Hyppää sisältöön

Tämä Thaimaasta tuttu herkku lämmittää syksyllä – kokeile helppoa reseptiä kotona!

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 31.10.2016
Makumatka Thaimaahan sopii erityisesti sateisiin iltoihin, ja mausteinen Tom Yam -keitto valmistuu nopeasti myös kotikeittiössä.

Thaimaan makuja omasta keittiöstä

Thaimaan herkulliset maut jättävät lähtemättömän jäljen matkailijan makunystyröihin, ja herkullinen Tom Yam -keitto on tuttu useimmille maassa vierailleille matkailijoille. Herkullinen, muun muassa katkarapuja sisältävä keitto tarjoaa monia juuri thaimaalaiselle keittiölle tyypillisiä makuja.

Ellei luvassa ole matkaa Thaimaahan, pääsee maan tunnelmaan vaivatta omassa keittiössä helpon reseptin avulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mausteinen Tom Yam -keitto neljälle

4 annosta

0,5 l kanalientä
2 salottisipulia
2 punaista chiliä
1 sitruunaruohon varsi
1–2 tl inkivääriä raastettuna
4 kaffirlimen lehteä
100 g tummia herkkusieniä
2 tomaattia
2 rkl punaista currytahnaa
200 g jättikatkaravun pyrstöjä
3 rkl kalakastiketta
3 tl limen mehua
suolaa
ripaus sokeria
korianteria

1. Pilko chilit ja salottisipulit pieneksi silpuksi. Jos et pidä tulisesta ruoasta, käytä vain yksi chili. Kuullota chili- ja salottisipulisilppua kattilan pohjalla tilkassa öljyä. Lisää sitten kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Laita kattilaan myös kaffirlimen lehdet, inkivääriraaste sekä sitruunaruoho. Murskaa sitruunaruoho veitsen terällä litistämällä, jolloin siitä irtoaa enemmän makua. Anna kiehua viitisen minuuttia.

2. Pilko herkkusienet ja tomaatit. Lisää ne sekä currytahna keittoon. Voit vähentää currytahnan määrää jos et ole tulisen ruoan ystävä tai vastaavasti lisätä sitä, jos haluat keittoon paljon potkua. Kahdella chilillä ja kahdella reilulla ruokalusikallisella punaista currytahnaa keitosta tulee melko tulinen. Anna kiehua vartin verran tai niin kauan kunnes sienet ovat pehmenneet.

3. Paista jättikatkaravunpyrstöt pannulla ja lisää ne vasta aivan lopuksi keittoon. Poista keitosta sitruunaruohon varsi sekä kaffirlimen lehdet. Lisää kalakastike, limen mehu ja mausta keitto suolalla sekä ripauksella sokeria. Tarkista maku.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Lisää jättikatkaravun pyrstöt ja ripottele valmiin annoksen päälle korianteria.

>> Lue lisää Thaimaa-reseptejä Tasty Travelissimo -blogista!

Resepti: Tasty Travelissimo
Kuva: Flickr / Yuichi Sakuraba

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja