puhdistettu. Jos lasiin on jäänyt esimerkiksi jäänteitä pesuaineesta tai rasvasta, ei oluen todellinen maku pääse oikeuksiinsa.

Olutbisneksen asiantuntijat eivät puhukaan “puhtaista” laseista, vaan “oluenpuhtaista” laseista. Joskus lasien puhdistuksessa voi olla puutteita esimerkiksi lasien loppuessa kesken baarin ruuhka-aikaan. Myös puhdistusmetodeissa tai baarien käyttämissä astianpesukoneissa voi olla toivomisen varaa.

Oluttuottaja MillerCoors on julkaissut videon, jolla selvitetään, miten lasin puhtauden pystyy tarkistamaan helposti.

Asiantuntijoiden mukaan lasin epäpuhtauksista kertoo esimerkiksi se, että oluen kuplat kerääntyvät lasin reunoille. Myös juoman päälle jäävä vaahto laskeutuu epätavallisen nopeasti. Kun lasi on tyhjä, tulisi sen reunoilla näkyä oluen jälkeensä jättämää vaahtoa – muuten se ei ole tarpeeksi puhdas.

Toiseen testiin tarvitaan tyhjä lasi – eli olut on nautittava ensin, oli lasi sitten oluenpuhdas tai ei. Lasi huuhdellaan vedellä, jonka jälkeen sinne ripotellaan suolaa. Jos suola tarttuu kiinni lasin sisäpintaan ja levittyy tasaisesti pitkin lasia, on lasi juuri niin puhdas kuin pitääkin.

Katso videolta, miten testi onnistuu helposti!

Lähde: Daily Mirror
Kuva: Flickr / Michael Behrens
Video: YouTube / FromTheBarVideos

Päivitetty: 7.9.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 3,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia