Tarton raatihuone

Herkuttelijan Tartto – katso kaupungin houkuttelevimmat ravintolat!

Tartosta löytyy useita laadukkaita ravintoloita ja kahviloita, joiden herkkuja maistellessa nousee vesi kielelle. Esittelyssä viisi hyvää ruokapaikkaa!

Loistavia ravintoloita ja vilkasta yöelämää

Etelä-Viron Tartosta löytyy pieneen kokoonsa nähden paljon hyviä ravintoloita ja kahviloita. Tartto on tunnettu opiskelijakaupunki, joten kaupungissa on myös vilkas yöelämä. Iltaisin viihteelle suuntaava voi valita tyylikkäistä cocktailbaareista, tunnelmallisista olutravintoloista ja sykkivistä yökerhoista.

Tarton ravintoloissa on edullinen hintataso, joten myös kaupungin parhaissa ravintoloissa voi herkutella järkevällä summalla. Kaupungin ravintolat edustavat lukuisia eri ruokakulttuureja.

Suurin osa tunnetuimmista ravintoloista ja kahviloista löytyy keskustasta läheltä raatihuoneentoria ja Tarton yliopiston päärakennusta. Pöytävaraukset voi kätevästi tehdä ravintoloiden nettisivuilla tai soittamalla.

Katso tästä kiinnostavat poiminnat Tarton ravintolatarjonnasta!

Meat Market ja Meat Market Cocktail Bar

Meat Market jakautuu kahteen osaan, joista toinen on ravintolapuoli ja toinen cocktailbaarin puoli. Nuorekkaassa ja tyylikkäässä paikassa myös henkilökunta muodostuu nuorista oman alansa osaajista.

Kuten ravintolan nimestä voi päätellä ovat ruokalistalla pääosassa liha ja cocktailit. Listalla on paljon erilaisia ja eri kokoisia pihvejä grillistä sekä esimerkiksi hampurilaisia. Vaikka lista on lihapainotteinen, on tarjolla myös mereneläviä ja kalaa.

Cocktailbaarin puolella on lista pienempiä annoksia, joista voi muodostaa haluamansa kokonaisuuden. Annoksien kanssa on suunniteltu myös sopivat cocktailit. Cocktaileja on tarjolla laaja valikoima, jossa on valittavana perinteisiä klassikoita ja baarimikkojen innovatiivisia luomuksia.

Meat Market
Küütri 3, 51007 Tartto

Ravintola Meat Market Tartossa
Tyylikäs Meat Market tarjoilee erityisesti liharuokia.

Chez Andre

Tartosta ei löydy toista Chez Andren kaltaista ravintolaa. Ravintolan pääkokki on kunnianhimoinen ja luova, ja ravintola haluaa erottua kaupungin muista paikoista. Annoksissa ja ruokalistassa nousevat esille pääkokin omat kokemukset eri maista, joissa hän on asunut ja vieraillut.

Chez Andressa on todella laaja ruokalista, jossa on käytetty paljon eri raaka-aineita, joten jokaista ruokailijaa miellyttävä vaihtoehto on varmasti tarjolla. Ruoissa yhdistyy perinteisiä makuja eksoottisempiin elämyksiin ja vanhoja perinteitä ravintola-alan uusiin tuuliin. Listalta löytyy paljon ranskalaiselle keittiölle tyypillisiä annoksia kuten hanhenmaksaa ja tartarpihvejä.

Persoonallisten ruoka-annosten ja hulppeiden esillepanojen lisäksi ravintola tarjoilee myös edullista lounasta. Ravintolan yhteydessä toimii leipomo, jossa valmistetaan kakkuja ja leivonnaisia asiakkaiden toiveiden mukaan.

Chez Andre
Küütri 3, 51007 Tartto

Ravintola Antonius

Ravintola Antonius on elegantti ja perinteikäs ravintola. Ravintola sijaitsee samannimisen hotellin alakerrassa Tarton yliopiston päärakennusta vastapäätä. Ravintola on tunnettu tyylikkäästä sisustuksesta ja tasokkaasta palvelusta.

Antoniuksen ruokalista tarjoaa laadukkaita annoksia hyvistä raaka-aineista. Ruokien valmistuksessa voidaan toiveesta ottaa huomioon kasvisruokailijoiden ja allergikoiden toiveet. Ravintolalla on erinomainen viinilista, josta löytyy sopiva viini jokaiseen ruokalajiin.

Ravintola tarjoaa hulppeat puitteet erityistilaisuuksien juhlistamiseen. Perinteistä ja laadukasta ravintolaa etsivälle Antonius on oikea paikka nauttia loistava illallinen.

Antonius
Ülikooli 15, 51003 Tartto

Polpo

Tyylikkään yksinkertaisesti sisustettu ravintola Polpo sijaitsee Hotel Londonin yhteydessä. Vuonna 2012 perustettu ravintola on yksi Tarton parhaista ja sijoittuu myös hyvin koko Viron parhaita ravintoloita listatessa.

Ravintolan ruokalista yhdistelee Välimeren ruokakulttuuria paikallisiin virolaisiin herkkuihin. Polpon lista on monipuolinen, ja tarjolla on Välimeren alueille tyypilliseen tapaan runsaasti kalaa ja eri lihavaihtoehtoja. Lapsille on ravintolassa oma ruokalista.

Ravintola Polpo Tartossa
Ravintola Polpossa tarjoillaan näyttäviä annoksia laadukkaista raaka-aineista.

Polpossa käytetään tuoreita ja puhtaita raaka-aineita, joihin yhdistellään eksoottisia makuja. Annokset ovat luovia ja niiden esillepanoon on panostettu.

Polpo
Rüütli 9, 51007 Tartto

Werner Cafe-Lounge

Werner Cafe-Lounge toimii sekä kahvilana että ravintolana. Monikerroksisen rakennuksen alakerrassa on kahvila erilaisia makeita ja suolaisia herkkuja notkuvine tiskeineen, kun taas yläkerrasta löytyy ravintola-alue.

Tunnelmallinen kahvilapuoli on ehdoton vierailukohde hyvän kakun ja kahvin ystävälle. Tarjolla on laaja valikoima leivonnaisia ja muita leipomotuotteita, jotka tehdään kahvilan omassa leipomossa joka päivä. Valikoimasta löytyy myös gluteenittomia vaihtoehtoja.

Cafe Werner Tartossa
Cafe Wernerissä voi herkutella kahvilla ja kakuilla.

Ravintolan ruokalistalla on keittoja, salaatteja ja pastoja. Lisäksi on valittavana päivittäin vaihtuvia tarjousannoksia. Wernerin hinnat ovat todella edulliset verrattuna ruoan ja palvelun laatuun.

Werner
Ülikooli 11, 51003 Tartto

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Krista Ahonen, Flickr/Anita, Visit Estonia

Päivitetty: 1.6.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia