Guacamole

Lähde makumatkalle Meksikoon – näin valmistat guacamolen kotona

Meksikon-matkakuumeen noustessa maan herkullisen keittiön makujen maisteleminen kotioloissa lomatunnelmaan voi virittäytyä vaivatta. Katso tästä helppo guacamole-resepti!

Palaa suosikkikohteen makumaailmaan

Meksiko on tunnettu herkullisesta ruoasta, ja maan ruokakulttuuri antaa rutkasti sijaa yrteille, tuoreille raaka-aineille ja suomalaisittain melko erikoisille mauille.

Meksikolaisen keittiön kulmakivi on maukas avokadotahna guacamole, jonka valmistus käy näppärästi kotioloissa. Lomamatkalta tutut raaka-aineet ja maut vievät hetkessä takaisin rentoihin lomapäiviin.

Guacamole on hyvin monipuolinen lisuke, sillä se sopii erinomaisesti burritoihin, salaatteihin ja vaikkapa vain leivän päälle. Katso helppo resepti ja kokeile guacamolen valmistamista kotona!

Helppo guacamole

2 kypsää avokadoa
1 tomaatti
1 tai ½ sipuli
1 limen mehu

2 dl tuoretta korianteria

¼ tl suolaa
ripaus mustapippuria

chiliä (valinnainen)

1. Kuori avocadot ja sekoita ne tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon limen mehu ja sekoita.

2. Leikkaa tomaatti ja sipuli kuutioiksi, sekoita avokado-limeseokseen.

3. Lisää lopuksi korianteri, suola ja mustapippuri sekä chili. Anna tahnan maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua. Jos valmistat guacamolen useita tunteja ennen tarjoiluja, sekoita joukkoon myös avokadon kivi, joka estää hedelmälihaa tummumasta.

>> Aloitko haaveille Meksikon-lomasta? Löydä halpa matka äkkilähtöhaun avulla!

Kuva: Flickr / Kjokkenutstyr Net

Päivitetty: 6.11.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia