Hyppää sisältöön

Julkkiskokki Sara La Fountain vakuuttaa: suomalaisessa keittiössä on potentiaalia

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 06.02.2016
Matkailua rakastava kokki arvostaa myös suomalaista keittiötä. Rantapallon haastattelussa Sara La Fountain!

Aasialainen, australialainen ja suomalainen keittiö suosikkeja

Hiljattain Singaporessa vieraillut julkkiskokki Sara La Fountain hehkuttaa Aasian herkkuja vanhoine ja uusine makuineen. Rinnalle hän kuitenkin nostaa australialaisen sekä suomalaisen keittiön.

– Suomessa on paljon raaka-aineita, joita emme ole vielä itsekään löytäneet. Etenkin metsä tulee isosti esille tulevan vuoden ruokatrendeissä uusilla kulmillaan, La Fountain paljastaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

La Fountainin vuoden 2016 reseptit ovat vielä työn alla. Ideoita on paljon paperilla, mutta toteutus on vielä kesken täydellisten reseptien syntymiseen.

– Resepteissä terveellisyys tulee näkymään keittiössä kuin keittiössä vahvasti. Lisäksi suomalaisessa keittiössä luonto tulee olemaan esillä, ennustaa Sara La Fountain.

Inkivääri, chili ja passionhedelmä – nämä on löydyttävä keittiöstä

Sara La Fountain hehkuttaa terveellisen ruoan nimeen mutta muistuttaa, että välillä täytyy myös herkutella. Raaka-aineista suosikkituotteekseen hän nostaa inkiväärin.

– Inkivääri on minulle perinteinen maustaja ja makeuttaja kaikissa ruoissa sekä juomissa, ja sitä täytyy aina löytyä. Se antaa mukavasti nostetta ruokiin ja juomiin, La Fountain sanoo.

Inkiväärin lisäksi La Fountain rakastaa myös chiliä, mutta omasta ruokakaapistaan hänellä löytyy myös yllättäviä raaka-aineita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Passionhedelmä on sellainen, mitä käytän nykyisin paljon ja mistä saan vitamiineja. Intohimoa muutenkin tarvitsee aina, naurahtaa La Fountain.

Teksti: Anette Kerkelä
Kuva: Sami Nurmi