Hyppää sisältöön

Millaisissa oloissa lentokoneruoka valmistuu? Tältä näyttää Turkish Airlinesin keittiössä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 25.11.2022
Lentokoneruoka jakaa mielipiteitä, ja jotkut lentoyhtiöt panostavat ruokaan enemmän kuin toiset. Katso, miten Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi valitun Turkish Airlinesin lentokoneruoka valmistuu.

Keittiössä tehdään tarkkaa käsityötä

Jokaisella matkailijalla on mielipiteensä lentokoneruoasta. Erot reittien ja lentoyhtiöiden välillä voivat olla valtavia: joskus tarjolle tulee vain kuiva voileipä, joskus ravintolaruoan tasoinen ateria.

Turkkilaisen Turkish Airlines -lentoyhtiön ruoka valmistetaan Istanbulissa Ataturkin lentokentän läheisyydessä sijaitsevan Turkish DO & CO -cateringin tuotantotiloissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Skytraxin useita kertoja putkeen Euroopan parhaana lentoyhtiönä palkitsema Turkish Airlines tunnetaan erityisesti ruoastaan – kyseessä on yksi nykyisin jo harvinaiseksi käyneistä lentoyhtiöistä, jotka tarjoavat myös economy-luokassa kokonaisen aterian ruokajuomineen.

Katso kuvasarja Turkish Airlinesin keittiöistä, missä lentokoneruoka valmistuu hämmästyttävällä pieteetillä sekä tarkkuudella: hedelmät kuoritaan, leivokset asetellaan ja jopa raviolit pyöritellään tarkasti käsin.

Kurkistus kulisseihin – näin valmistuu lentokoneruoka

Turkish Airlinesin lentokoneruoka
DO & CO:n ruoanvalmistustiloihin saapuvat vierailijat pääsevät keittiöön vain asianmukaisessa suojavarustuksessa.
Turkish Airlinesin lentokoneruoka
Vaikka annoksia tehdään sadoittain, asettelusta ja yksityiskohdista ei lipsuta.
Turkish Airlinesin lentokoneruoka
Myös pienet pastanyytit pyöritellään ja täytetään tarkasti käsin.
Turkish Airlinesin lentokoneruoka
Keittiössä häärivät työntekijät kuorivat myös hedelmät huolellisesti käsin.
Turkish Airlinesin lentokoneruoka
Maistuisiko annos baklavaa?
Turkish Airlinesin lentokoneruoka
Donitsit pyöritellään taikinasta, joka valmistetaan muutaman metrin päässä.
Turkish Airlinesin lentokoneruoka
Kokki sulattaa sokeria huolellisesti leikattujen juustokakkuviipaleiden päälle.

Teksti: Inka Khanji ja Riikka Krenn
Kuvat: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomen parhaat ravintolat

Tässä ovat Suomen 50 parasta ravintolaa – onko oma suosikkisi listalla?

Pad thai

Tässä helppo makumatka Thaimaahan – näin valmistat pad thain kotona

Thaimaan ravintolaetiketti

Joko tunnet Thaimaan ravintolaetiketin? 8 asiaa, jotka on hyvä tietää

Kymmenen jouluherkkua maailmalta

Nam! 10 joulukauden herkkua maailmalta – mikä sopii sinun juhlapöytääsi?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja