Resepti: maukas kreikkalainen pinaattipiirakka
Kreikkalainen pinaattipiirakka
1 kg tuoretta pinaattia
1 iso purjosipuli
5 kevätsipulia varsineen
1 nippu tuoretta persiljaa
1 nippu tuoretta minttua
400g fetajuustoa
2 kananmunaa
450 g filotaikinalevyjä
0,5 tl kardemummaa
Suolaa
Pippuria
Kreikkalaista oliiviöljyä
1. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Pese pinaatti huolellisesti. Kuumenna oliiviöljy pannussa tai kattilassa ja paista pinaattia kunnes se on pienentynyt huomattavasti. Valuta öljyt siivilän avulla.
3. Hienonna kevätsipuli ja purjo. Paista sipuleita pannulla oliiviöjyssä noin seitsemän minuuttia.
4. Leikkaa persilja sekä minttu hienoksi ja murustele feta.
5. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää 1 dl oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja kardemummaa. Sekoita lopuksi joukkoon feta, pinaatti, kevätsipuli, purjo, minttu sekä persilja.
6. Voitele uunipelti oliiviöljyllä ja levitä filotaikinalevyt pellille yksi kerrallaan. Voitele jokainen taikinalevy vuorollaan oliiviöljyllä. Kun puolet taikinasta on käytetty, levitä täyte ja käännä reunan yli menneet taikinat piirakan päälle. Levitä ja voitele yksi kerrallaan loput taikinalevyt piiraan päälle.
7. Paista piirakka 190-asteisessa uunissa keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes piiras on paistunut kullanruskeaksi.
>> Lue myös: Kreikkalaisen keittiön ABC – kaikki mitä haluat tietää ennen lomaa
Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää