Hyppää sisältöön

Resepti: herkulliset espanjalaiset karamellisoidut mantelit

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 29.06.2015
Jäivätkö makeat mantelit mielen päälle Espanjan-matkan jälkeen? Valmista herkullisia karamellisoituja manteleita kotona ja lähde makumatkalle Espanjaan!

Karamellisoidut mantelit

2,5 dl manteleita
2,5 dl sokeria
2,5 dl vettä

1. Pese mantelit. Lisää kulhoon vesi, sokeri ja mantelit. Sekoita ja anna liota 24 tuntia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Kun mantelit ovat lionneet, kaada kulhon sisältö paksupohjaiseen kasariin lämpimälle liedelle. Sekoita puisella lusikalla.

3. Kun vesi alkaa haihtua ja seoksesta alkaa muodostua valkoista vaahtoa, jatka sekoittamista. Sekoita lusikalla myös kasarin reunoille noussut siirappi mukaan seokseen.

4. Sekoita, kunnes neste on haihtunut melkein kokonaan ja ota kasari pois liedeltä.

5. Levitä pähkinät tarttumattomalle alustalle, esimerkiksi leivinpaperille. Erottele pähkinät toisistaan ja anna jäähtyä. Pähkinät säilyvät hyvin ilmatiiviissä astiassa tai pussissa.

Lähde: Spain.info
Kuva: Flickr / Steven Depolo

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Virolainen ohrarieska

Tee makumatka Viroon helpon reseptin avulla – näin valmistuu virolainen ohrarieska

Tom Yam -keitto

Tämä Thaimaasta tuttu herkku lämmittää syksyllä – kokeile helppoa reseptiä kotona!

Espanjalainen perunamunakas

Resepti: aito espanjalainen perunamunakas

Espanjalainen sangria

Resepti: espanjalainen sangria

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja