Julkkiskokki Sara La Fountain vakuuttaa: suomalaisessa keittiössä on potentiaalia
Aasialainen, australialainen ja suomalainen keittiö suosikkeja
Hiljattain Singaporessa vieraillut julkkiskokki Sara La Fountain hehkuttaa Aasian herkkuja vanhoine ja uusine makuineen. Rinnalle hän kuitenkin nostaa australialaisen sekä suomalaisen keittiön.
– Suomessa on paljon raaka-aineita, joita emme ole vielä itsekään löytäneet. Etenkin metsä tulee isosti esille tulevan vuoden ruokatrendeissä uusilla kulmillaan, La Fountain paljastaa.
La Fountainin vuoden 2016 reseptit ovat vielä työn alla. Ideoita on paljon paperilla, mutta toteutus on vielä kesken täydellisten reseptien syntymiseen.
– Resepteissä terveellisyys tulee näkymään keittiössä kuin keittiössä vahvasti. Lisäksi suomalaisessa keittiössä luonto tulee olemaan esillä, ennustaa Sara La Fountain.
Inkivääri, chili ja passionhedelmä – nämä on löydyttävä keittiöstä
Sara La Fountain hehkuttaa terveellisen ruoan nimeen mutta muistuttaa, että välillä täytyy myös herkutella. Raaka-aineista suosikkituotteekseen hän nostaa inkiväärin.
– Inkivääri on minulle perinteinen maustaja ja makeuttaja kaikissa ruoissa sekä juomissa, ja sitä täytyy aina löytyä. Se antaa mukavasti nostetta ruokiin ja juomiin, La Fountain sanoo.
Inkiväärin lisäksi La Fountain rakastaa myös chiliä, mutta omasta ruokakaapistaan hänellä löytyy myös yllättäviä raaka-aineita.
– Passionhedelmä on sellainen, mitä käytän nykyisin paljon ja mistä saan vitamiineja. Intohimoa muutenkin tarvitsee aina, naurahtaa La Fountain.
Teksti: Anette Kerkelä
Kuva: Sami Nurmi