Flickr / robertpaulyoung
Thaimaalainen ravintola Koh Phangan Tukholmassa

Joko tiesit? Tukholmassa on paikka, jossa voit tuntea olevasi kaukana Thaimaassa

Ruotsista löytyy paikka, josta saa akuuttia helpotusta Thaimaa-ikävään.

Pala Thaimaata Tukholmassa

Aika moni suomalainen on joskus puuskahtanut, että olisi mieluummin Thaimaassa – ainakin syksyn tai talven kylmyydessä. Aina lompakko, kalenteri tai elämäntilanne eivät kuitenkaan salli kaukomatkaa.

Tässä vinkki Thaimaa-faneille: tiesitkö, että Ruotsista löytyy paikka, jossa voi muutaman tunnin ajan kuvitella olevansa Thaimaassa?

Tukholmassa toimiva thai-ravintola Koh Phangan on paikka, jonne suunnataan ehkä kaikkein eniten tunnelman perässä. Ravintolasta on nimittäin onnistuttu tekemään lähes identtinen Kaakkois-Aasian suosikkikohteesta löytyvien ravintoloiden kanssa. Tänne kannattaa tuoda vaikka matkakuumeinen ystävä tai perheenjäsen tai sopia treffit seuraavan matkan suunnittelua varten.

Heti sisään astuttaessa käy selväksi, että ravintolan tyyli on kaukana skandinaavisesta minimalismista. Täällä vaikutteita on haettu Thaimaan rantaravintoloista, jotka ovat tuttuja myös monille suomalaismatkailijoille. Ravintolan mukaan myös kaikki keittiössä työskentelevät kokit ovat Thaimaasta.

Hämärää ravintolaa valaisevat kynttilät ja vilkkuvat neonvalot. Lautalattiat, pöytien välitse virtaava vesi ja bambukoristeet vievät ajatukset lomakohteisiin. Ravintolan kylteissä vilahtavat Thaimaasta tutut paikannimet. Säännöllisin väliajoin kaiuttimista kajahtaa trooppinen ukkosmyrsky – aivan kuin Thaimaassa.

Tavallisten pöytien lisäksi ravintolassa voi syödä ateriansa myös esimerkiksi tuktukissa, joka on tuttu menopeli kaikille Thaimaassa lomailleille matkailijoille. Kitschiä ei tässä ravintolassa ole säästelty, mutta juuri se vetoaa asiakkaisiin. Pöytää voi joskus joutua odottelemaan pitkäänkin.

Alkuperäinen, jo vuonna 1994 avattu ravintola sijaitsee trendikkäässä Södermalmin kaupunginosassa. Sittemmin omistajat ovat avanneet kaksi muutakin ravintolaa, toisen Tukholman Östermalmille ja toisen Uppsalan kaupunkiin noin 70 kilometrin päähän Tukholmasta.

Katso alta matkailijoiden Instagramissa jakamia kuvia ravintolasta.

😍😍😍 #food #dinner #restaurant

A post shared by Isabella (@mollemocampino) on

#kohphangan #stockholm #2nestravels

A post shared by Tone B. Schmidt (@tonschm) on

A post shared by Tess 🇸🇪 (@lambertsdotter) on

Same same but different 🍹🍹

A post shared by Madde  (@kask) on

Middagen igår får 10/10 🍞

A post shared by Lisa Christina Hallin (@lisahallin) on

U tell me!

A post shared by ZLA-ZLA (@zlazla) on

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Flickr / robertpaulyoung, Instagram

Päivitetty: 27.8.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia