Ruotsinlaivan baarimestari: Tämän drinkin jokainen osaa valmistaa kotona – ja aineetkin löytyvät valmiina
Helppo drinkkiresepti vieraita varten
Ystäviä saapumassa kylään ja jotain juotavaa olisi mukava tarjota, mutta cocktailit tuntuvat vaivalloisilta. Kuulostaako tutulta? Vieraille tarjotut drinkit voivat olla yllättävänkin yksinkertaisia ja helppoja valmistaa.
Viking Mariellan pääbaarimestari Sami Koskinen suosittelee helpoksi drinkiksi klassikkococktail Tom Collinsia. Yksinkertaisen juoman osaa valmistaa kuka tahansa, ja suurin osa raaka-aineistakin löytyy todennäköisesti jo valmiiksi kotoa.
Tom Collins -drinkissä käytetään giniä, mutta juomaa voi versioida erilaiseksi esimerkiksi vodkalla tai rommilla. Drinkistä on helppo tehdä myös kevyempi alkoholiton versio Lemon Squash.
Koskisen mukaan drinkkien valmistukseen ei vaadita ammattilaisvarusteita. Kaikilta löytyy keittiön kaapista puuhaan sopivia apuvälineitä.
– Shakeriksi kelpaa hyvin esimerkiksi urheilujuomapullo tai kaksi vastakkain asetettua muovituoppia, sanoo Koskinen.
Baarimestari kehottaa käyttämään drinkkien valmistuksessa runsaasti jäitä.
– Kun lasissa on paljon jäitä, juoma viilenee nopeasti ja pysyy pidempään kylmänä. Vähäinen määrä jäitä tekee drinkistä helposti vetisen.
Lemon Squash (alkoholiton)
Sokeriliemi:
1 dl kuumaa vettä
1 dl hienoa sokeria
Cocktail:
2 cl sokerilientä
3 cl tuorepuristettua ja siivilöityä sitruunamehua
2 cl kananmunan valkuaista
Soodavettä
Kaada sokeriliemi, sitruunamehu ja kanamunan valkuainen shakeriin ja ravista. Siivilöi sekoitus shakerista grogilasiin, jossa on paljon jäitä. Täytä lasi soodavedellä.
Tom Collins
4 cl giniä
2 cl sokerilientä
3 cl tuorepuristettua ja siivilöityä sitruunamehua
Soodavettä
Kaada gini, sokeriliemi ja sitruunamehu shakeriin ja ravista. Siivilöi sekoitus grogilasiin, jossa on paljon jäitä. Täytä lasi soodavedellä.
Teksti: Maria Hietala
Kuva: Flickr / Didriks
Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää